Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

6. 1. 2002

Violent Devoties

Spraševal: Matija Prnaver
Odgovarjal: MANUEL
Če spremljate domače koncertno dogajanje, potem so vam avstrijski death metalci Violent Devoties gotovo poznani. Nastopiti bi morali tudi v Ljubljani kot predskupina Behemoth, vendar je njihov nastop odpadel. Vzrok za to, seveda pa tudi nekaj več o njihovem prvencu Grind Bitch Perversions, izveste v temle intervjuju, ki sem ga naredil z Manuelom.


MATIJA:
Za začetek, predstavi Violent Devoties našim bralcem.

MANUEL:
Violent Devoties so bili ustanovljeni leta 1998, vmes smo konec lanskega leta spremenili ime. Igramo death metal v ameriškem slogu. Igrali smo že veliko koncertov z velikimi bandi kot so Six Feet Under, Vader, Macabre,... in upamo da bo tako tudi v prihodnje.

MATIJA:
Danes bi morali igrati z Behemoth, vendar je bil nastop odpovedan. Zakaj?

MANUEL:
Ko smo prišli do meje, sem poklical lokalnega promoterja. Rekel mi je, da ne moremo igrati, ker imajo težave z back lineom. Povedali smo mu, da lahko prinesemo svoj back line, vendar je oder za to tu premajhen. Nanj lahko postaviš samo ene bobne. Kakorkoli, upam, da se bom danes vseeno zabaval.

MATIJA:
Zadnje čase veliko igrate. Nastopi po Avstriji, Sloveniji,…

MANUEL:
Ja, letos smo odigrali dva koncerta v Sloveniji, eden je bil marca s Prospect in Abattoir v K4, potem pa še nastop tukaj v Channel Zero z Macabre. S Six Feet Under in Vader smo igrali v Avstriji, naslednji teden pa igramo z God Dethroned. Igramo veliko koncertov z velikimi in underground bandi.

MATIJA:
Kakšna se ti zdi slovenska publika?

MANUEL:
Yeah, je absolutno odlična. Slovenska publika se bolj vživi v glasbo kot avstrijska. Avstrijska publika samo stoji pred odrom in ne dela ničesar, Slovenci pa skačete naokrog, se greste stagediving in tako naprej. V Sloveniji res rad igram.

MATIJA:
Vaš prvi album Grind Bitch Perversions bo kmalu izšel. Mi lahko poveš kaj več o njem?

MANUEL:
Na njem je devet komadov, ki smo jih posneli v TST studiu. Izšel bo na Metal Wrath Music, imamo pa tudi zelo dobro distribucijo po celem svetu. Zvok na njem mi ni ravno všeč, zvok bobnov ni dovolj udaren. Mislim, da bo njegov remaster narejen decembra ali januarja, tako bomo dobili udarnejši in brutalnejši zvok. Bobni niso bili dobro producirani, ker smo bili prvi metal band, ki je snemal v tem studiu. V tem je bila težava.

MATIJA:
Imate po izidu albuma v načrtu kakšne večje turneje?

MANUEL:
Koncertirali bomo z avstrijskim bandom Ani(e)Mo(a)tion. Oni igrajo brutalni hardcore/grindcore. Turneja z njimi bo potekala konec januarja in februarja. Igramo veliko koncertov, morali bi igrati tudi tri nastope s španskimi Dismal po Sloveniji, vendar so bili odpovedani.

MATIJA:
Kaj pa tvoji vplivi? Mi lahko našteješ nekaj bandov?

MANUEL:
Z mojega vidika je glasba Violent Devoties zelo preprosta, vendar še vedno brutalna. Moji vplivi so Vader, Angelcorpse, Immolation, Belphegor, Behemoth, Amon Amarth,… Všeč mi je brutalna glasba. Ena izmed težav z mojim bandom je ta, da kitarist ne obvlada tehnike. Igra zelo preprosto, vendar še vedno v redu. Imam tudi svoj drugi band, ki je bolj tehničen, tam lahko igram tisto kar jaz hočem. Glasbo Violent Devoties pa je zelo lahko igrati.

MATIJA:
Kakšno pa je tvoje mnenje o današnji death metal sceni?

MANUEL:
Mislim, da se veča. Nekaj časa nazaj je bil black metal edina scena, death metal je bil popolnoma v undergroundu. Mislim, da death metal postaja večji in večji, veliko bandov igra death metal. Poznam veliko avstrijskih bandov, ki so igrali black metal, sedaj pa igrajo death. To je dobro, death metal je najboljši!

MATIJA:
Bi za konec kaj dodal?

MANUEL:
Upam, da bomo v Sloveniji v prihodnje še igrali. Danes je bila težava z bobni, tudi turneja z Dismal je odpadla, zato upam, da v Slovenijo pridemo januarja ali februarja, ko smo na turneji. Upam, da bomo tu našli tudi distributerja. Upam, da se bo naša plošča prodajala tudi v Sloveniji, slovenska publika je odlična!
ZADNJE OBJAVE
Intervju
12. 3. 2024
The Stone
Intervju
15. 12. 2023
Fleshless
Intervju
27. 9. 2023
Terminal Disease
Intervju
13. 9. 2023
Snøgg
Intervju
5. 9. 2023
Moonlight Haze
Intervju
25. 8. 2023
Cvinger
Intervju
7. 8. 2023
Šakal
Intervju
7. 8. 2023
Šakal (ENG)
KONCERTI & FESTIVALI
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi