NOVICE

13. 7. 2020

Prekmurski brutal death metal/grindcore band Vulvathrone je konec lanskega leta izdal svoj težko pričakovani tretji studijski album Whoreification. V sodelovanju z bandom smo pripravili novo nagradno igro, v kateri lahko osvojite njihov zadnji album. Tukaj je povezava do nagradne igre. Veliko sreče!

13. 7. 2020

Kanadski death metal prvaki Kataklysm bodo 25. septembra pri Nuclear Blast izdali nov studijski album Unconquered. Fantje so pretekli teden objavili precej moderno zveneči single The Killshot, ki bo na albumu poleg sledečih:

The Killshot
Cut Me Down
Underneath The Scars
Focused To Destroy You
The Way Back Home
Stitches
Defiant
Icarus Falling
When It's Over

13. 7. 2020

Norveška progresivna black metal zasedba Enslaved je objavila videospot za single Jettegryta, ki se nahaja na prihajajočem studijskem albumu Utgard. Komad govori o naravnem pojavu, luknjah v skalah, ki nastanejo zaradi toka reke ali slapu. Te luknje so v nordijski mitologiji povezovali z Jotuni (velikani), ki so si v njih kuhali hrano. Spot so posneli na Islandiji, kjer sicer na vulkanskem območju dotičnega pojava ni zaslediti, so pa Enslaved vseeno našli lokacije, ki so v njih prebudile mitološke vibracije.

13. 7. 2020

Prog prvaki Opeth se bodo v družbi The Vintage Caravan marca prihodnje leto odpravili na krajšo, 11-datumsko turnejo po Evropi. Med postanki sta se znašla tudi Zagreb (22. marec, Tvornica) in Dunaj (16. marec, Arena).

13. 7. 2020

Mednarodna zasedba Fleetburner, ki jo vodi kitarist Kevin Storm in o kateri smo že pisali, je pretekli teden objavila single The Passenger. Samonaslovljeni prvenec bo izšel septembra pri Butler Records.13. 7. 2020

Mongolska zasedba The Hu je v petek izdala limitirano edicijo albuma The Gereg. Obenem je v celoti objavila tudi dobro uro dolg film The Hu: Road To The Gereg, ki poleg pogleda v snemanje albuma vsebuje še posnetke iz zaodrja, koncertov, snemanja videospotov in pa tudi samo zgodovino zasedbe.


13. 7. 2020

Blues Pills so posneli videospot za skladbo Kiss My Past Goodbye, tretji single s prihajajočega albuma Holy Moly!, ki bo izšel 21. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.
13. 7. 2020

Inter Arma so konec preteklega tedna pri založbi Relapse Records izdali album s priredbami z naslovom Garbers Days Revisited, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Garbers Days Revisited prinaša naslednje priredbe:
Scarecrow (Ministry)
Southern Man (Neil Young)
Hard Times (Cro-Mags)
March Of The Pigs (Nine Inch Nails)
The Girl Who Lives On Heaven Hill (Hüsker Dü)
In League With Satan (Venom)
Runnin Down A Dream (Tom Petty & The Heartbreakers)
Purple Rain (Prince)

Sludge/post-metal zasedbo iz Richmonda v Virginiji sestavljajo bobnar T.J. Childers, kitarista Steven Russell in Trey Dalton, vokalist Mike Paparo ter basist Andrew Lacour.

13. 7. 2020

Ameriška psihedelična doom metal zasedba Old Blood na ogled ponuja videospot za nov single Orbit s prihajajočega drugega albuma z naslovom Acid Doom, ki bo izšel 28. avgusta v sodelovanju z založbama Metal Assault Records in DHU Records.


13. 7. 2020

Britanski doom metal trio Conan je razkril skladbo Beheaded z novega split albuma Doom Sessions Vol. 1, ki ga bodo skupaj z italijanskimi kolegi Deadsmoke ta petek izdali pri založbi Heavy Psych Sounds.

Tracklista je sledeča:

Stran A
Conan - Beheaded

Stran B
Deadsmoke - Dethroned Concrete
Deadsmoke - Dead Minds Army

13. 7. 2020

Švedski retro rockerji Lykantropi so objavili videospot za nov single Coming Your Way s prihajajočega tretjega dolgometražnega albuma Tales To Be Told, ki izide letos jeseni pri založbi Despotz Records.ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
16. 7. 2020
ODPOVEDANO! Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova
18. 7. 2020
Đornata, Hak Attak
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
23. 7. 2020
ODPOVEDANO! Gothoom Open Air Fest 2020
Revištské Podzámčie, Slovaška
23. 7. 2020
ODPOVEDANO! Headbangers Open Air Festival 2020
Brande-Hörnerkirchen, Nemčija