NAPOVEDNIK

3. 10. 2020

ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L

Letni Kino Arrigoni, Izola
Organizator: Bunker Fest Izola

Kjub vsemu trudu in delu, ki smo ga v zadnjih tednih vložili v izvedbo dogodka, vas moramo na žalost ponovno obvestiti,
da zaradi nesoglasij okoli dovoljenj dogodek ODPADE.
V planu je prestavitev datuma dogodka, ki zaenkrat še ni potrjen.
Situacija nam ni naklonjena a se vseeno ne damo in z optimizmom in neomajano vnemo nadaljujemo z delom, ki smo si ga zadali.
Vse informacije o novem datumu koncerta in izvedbi le tega bodo objavljene takoj ko bo mogoče.
Za nastalo situacijo se iskreno opravičujemo in istočasno se vam zahvaljujemo za izkazano zanimanje in podporo.
Društvo Bunker 1981.
-----------------------

NOCTIFERIA | TRANSNATURA

20 let glasbeneustvarjalnosti, raziskovanja in preizkušanjametalskih žanrskih okvirjev, številna mednarodna sodelovanja in turneje z zvenečim iimeni svetovne metalske scene ter izgradnja karakterne NOCTIFERIA atmosfere v glasbenem izrazu so metalski zasedbi, ki je vodilna na domačih tleh, utrdili prepoznavnos ttudi v tujini.
Vabimo vas na njihov koncert v akustičnem, žanrsko nepredvidljivem projektu TRANSNATURA, s katerim dokazujejo, kako razgibana in kompleksna je metalska glasba. Zapriseženi težkokategorniki so zagrizli v nov izziv ter izbrane »jezne« pesmi z zadnjih treh albumov preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan.

Za butičen akustični projekt je Noctiferia zasedbo razširila v pisanopostavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko.

Transnatura ponuja samosvoj, žanrsko raznolik in atmosferičen glasbeni izlet, ki ga boste lahko v živo doživeli v izolskem Arigoniju.


X.U.L

Gašper Selko je trobentač mlajše generacije. Po končanem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani je študij kasneje nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, kjer je leta 2018 magistriral pri Tiborju Kerekešu. Že v času študija se je spogledoval in ustvarjal v različnih glasbenih zvrsteh. Je član zasedbe Leni Kravac,''MUSCAH'', Dirty Sanchez, Good Vibration, Yanu, Mestne godbe Kamnik, sodeluje pa z mnogimi priznanimi umetniki in skupinami kot so Noctiferia, Murat in Jose, Igor Leonardi, Denis Beganovič, JaMirko, Damaris, Simfonični orkester Domžale - Kamnik in drugimi. Glasba je pomemben del njegovega življenja, saj vse kar posluša, ustvarja in igra je odraz njega samega, vse od energičnosti metala, popolnosti klasične glasbe, svobode jazza in raznolikosti folk in etno glasbe.

VOID – A Story About a Man je glasbeni prvenec Gašperja Selka, pod imenom X.U.L pa ustvarja avtorsko glasbo, kjer združuje moderno klasiko, minimalizem in elektroniko ter raziskuje nove načine interakcije med glasbo in poslušalci.

SORODNE VSEBINE:
1. 2. 2005Noctiferia / Novice
26. 8. 2002Noctiferia / Novice
6. 8. 2019MetalDays 2019, 2. dan / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2020
Cult of Fire, Malokarpatan
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2020
Agregat, CarlxJohnson, FTD
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
4. 11. 2020
W.A.S.P.
Hall, Padova, Italija
5. 11. 2020
W.A.S.P.
Live Club, Trezzo sull'Adda (MI), Italija
6. 11. 2020
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 11. 2020
Transcending Visions Fest 2020
Explosiv, Gradec, Avstrija