NOVICE

12. 2. 2016

Iz Kluba Gromka sporočajo: »Moonlee Records predstavlja dvojni hardcore udarec s primorskimi sludge/hardcorovci Iamdisease ter zagrebškimi mračnjaškimi hardkorovci Ponor. Žanrsko precej sorodna benda, katerih podobnost je tudi bogata zgodovina članov bendov (Man In The Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea vs. Senata Fox, Amok, Storms, Sentence). Žgalo bo!«

Pričetek koncerta skupin Iamdisease in Ponor, ki bosta danes skupaj nastopili tudi v Zagrebu, je predviden ob 21.00, za vstopnico pa bo treba odšteti 5 €.

12. 2. 2016

Atreyu preko spletnega portala Billboard.com ekskluzivno predstavljajo novi videospot za skladbo A Bitter Broken Memory z aktualnega albuma z naslovom Long Live.

12. 2. 2016

Adam Clemans (Wolvhammer, ex-Iron Thrones, ex-Veil Of Maya) je novi vokalist v skupini Skeletonwitch, s katero že pripravljajo novi EP.

12. 2. 2016

Walls Of Jericho so objavili skladbo Relentless s prihajajočega studijskega albuma z naslovom No One Can Save You From Yourself, ki bo izšel 25. marca pri založbi Napalm Records.

12. 2. 2016

Kanadčani Black Mountain predstavljajo videospot za skladbo Mothers Of The Sun, prvi single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom IV, ki bo izšel 1. aprila pri založbi Jagjaguwar.12. 2. 2016

Finski melodični death metalci Torchia so v obliki besedilnega videa objavili svežo skladbo Face of Hate. Poleg tega se band naslednji teden odpravlja na vzhodnoevropsko turnejo po Romuniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Hrvaški.

12. 2. 2016

Sixx:A.M. so za 1. marec najavili novi single z naslovom Rise, ki se nahaja na prihajajočem dvojnem studijskem albumu.

12. 2. 2016

Drive, She Said so objavili trailer za svoj peti studijski album z naslovom Pedal To The Metal, ki bo izšel 15. aprila pri založbi Frontiers Music. Pri snemanju albuma so sodelovali nekateri eminentni glasbeni gostje kot so Thomas Vikstrom (Therion, Stormwind, ex-Candlemass), Ted Poley (Danger Danger), Göran Edman (ex-Yngwie J. Malmsteen, ex-Brazen Abbot, Headless), Chandler Mogel (Cities, Outloud, Theater Of The Absurd), Tommy Denander (AOR, House Of Lords, Robin Beck), Francesco Jovino (Primal Fear, ex-U.D.O., ex-Hardline), Pontus Engborg (Glenn Hughes), Kenny Aronoff (ex-Cinderella, ex-Lynyrd Skynyrd), Alessandro Del Vecchio (Voodoo Circle, Hardline, Faithsedge, Edge Of Forever) in številni drugi. Tracklista je sledeča:
Touch
Pedal To The Metal
In 'R Blood
Said It All
Writing On The Wall
Rainbows And Hurricanes
Love Will Win In The End
Rain Of Fire
In Your Arms (feat. Fiona)
I'm The Nyte
Lost In You
All I Wanna Do

V živo lahko Drive, She Said ujemete 23. aprila na Frontiers Rock Festivalu v Milanu, kjer bodo med drugim nastopili tudi Trixter, Last In Line, Talisman, The Treatment in drugi.

12. 2. 2016

Norveška 70s stoner doom zasedba Brutus je objavila besedilni video za najnovejši single z naslovom Drowning s prihajajočega studijskega albuma, ki bo izšel pri založbi Svart Records.

12. 2. 2016

Preko Revolvermag.com lahko premierno v celoti prisluhnete najnovejšemu albumu ameriške »psych-metal« zasedbe Eight Bells z naslovom Landless, ki bo izšel danes pri založbi Battleground Records.

12. 2. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Cathedral Of Ice s prihajajoče kompilacije sicer že razpadle ameriške thrash metal zasedbe Sindrome z naslovom Resurrection: The Complete Collection, ki bo izšla 4. marca pri založbi Century Media Records.

12. 2. 2016

Tigertailz so objavili videospot za skladbo Pipped It Popped It s prihajajočega albuma z naslovom Blast, ki bo na voljo aprila letos. Skladba naj bi bila napisana posebej za Evrovizijo, vendar kot kaže ni prišla v ožji izbor na Otoku in je bila zavrnjena.

12. 2. 2016

Tole bi mogoče spadalo bolj pod kakšno rubriko »saj ni res, pa je«, vendar je žal še kako resnično. Te dni so bili aretirani člani iranske metal zasedbe Confess, katerih glavni prestopek v njihovi državi naj bi bil ta, da »igrajo heavy metal, so lastniki neodvisne glasbene založbe in komunicirajo s tujimi radijskimi postajami«. Več lahko preberete na tej povezavi.

12. 2. 2016

Finski rockerji Shiraz Lane bodo po treh EP izdajah v samozaložbi 15. aprila pri Frontiers Music izdali svoj studijski prvenec z naslovom For Crying Out Loud.

12. 2. 2016

Avstralsko-nemški stoner rock dvojec Powder For Pigeons je na svojem Bandcampu v celoti objavi najnovejši album Circus Kinda Times, ki je izšel konec januarja.

12. 2. 2016

Lords Of Black so objavili skladbo Tears I Will Be z novega studijskega albuma z naslovom II, ki izide 18. marca pri Frontiers Music.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
14. 2. 2016
Behemoth, Abbath, Entombed A.D., Inquisition
Kino Šiška, Ljubljana
14. 2. 2016
Sabaton
Orpheum, Gradec, Avstrija
15. 2. 2016
Black Stone Cherry, Theory Of A Deadman
Live Club, Trezzo sull'Adda, Italija
15. 2. 2016
The Winery Dogs, Inglorious
Backstage, München, Nemčija
15. 2. 2016
Sabaton
Music Hall, Innsbruck, Avstrija
16. 2. 2016
Black Stone Cherry, Theory Of A Deadman
Ottakringer Brauerei, Dunaj, Avstrija