NAPOVEDNIK

15. 12. 2018

Mist, Vu Garde, Dusk, The Stolen Goose Project

Kwadrat, Celovec, Avstrija

Mist (Slovenija) Ko so Mist leta 2013 objavili svoj prvi demo, takrat še kot popolnoma ženska zasedba, niso nikoli niti sanjali, da bodo postali prepoznavni po vsem svetu zaradi svojih edinstvenih temnih harmonij in prodornih ženskih vokalov. Njihova glasba je naravna, surova in riffi odražajo teme njihovih besedil, kot so narava, uroki in smrt, ki so pogosto močno navdahnjena tudi z okultizmom. Njihov tradicionalni doom zvok temelji na legendarnih zasedbah, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus in druge.

V letu 2014 je skupina podpisala pogodbo s Soulseller Records in leta 2015 izdala EP »Inan'« kot tudi »Demo 2013«, ki je bil vmes zaradi velikega zanimanja že dvakrat razprodan. Od takrat so nastopili že s številnimi priznanimi izvajalci, kot so Manilla Road, Jex Thoth, Uncle Acid & The Deadbeats, Helstar in Vicious Rumors. Zatresli so tudi odre velikih festivalov, kot so naprimer Bloodstock, Hammer Of Doom, MetalDays, Malta Doom Festival in še nekateri.

Letos so Mist izdali deset novih pesmi na svojem prvem dolgometražnem albumu, ki nosi naslov »Free Me Of The Sun«. Skupina ostaja zvesta svojim tradicionalnim doom koreninam in gradi na rušilnih riffih z močnimi ženskimi vokali in epskimi kitarskimi solažami. Album je bil posnet v Studiu Ork, kjer je za produkcijo in miks poskrbel Benjamin Kic, za mastering pa je bil zadolžen Patrick W. Engel (Candlemass, Pentagram, Darkthrone, Exodus) iz Temple of Disharmony. S to izdajo Mist začenjajo novo poglavje na svoji razgibani poti po globinah doom metala.

https://www.facebook.com/mist.doom 
https://soulsellerrecords.bandcamp.com/album/free-me-of-the-sun

Vu Garde (Celovec) Dramatičen glas, potresna melodija in grenko-sladki priokus udarnega ritma. Ljubezen, strast, ogenj. To so orožja, s katerimi se borijo Vu Garde! Lahko temu rečete stoner, sludge, doom, psych, blues ali heavy rock, oni svojo glasbo preprosto imenujejo "musketeer doom", poln puščavskega prahu in začaranih napovedi.

https://www.facebook.com/VuGarde/
https://soundcloud.com/vu-garde 

Dusk (Gradec) Štiri odpadniki, ki ponovno prižigajo iskrico rock'n'rolla. Grobi in težki zvoki pomešani s proto-metal elementi. Vnetljivi riffi se srečujejo s hitrimi bobni in našpičenim zvokom bas kitare. Umazan, vendar čustven vokal se prebija na površje. Skladbe se osredotočajo na težko riffanje, ki nas ponesejo skozi zaprašena prostranstva heavy rocka.

https://www.facebook.com/dusk.heavy.rock/ 
https://duskheavyrock.bandcamp.com/SORODNE VSEBINE:
4. 12. 2013Vigilance / Mothermound / Mist / Galerija
27. 7. 2015Mist / Novice
4. 5. 2015Mist / Novice
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
18. 4. 2019
Aftermath - There is Something Wrong
Recenzija
16. 4. 2019
Mystifier - Protogoni Mavri Magiki Dynasteia
Galerija
15. 4. 2019
Avven / Tears of Kali
Galerija
14. 4. 2019
Pero Defformero
Recenzija
9. 4. 2019
Equipoise - Demiurgus
Reportaža
5. 4. 2019
Sólstafir
Recenzija
4. 4. 2019
Luminescence - From Darkness... (EP)
Galerija
3. 4. 2019
Higher on Maiden
KONCERTI & FESTIVALI
21. 4. 2019
Zaum, Morost
Mladinski center Krško
21. 4. 2019
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata
Močvara, Zagreb, Hrvaška
22. 4. 2019
Evergrey, Genus Ordinis Dei
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2019
Ketzer, Slægt
Viper Room Dunaj, Avstrija
24. 4. 2019
Disturbed, Skindred
Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
25. 4. 2019
Mono, Arabrot, Jo Quail
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška