NAPOVEDNIK

1. 8. 2018

Mr. Big, Fozzy, Alen Brentini

Kino Šiška, Ljubljana
Organizator: Dirty Skunks

Vstopnice:

– 29 evrov v predprodaji,

– 34 evrov na dan koncerta!

Da se jih kupiti prek sistema Eventim in prek On-Parole na spodnji povezavi. Kmalu tudi v trgovini Truga in v Orto baru!

Heavy metal / rock mailing list


Mr. Big avgusta v Ljubljani

Poletje bo še bolj vroče, kajti v Ljubljani se bodo 1. avgusta ustavili eni in edini Mr. Big!

Mr. Big so velikani ameriškega rocka. Zasedba je nastala v Los Angelesu leta 1988, sestavljajo pa jo znamenita imena glasbene scene: vokalist Eric Martin, kitarist Paul Gilbert (ki ga mnoge svetovne kitarske revije uvrščajo v sam vrh kitaristov), basist Billy Sheehan (ki je sodeloval tudi z Davidom Leejem Rothom, The Winery Dogs, Talas, igral pa je tudi s Steveom Vaijem) ter bobnar Pat Torpey, ki je sodeloval tudi z Belindo Carlisle, Ritchiejem Kotzenom, Robertom Plantom itd., večini sveta pa je znan tudi po hitu To Be With You.

Bend je začel s ploščo Mr. Big, ki ni naletela na močan odziv (z izjemo Japonske), a vse to se je spremenilo po turneji z Rush in izdaji albuma Lean Into It. Na tem albumu, ki je izšel leta 1991 prek Atlantic Records, se namreč nahajata hita To Be With You ter Just Take My Heart, ki sta vladala na raznih glasbenih lestvicah povsod po svetu. Mr. Big so vladali predvsem med azijskim poslušalstvom (res so bili ''big'' med Japonci, k čemur je pripomoglo sodelovanje s Sego!), njihova popularnost pa ni nič kaj upadla niti po tem, ko je zasedbo zapustil Paul Gilbert in ga je nadomestil Ritchie Kotzen, s katerim so posneli dva albuma. A kot mnogim bendom pritiče, so tudi Mr. Big slej ko prej izčrpali vse ideje, se začeli povezovati z drugimi projekti in leta 2002 prenehali z delovanjem.

Na sceno so se vrnili leta 2009, obstajajo pa še danes. Izdali so kar nekaj plošč, nazadnje so svet razveselili z albumom Defying Gravity, ki je izšel lani in ki ga bodo v Sloveniji predstavili avgusta, ko bodo obiskali Kino Šiška v Ljubljani.

Z njimi bo zasedba Fozzy, ki jo vodi metalski kitarist in tudi rokoborec Chris Jericho. Nastali so leta 1999 v Atlanti v zvezni državi Georgia, s svojim heavy metalom pa so oplemenitili sceno skozi albume Happenstance, All That Remains, Chasing The Grail itd., trenutno pa predstavljajo lani izdani album Judas.

Takega rock spektakla ne smete izpustiti! Zato hitro po vstopnice!

MR. BIG
https://www.facebook.com/mrbigmusic/


FOZZY
https://www.facebook.com/FozzyRock/


ALEN BRENTINI
https://www.facebook.com/AlenBrentini/

SORODNE VSEBINE:
27. 1. 2014Iced Earth / Warbringer / Elm Street / Reportaže
13. 8. 2012Fozzy / Novice
11. 2. 2016Sabaton / Wisdom / Galerija
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2019
Sólstafir
Kino Šiška, Ljubljana
21. 3. 2019
Omega Sun, Son Of Cain
Hangar Bar, Izola
21. 3. 2019
KoD: Dickless Tracy, Morbid Creation
Orto Bar, Ljubljana
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor