NOVICE

8. 7. 2020

Iz Ljutomera prihaja naslednje sporočilo: »Organizatorji Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina smo v zadnjih mesecih zaradi epidemije koronavirusa naleteli na številne težave. K sreči smo se izognili najhujšemu in dogodka nismo odpovedali. Je pa prišlo v zadnjih tednih do dodatnih sprememb v spremljevalnem programu, žal tudi ne moremo predvideti, če bomo v kakšne prilagoditve prisiljeni še v naslednjih dneh. V priponki pošiljam aktualno sporočilo za medije, še bolj sveže informacije pa boste lahko dobili v sredo na tiskovni konferenci.«

Celoten filmski program je objavljen tukaj, glede glasbenega programa pa smo v zadnjem trenutku izvedeli, da je za letos žal odpovedan.

 

8. 7. 2020

Uredništvo Radia Študent je pripravilo izjavo za javnost, ki uvodoma pravi: »Novoizvoljeno uredništvo Radia Študent na čelu z Matjažem Zorcem vstopa v negotove finančne in politične razmere, zaradi katerih smo prisiljeni oddajanje omejiti. Sodelavci, soustvarjalci programa, se za potrebe preživetja institucije odpovedujejo sicer simboličnim honorarjem, tako da je bila junija 2020 kar četrtina vseh vsebin izvedena brezplačno, prostovoljno. Nič drugače ni drugje po instituciji: uredniki so že med epidemijo pristali na obsežno znižanje svojih pavšalov, redki zaposleni v upravi pa na nižanje plač in tekom epidemije tudi na čakanje na delo. Številni projekti, ki segajo izven jedrne radijske dejavnosti in so se že tako močno opirali na relativno nizke honorarje, so prav tako doživeli obsežne reze.«

Celotno izjavo lahko preberete tukaj.

8. 7. 2020

Slovenski dvojec Otrok osemdesetih sestavljata Matic Jeraj na kitari (ex-Eruption) in reper Tine 'Toxsick' Lukač na vokalu, ki je hkrati odgovoren za besedila. Njuna glasba, ki se močno naslanja na glasbo osemdesetih prejšnjega stoletja, je presek obeh svetov, iz katerih prihajata oba glasbenika. Oktobra lani je dvojec izdal samonaslovljeni prvenec, trenutno pa ponuja videospot za komad Neon z dotičnega albuma, ki ga lahko pogeldate spodaj.

 

8. 7. 2020

Na letošnji zmanjšani verziji festivala Josefoff – Brutal Assault bodo nastopili tudi Cytotoxin in Gutalax, ki so se pridružili Tankard, Belphegor in Hate. Vstopnice, ki jih lahko naročite na tej povezavi, so praktično že razprodane, na voljo jih je zgolj še 8 %.

8. 7. 2020

Black metal band Isolation iz Norveške je v začetku minulega meseca posnel samonaslovljeni studijski polvečerec. EP je izšel v digitalni obliki in na kaseti.

 

 

 

 

8. 7. 2020

Švedska doom/sludge zasedba Serpent Omega bo 4. septembra izdala album II. Spodaj lahko prisluhnete singlu Land Of Darkness.


 


8. 7. 2020

Perchta na ogled ponuja besedilni video za skladbo Gluat z aktualnega debitantskega albuma z naslovom Ufång, ki je izšel letos aprila pri založbi Prophecy Productions.

Poimenovana po poganski boginji, ki so jo ljudje častili v zgornjenemških in avstrijskih Alpah, Perchta ohranja pri življenju regionalne tradicije, ki so se sčasoma trivizirale, da bi ustrezale sodobnemu ugodju. Znano je, da med božičnim časom hodi med ljudmi in tako simbolizira prehodni čas, saj ima Perchta več obrazov in podob, iz sijoče lepotice se lahko prelevi v zgubano staro coprnico, iz neomajnega kaznovalca v krepkostnega zaščitnika, ki preganja zlo, kot tudi nagrajuje dobroto. Ufång je prva plošča projekta, pri kateri gre za večplasten konceptualni album o štirih elementih, ki je v celoti odpet v lokalnem tirolskem narečju ob spremljavi tremolo kitare in obrednih ljudskih motivov.

8. 7. 2020

Warlung predstavljajo skladbo The Scorpion In The Sand, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Optical Delusions, ki bo izšel 9. oktobra pri založbi Heavy Psych Sounds.

8. 7. 2020

Ameriška heavy metal zasedba Night Demon je posnela videospot za naslovno skladbo novega 7" singla Vysteria, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Century Media Records. Single na B-strani prinaša tudi koncertno izvedbo Iron Maiden klasike Wasted Years.

Za vinilno verzijo skladbe je ekskluzivni miks naredil legendarni producent Randy Burns (Megadeth, Possessed, Nuclear Assault, Dark Angel, Kreator, Death), ki se povsem razlikuje od digitalne oziroma verzije v videospotu, pod katero se je podpisal Kurt Ballou, kitarist skupine Converge.

KONCERTI & FESTIVALI
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova