NOVICE

15. 1. 2021

Gedo, edino ime za slovenskim death metal projektom Astora, je razkril naslovnico in tracklisto prihajajočega prvenca The First Flame. Za enočlanski glasbeni projekt Astora, ki se aktualno zgleduje po zasedbah, kot so Opeth, Insomnium, Harakiri for the Sky in Jinjer, gre natančneje za melodični death metal z elementi progresivnega, black in post metala, album The First Flame pa je po EP-ju Remnants of a Flame njegov drugi studijski izdelek.
Tracklista je naslednja:

The First Flame
Darkness Within Ourselves
Illusory Euphoria
Fate Of The Undead
Sun Seeker
Perished
Hourglass Sand
Father Of The Abyss
Ekstaza Smrti (bonus)
Painters Of Despair (bonus)

15. 1. 2021

Nedavno razširjena norveška black metal postava Mork z videospotom predstavlja prvo pesem s prihajajočega albuma Katedralen, ki bo prek založbe Peaceville izšel 5. marca. Album je v celoti posnel Thomas Eriksen, temačnost pa so še dodatno poglobili gostje Nocturno Culto (Darkthrone), Dolk (Kampfar) in Eero Pöyry (Skepticism). Prednaročilo albuma je mogoče oddati na tej povezavi.


Za nepoznavalce banda naj pripomnim, da je Thomas Eriksen z začetkom pandemske frustracije prek podcasta s pogovori začel dokumentacijo pretežno norveške black metal scene. Do sedaj so ob pivu svoje zgodbe razkrivali tudi vodilni predstavniki drugega vala, med drugim Gaahl, Fenriz, Nocturno Culto, Manheim in Vicotnik.

15. 1. 2021

Italijanski okultni doomerji 1782 nameravajo spomladi pri založbi Heavy Psych Sounds izdati svoj drugi dolgometražni album, ki naj bi bil njihov najtežji izdelek do sedaj.

Skupino 1782 po novem sestavljajo Marco Nieddu (kitara, vokal), Gabriele Fancellu (bobni, spremljevalni vokal) in Francesco Pintore (bas).

15. 1. 2021

Britanski doom metal trio Conan je objavil živo verzijo skladbe Satsumo s prihajajočega novega koncertnega albuma Live At Freak Valley, ki bo izšel 12. marca pri založbi Napalm Records.

Live At Freak Valley ponuja naslednje skladbe:
Gravity Chasm
Throne Of Fire
Thunderhoof
Battle In The Swamp
Hawk As Weapon
Satsumo
Foehammer
Total Conquest
Revengeance

15. 1. 2021

Ameriška stoner/doom metal zasedba Cosmic Reaper v posluh ponuja prvi single in otvoritveno skladbo Hellion s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 19. marca pri Heavy Psych Sounds.

Tracklista je sledeča:
Hellion
Heaven's Gate
Stellar Death
Wasteland I
Wasteland II
Planet Eater
Infrasonic

KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška