NAPOVEDNIK

17. 9. 2019

KŠ X: Deafheaven, Touché Amoré, Portrayal of Guilt

Kino Šiška, Ljubljana
Organizator: Kino Šiška

V sklopu praznovanja 10. obletnice Kina Šiška bomo seveda poskrbeli tudi za ljubitelje trših kitarskih zvokov – z vrhunskim paketom postmetalcev Deafheaven, ki so z enim najboljših albumom desetletja, Sunbather, trše zvoke ponesli med širše množice, in s čustvi nabitih posthardcorovcev Touché Amoré. Pred obema glavnima nastopajočima pa nas bo ogrela mlada zasedba Portrayal of Guilt iz Teksasa, ki je z lanskim prvencem nemudoma opozorila nase kot metalsko silo, na katero še kako velja biti pozoren.

ZA FENE: Alcest, La Dispute, Converge …

Ameriška peterica Deafheavenje s prelomnim drugim albumom Sunbatherleta 2013 treščila na vrhove ne le metalskih lestvic, temveč kar lestvic najboljših plošč v splošnem – v ZDA je na primer ena najbolje ocenjenih plošč tistega leta. Bend je s svojo meje premikajočo zmesjo black metala, shoegazea in post-rocka utemeljil kot vzor neštetim drugim in nepogrešljiv del festivalov po celem svetu. Po nastopu v Orto baru leta 2012 se zasedba v Ljubljano vrača na vrhuncu slave in z lani izdano četrto ploščo Ordinary Corrupt Human Love, ki vključuje tudi za grammyja nominiran single “Honeycomb”.


Tako kot Deafheaven so tudi Touché Amorépovratniki v naših krajih, poleg tega pa jih druži tudi kitarist slednjih Nick Steinhardt – ta je namreč poskrbel za vizualno podobo plošč prvih. No, Touché Amoré so pred dvema letoma divjali v Gala hali na krilih neizprosnega albuma Stage Four, “žarečega dokaza bendove melodičnosti, iskrenosti in brezpogojne empatije”(Pitchfork), posnetega v senci smrti mame frontmana Jeremyja Bolmazaradi raka. Četrti in po mnenju kritikov najboljši album je zasedel vrhove lestvic naj plat leta 2016, zasedbo pa učvrstil kot eno vodilnih imen sodobnega melodičnega hardcora. Bend na našo deseto obletnico prihaja po izdaji koncertnega album 10 Years / 1000 Shows, kot nalašč posnetega ob deseti obletnici zasedbe.


Ogreli nas bodo teksaški post-hardcore/screamo utrganci Portrayal of Guilt. Renome so si ustvarili z intenzivnim, kot britev ostrim zvočnim navalom, ki v maniri Converge ali pg.99briše meje med različnimi agresivnimi slogi. Njihov vznemirljivo kaotični prvenec Let Pain be Your Guidepa je v alter krogih obveljal za eno največjih in najbolj brutalnih presenečenj lanskega leta.


VSTOPNICE V PRODAJI PREK SPLETA IN PRODAJNE MREŽE EVENTIM OD 26. 4.

Predprodaja: 23 €
Na dan dogodka: 25 €
S popustom (omejeno število): 18,4 €


Organizacija: Kino Šiška. Dogodek poteka v okviru praznovanja 10. obletnice Kina Šiška.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana