NOVICE

23. 9. 2016

Na današnjem Dobrodelnem koncertu za Mestni mačjak v Trainstation SubArtu bo poleg Didge, The Mor(R)ons, Le Serpentine in Raggalution nastopila tudi kranjska death/thrash metal zasedba GMB (na fotografiji).

Iz Trainstation SubArta še sporočajo: »Mestni mačjak že ima svoj prostor na Tomšičevi ulici v Kranju. Da pa bo lahko služil svojemu namenu, ga je potrebno prenoviti. Pri tem bi potrebovali tudi vašo pomoč, saj le s skupnimi močmi lahko ustvarimo boljši in prijaznejši svet, zato vas skupaj z ekipo Mestnega mačjaka vabimo na dobrodelni koncert, katerega izkupiček bomo v celoti namenili za prenovo prostorov na Tomšičevi.«

23. 9. 2016

Mariborska metalcore zasedba Splitting The Sky je objavila videospot za skladbo The Third Degree s prihajajočega prvenca z naslovom Ataraxia, ki naj bi bil na voljo v kratkem.
23. 9. 2016

Na tej povezavi lahko premierno v celoti prisluhnete enajstemu studijskemu albumu legendarne post-metal skupine Neurosis z naslovom Fires Within Fires, ki bo izšel danes pri založbi Neurot Recordings.

23. 9. 2016

Dust Bolt so objavili videospot za skladbo SickxBrain z najnovejšega studijskega izdelka z naslovom Mass Confusion, ki je izšel poleti pri založbi Napalm Records.

Nemški thrasherji bodo 26. 11. nastopili tudi na petem Metaljot Raspaljotu v Laškem, na katerem bodo pred njimi za ogrevanje poskrbeli Mist, BattleX in Snøgg.

23. 9. 2016

Dark Tranquillity nameravajo 4. novembra pri Century Media Records izdati svoj 11. studijski album z naslovom Atoma, ki prinaša naslednje skladbe:
Encircled
Atoma
Forward Momentum
Neutrality
Force Of Hand
Faithless By Default
The Pitiless
Our Proof Of Life
Clearing Skies
When The World Screams
Merciless Fate
Caves And Embers
The Absolute (bonus track)
Time Out Of Place (bonus track)

Novi album je bil posnet v studiu Rogue Music v Gothenburgu, ki je v lasti njihovega klaviaturista Martina Brändströma, medtem ko je za miks poskrbel David Castillo, poznan po delu s skupinami, kot so Katatonia, Opeth in Candlemass.

23. 9. 2016

Belgijski speed metalci Evil Invaders predstavljajo video za komad Raising Hell s prihajajočega EP-ja z naslovom In for the Kill, ki bo pri založbi Napalm Records izšel konec meseca. Plošček prinaša dva nova komada in dve koncertni izvedbi starih:
As Life Slowly Fades         
Raising Hell         
Pulses of Pleasure (live)         
Victim of Sacrifice (live)

23. 9. 2016

Zasedba Alcest je razkrila naslovno skladbo svojega petega studijskega albuma z naslovom Kodama, ki bo konec meseca izšel pri založbi Prophecy Productions.

23. 9. 2016

Švedski progresivci Opeth ponujajo besedilni video za skladbo The Wilde Flowers z najnovejšega studijskega aluma z naslovom Sorceress, ki bo izšel 30. septembra pri založbi Nuclear Blast Records.

23. 9. 2016

Preko Terrorizer.com lahko premierno prisluhnete najnovejšemu studijskemu albumu norveških doomerjev Sahg z naslovom Memento Mori, ki bo izšel danes pri založbi Indie Recordings.

23. 9. 2016

Ameriška groove/thrash metal zasedba Product Of Hate je posnela videospot za skladbo ...As Your Kingdom Falls z aktualnega studijskega prvenca Buried In Violence, izdanega februarja letos pri založbi Napalm Records.

23. 9. 2016

Nemški ambientalna sludge/post-metal zasedba Downfall Of Gaia je objavila skladbo Woe s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Atrophy, ki bo izšel 11. novembra pri založbi Metal Blade Records.

23. 9. 2016

Bolesno Grinje so v začetku tega tedna izdali novi studijski album z naslovom Grd, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

23. 9. 2016

Damned Pilots iz Trsta so podpisali za založbo Sliptrick Records, pri kateri bodo letos pozimi izdali novi studijski album z naslovom Overgalaxy. Bobnar in vodja skupine Don Nutz je povedal, da gre za steampunk konceptualni album, ki je zgrajen na zgodbi štirih junakov iz risanke - Damned Pilots (Don Nutz, Sgt Ote, Willer Hertz in Erik Space). Četverica v letu 2500 potujeje skozi vesolje s hipijevskim kombijem iz 70-ih, prirejenim za boj proti smrtnemu sovražniku z imenom Gorguss in njegovemu zlobnemu imperiju.

23. 9. 2016

Legendarni Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-Black Country Communion, Voodoo Hill) predstavlja videospot za skladbo Heavy s prihajajočega solo albuma z naslovom Resonate, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music.


23. 9. 2016

Okkultokrati so preko Invisibleoranges.com premierno objavili skladbo Hard To Please, Easy To Kill z novega albuma Raspberry Dawn, ki izide danes pri založbi Southern Lord.

Skupina je posnela tudi videospot za naslovno skladbo Raspberry Dawn, ki si ga lahko ogledate spodaj.

23. 9. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Spawn Of Evil z najnovejšega albuma thrash/death metal zasedbe Avenger Of Blood iz Las Vegasa z naslovom On Slaying Ground.

23. 9. 2016

Italijanska heavy metal/hard rock zasedba Hevidence je objavila promo video za prihajajoči debitantski album z naslovom Nobody’s Fault, ki bo izšel 2. decembra pri založbi Frontiers Music. Skupino je ustanovil Diego Reali, bivši kitarist in ustanovni član italijanskih progresivcev DGM, kateremu so se pridružili še basist Andrea Arcangeli, vokalist Corrado Quoiani in bobnar Emiliano Bonini. Tracklista je sledeča:
Dig In The Night
Nobody's Fault
Miracle
So Unkind
Ave Maria
Overdrive
I Want More
Out Of This Time
Pack Your Bags
All I Ever Needed
Note

23. 9. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za novi single Flower Of Life s prihajajočega EP-ja britanskih rockerjev Dorje z naslovom Centred And One, ki bo na voljo 14. oktobra.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 9. 2016
Sarke - Bogefod
Recenzija
22. 9. 2016
Russian Circles - Guidance
Recenzija
21. 9. 2016
Inquisition - Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith
Recenzija
20. 9. 2016
Seventh Station - Between Life And Dreams
Recenzija
19. 9. 2016
Nephrolith - Paleness of the Bled World
Recenzija
15. 9. 2016
Tribulation - Melancholia (EP)
Intervju
14. 9. 2016
Darkestrah
Recenzija
12. 9. 2016
Agatus - The Eternalist
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2016
Mystic Inane, Modern Delusion
AKC Medika - Klub Attack, Zagreb
25. 9. 2016
Subrosa, Sinistro
Viper Room, Dunaj, Avstrija
26. 9. 2016
Yob, black cobra
Klub Gromka, Ljubljana
26. 9. 2016
Subrosa, Sinistro
Feierwerk, München, Nemčija
27. 9. 2016
Déluge, Soul Grip
Kafe Marat, München, Nemčija
28. 9. 2016
Noč mrtvih Vol. 1: Armaroth, Panikk, Srd
Mladinski Center Krško