NAPOVEDNIK

1. 8. 2018

Dayglo Abortions, Acidez, The Golers

Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
Organizator: R.A.F.A.L.

DAYGLO ABORTIONS (Kanada)

Po petil letih premora se Dayglo Abortions končno spet vračajo v Evropo. Punk veterani, ki so na sceni od 1979 leta (v različnih postavah), ves čas pičijo nekopromisni punk rock. Razvili so edinstven in divji zven, ki so ga kopirali mnogi bendi. Naslovi njihovih komadov, sporna besedila in artwork na platnicah albumov, sodni procesi zaradi obscenosti itd. so Dayglo Abortions v 39 letih obstoja oblikovali v enega od najbolj vplivnih in kontoverznih punk skupin. Trenutno zasedbo sestavljajo Murray Acton AKA 'The Cretin' (kitara in vokal), Willy Jak (bas), Blind Marc (bobni) in Sketchy (kitara). "This new line-up combines their unique blend of catchy punk rock, heavy metal, comical humor, and pissed off political rhetoric, with lyrical content that challenges and disputes the verities of modern life. Classic Dayglo Abortions style goes hand in hand with feelings of their anti-social nihilism attitude. Overall, this is the band's best line-up since the 80's!!"

ACIDEZ (Mehinka)

Mehiški kvartet je svojo pot začel leta 2003 kot hardcore punk band, sčasoma pa so svoji glasbi dodajali vse več elementov thrash in speed metala. Poleg nekaj split izdaj in EP-jev imajo za seboj 4 dolgometražne albume, njihova zadnja izdaja pa je lanski split z legendarnimi ameriškimi hardkoraši Total Chaos – 'Revolution has no Borders'. Njihov metalpunk navdušuje tako ljubitelje The Exploited in Discharge, kot tudi vse, ki prisegajo na umazan speed metal v stilu Toxic Holocaust in Speedwolf. Vsi, ki ste jih zamudili lani v Kranju, imate tokrat priložnost za popravni izpit v prejebenem paketu!

https://acidezpunx.bandcamp.com/

The GOLERS (Kanada)

Če želite govoriti o vancouverski šoli heavy metala, so The Golers eni od profesorjev. Glasbeno pot so štartali leta 1998 kot metalski Subversion, ko pa jih basist za določeno obdobje zapusti zaradi sodelovanja z Davidom Lombardom pri projektu Grip Inc., se preimenujejo v The Golers in nadaljujejo glasbeno pot. V tem času so izdali 4 dolgometražne albume, že s prvim, 'South Mountain Style' pa so zakoličili tipičen Goler zven - 'fast, evil punk-metal' - kombinacijo ekstremnega metala, thrasha in punka. Tokratno turnejo zaznamuje izdaja petega albuma, na katerem bodo objavljeni novi komadi, zraven pa dodanih še nekaj starih iz različnih split plat z drugimi bendi. 'A sort of unholy combination of DRI with Slayer, Golers is a high powered face melting heavy metal band who will change how you perceive the very nature of thrash metal... Golers are true metal, and it is good.'

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
1. 10. 2018
Dalkhu - Lamentation and Ardent Fire
Recenzija
28. 9. 2018
Obscura - Diluvium
Recenzija
26. 9. 2018
Aura Noir - Aura Noire
Recenzija
21. 9. 2018
Dragonlord - Dominion
Recenzija
14. 9. 2018
Isengard - Traditional Doom Cult
Reportaža
12. 9. 2018
Abbath / Bæst / Kholn
Galerija
10. 9. 2018
Abbath / Baest / Kholn
Recenzija
7. 9. 2018
Immortal - Northern Chaos Gods
KONCERTI & FESTIVALI
21. 10. 2018
Primal Fear, Riot V, Existance
Kino Šiška, Ljubljana
22. 10. 2018
Azaghal, Sekhmet, Antzaat
Club Q, Gradec, Avstrija
23. 10. 2018
Mystifier, Brüdny Skürwiel
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
24. 10. 2018
Stoned Jesus, Somali Yacht Club
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
25. 10. 2018
Ozone Mama, Old Bridge Cartel
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
25. 10. 2018
KoD: Marax, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana