NAPOVEDNIK

16. 10. 2018

Hellbastard, Insurgency, Injured list

TrainStation SubArt, Kranj

Vozni red:
19.00 vrata
20.00 Injured List
21.00 Insurgency
22.00 Hellbastard

HELLBASTARD

Kvartet iz Velike Britanije je svojo pot začel daljnega leta 1984, osem let kasneje razpadel, nekateri nekdanji čani pa so se pridružili takrat dokaj novopečeni zasedbi Hellkrusher. V prenovljeni postavi so se ponovno aktivirali leta 2007, od stare garde pa je ostal samo še vokalist/kitarist. Če so Amebix pionirji crust zvoka, so Hellbastard ustanovitelji tako imenovanega crust-punk/hardcore metal žanra. Ime "crust" je bilo skovano iz imena njihovega demo posnetka "Ripper Crust", ki je postal tudi arhetip za to, kako naj bi crust zvenel v bodoče. Sami zase pravijo, da so anti-institucionalizirana represija. Neo-avantgarda, če želite. Semiotični vandalizem v trenutnem ozračju. Brezno eksistencializma, ki so ga oblikovale izkušnje in ga spremenila v "rock skupino", da bi še poglobile razpadajoče raztrgane in razčetverjene krike poraženih. Niti "heavy metal", niti "punk rock", nekje vmes leži urejeno klasificirana oznaka, na katero se sklicuje. Kakorkoli, fantje bodo poskrbeli, da vam bo še par dni po koncertu piskalo v ušesih.

http://www.hellbastard.co.uk
https://www.facebook.com/hellbastardofficial/*****************************************************************************

INSURGENCY

Gre za thrash metal trio iz Velike Britanije, ki navdih črpa iz kultnih izvajalcev kot so Slayer, Infernal Majesty, Kreator, Destruction in Sodom. V svojem šestletnem obstoju so izdali zgolj dva EP-eja, kar pomeni, da si še utirajo pot oziroma še iščejo svoj prostor pod soncem. Njihova besedila govorijo pretežno o vojnih konfliktih, ki so prizadeli določene dele sveta. Je pa neizpodbitno dejstvo, da bomo o tem glasbenem kolektivu še slišali, saj resnično obetajo.

https://www.facebook.com/insurgencythrashuk/
https://insurgencythrashuk.bandcamp.com


*****************************************************************************
INJURED LIST (Nemčija)

Ob poslušanju Injured list pričakujemo še en bend, v katerem pet lepih krhkih dečkov preigrava post punk. Pomota. Injured list sestavlja klena ekipica nekdanjih skvoterjev, dolgoletnih akterjev liepziške punk/diy/ alternativne scene, ki radi igrajo še kaj drugega razen klasičen pank. Vodilna sila benda je v mladosti igral v punk bendu Reich und Schön, ki so se redno pojavljali na naših podzemnih odrih, predvsem pa se nam je priljubil s svojo prijaznostjo in zajebantskim odnosom do sveta, kot je recimo redno kandidiranje/trolanje na lokalnih mestnih volitvah. Kot pravijo sami : " To this very day, Injured list continues their practices of annoyance, bad behaviour, discomforting smells,and tasteless jokes." Ko boste poplesavali na njihov post pankovski rock`n`roll ritem, se vam lahko kmalu zgodi, da se znajdete na injured list!

http://injured-list.de/start.html
https://injuredlist.bandcamp.com/album/injured-list

Vstopnina 5 eur

SORODNE VSEBINE:
3. 7. 2017D.R.I. / Deafness by Noise / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2019
Sólstafir
Kino Šiška, Ljubljana
21. 3. 2019
Omega Sun, Son Of Cain
Hangar Bar, Izola
21. 3. 2019
KoD: Dickless Tracy, Morbid Creation
Orto Bar, Ljubljana
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor