NOVICE

24. 6. 2019

Bliža se Metaljot Raspaljot Open Air in organizatorji pošiljajo naslednje sporočilo:

Nekaj o lanski ediciji festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Lanska edicija festivala je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece, ki pa ima zares bogato zgodovino in tradicijo, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma, pa vse do gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala, so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Opis letošnje edicije festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je logično nadaljevanje, da letos festival še nadgradimo, tako bosta letos nosilca programa kar dva. V veliko čast nam je, da bomo ekskluzivno ob 40-letnici skupine, gostili največjo heavy metal/hard rock zasefbo v Sloveniji, če ne kar na prostoru bivše Jugoslavije – POMARNAČO! Drugi nosilec programa, so svetovni death metal velikani, nizozemci SINISTER! Sinister veljajo za ene od svetovnih pionirjev v svojem žanru in band, ki v metal sceni velja za enega boljših in bolj prepričljivih »live« bandov! Za pravo dozo thrash metala, bodo poskrbeli največji slovenski thrash metalci ERUPTION, za vse ljubitelje black metala, iz Srbije prihaja, verjetno njihov največji metal band THE STONE, ki je v underground black metal vodah, tudi eden bolj zaželjenih v tem delu Evrope, po enem letu koncertiranja v tujini, se nam bodo predstavili trenutno največji slovenski black metalci CVINGER, ki pa nam bodo predstavili tudi nekaj svežega materiala. Za največjo senzacijo v zadnjem obdobju prav gotovo veljajo ljubljanski heavy metalci SKYEYE, za slovenske groove/djent/progressive death metal prvake v Sloveniji, pa veljajo MORYWA, ki vas s svojo energijo prav gotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Tudi letos bo idilična lokacija starega graščinskega dvorišča, kjer poteka festival, v celoti prekrita s streho, tako da nam vreme ne bo prišlo do živega! Poskrbljeno bo za veliko udobje (klopi, mize, senca, prostor), tudi letos pa bo v ponudbi odlična hrana, koktajli, craft in lager piva in še marsikaj in sicer po zelo ugodnih cenah (isto kot lani).

Lokacija festivala, parkiranje, kako do Laškega?
Festival poteka v starem mestnem jedru v Laškem, na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, v času festivala pa je v neposredni bližini na voljo tudi dovolj prezplačnega parkirnega prostora. Laško je dobro in praktično locirano, tako da je lahko dostopno praktično s celotne Slovenije. Pred in po festivalu so odlične povezave vlakov prav v vse smeri, tako da močno priporočamo, da se poslužite prevoza z vlakom.

Ostalo obfestivalsko dogajanje
Laško je prečudovito srednjeveško mestece, ki pa ima zelo bogato zgodovino, tradicijo in kulturo. Verjetno je odveč omeniti, da je v Laškem bila prva pivovarna na Slovenskem, da ima Laško bogato tradicijo zdraviliškega turizma, vsekakor si splača vzeti čas tudi za kakšen sprehod po starem mestnem jedru, po katerem izmed čudovitih parkov, ali pa da obiščete naprimer grad, ki so ga zgradili Celjski Grofje. To je le peščica stvari, za več informacij obiščite Laško.info.

Ostalo:
+ odlične povezave vlakov
+ celotno prizorišče pod streho (slabo vreme ni faktor)
+ nizke cene
+ free parking
+ stojnice
+ odlična hrana
+ lager in craft piva
+ udobje
+ koktajli in različna žganja


▬▬▬▬▬
Lineup
▬▬▬▬▬
SINISTER (Nizozemska)
death metal

POMARANČA
heavy metal/hard rock

THE STONE (Srbija)
black metal

ERUPTION
thrash metal

CVINGER
black metal
 
SKYEYE
heavy metal

MORYWA
death metal/djent/progressive


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Predprodaja vstopnic
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Cena vstopnice:
early bird vstopnice 22 € (razprodane)
redna prodaja 25 €
na dan festivala 28 €

Spletna predprodaja: www.olaii.com

Fizičen nakup vstopnic je mogoč na vseh bencinskih servisih OMV in v vseh trafikah 3DVA.


Vstopnico lahko z malo sreče dobite tudi v Paranoidovi nagradni igri!

24. 6. 2019

Finski melodic metal titani Sonata Arctica bodo 6. septembra pri Nuclear Blast Records izdali svoj deseti studijski album z naslovom Talviyö.

Skupina na ogled ponuja tudi besedilni video za prvi single A Little Less Understanding, ki je na voljo tukaj.

24. 6. 2019

Entombed A.D. predstavljajo sveži videospot za skladbo Torment Remains, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Bowels Of Earth, ki bo izšel 30. avgusta pri založbi Century Media Records.24. 6. 2019

Runemagick so za teden dni zamaknili izid novega EP-ja The Opening Of Dead Gates, ki bo tako luč sveta ugledal 27. septembra. Na njihovem Bandcampu lahko že preverite single verzijo naslovne skladbe The Opening Of Dead Gates.

Novi dolgometražni album Into Desolate Realms bo, kot je bilo prvotno predvideno, izšel 25. oktobra. Tako kot za EP bodo tudi za izid novega albuma poskrbeli pri založbi High Roller Records.

24. 6. 2019

Jinjer so končali s snemanjem novega albuma, ki naj bi izšel letos jeseni. Producent je bil Max Morton (Sacrosanct, Infinite Tales, Grimfaith).

24. 6. 2019

Superskupina Lightning Born, v kateri sodelujejo člani Corrosion Of Conformity, Demon Eye, Mega Colossus in The Hell No, je konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdala samonaslovljeni debitantski album, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

24. 6. 2019

The Unguided se vračajo z novim EP-jem Royalgatory, ki je pretekli petek izšel pri založbi Napalm Records.

Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za prvo skladbo z naslovom Seth.


24. 6. 2019

The Holeum so razkrili naslovnico novega studijskega albuma z naslovom Sublime Emptiness, ki bo izšel 23. avgusta pri založbi Lifeforce Records.

Sublime Emptiness prinaša naslednje skladbe:
Obsidiana
Geometric Dance
Protoconsciousness
Drake Equation
Fractal Visions
Metempsicosis

24. 6. 2019

Švedski simfonični power metalci Follow The Cipher so objavili besedilni video za povsem novi single, ki nosi naslov The Pioneer.

24. 6. 2019

Kanadski black/death metal ekstremneži Necronomicon so objavili dražilnik za novi album z naslovom Unus, ki bo izšel 18. oktobra pri založbi Season Of Mist.

Tracklista je sledeča:
From Ashes Into Flesh
Infinitum Continuum
Paradise Lost
The Price Of A Soul
Singularis Dominus
The Thousand Masks
Ascending The Throne Of Baator
Fhtagn
Cursed MMXIX
Vox Draconis

24. 6. 2019

The New Roses so za aktualni single Down By The River sedaj posneli tudi videospot. Gre za skladbo z novega studijskega albuma z naslovom Nothing But Wild, ki bo izšel 2. avgusta pri založbi Napalm Records.24. 6. 2019

High Fighter razkrivajo skladbo Dead Gift z novega studijskega albuma z naslovom Champain, ki bo izšel 26. julija pri založbi Argonauta Records.

24. 6. 2019

Nemški fuzz rockerji Gran Duca predstavljajo videospot za skladbo All Hail The Autowagen s prihajajočega debitantskega albuma Beneath Thy Roots, ki bo na voljo 28. junija.

Kvartet iz Severnega Porenja-Vestfalije sestavljajo Johannes Gerber (vokal, kitara), Hendrik Friedel (kitara), Christoph Bextermöller (bas) in Felix Hoffmeyer (bobni).

24. 6. 2019

Kalifornijski metal punk trio Warish je konec prejšnjega meseca pri RidingEasy Records izdal single Runnin' Scared​ /​ Their Disguise, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi. Skupino, ki je letos izdala tudi samonaslovljeni debitantski EP, vodi Riley Hawk, sin skateboard legende Tonyja Hawka.

24. 6. 2019

Londonska zasedba Possessor je posnela videospot za skladbo Flight Of The Mutilator s prihajajočega albuma z imenom Gravelands, ki bo 26. julija izšel preko APF Records.

Novi album prinaša sledeče skladbe:
Join Us
Flight Of The Mutilator
Backwoods
Savage Rampage
Breathe Fire
Creature Of Havoc
Hitchhike To Hell

24. 6. 2019

Tovarish so objavili single Silver And Lead s prihajajočega albuma If The War Comes Tomorrow, ki izide 5. julija pri založbi Argonauta Records.

KONCERTI & FESTIVALI
27. 6. 2019
Bologna Sonic Park: Slipknot, Amon Amarth, Testament, Lacuna Coil, Eluveitie, Black Peaks, Corrosion Of Conformity
Arena Parco Nord, Bologna, Italija
29. 6. 2019
11. Subart festival: Armaroth, Morywa, Ashine
TrainStation SubArt, Kranj
1. 7. 2019
Misery Index, Darkfall, Cartilage
Club Q, Gradec, Avstrija
1. 7. 2019
Riffeater #12: Sex Blender, Pree Tone, Ambra, Blackoutt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
3. 7. 2019
Whitesnake
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
3. 7. 2019
Obscene Extreme 2019
Trutnov, Češka