Na današnji dan
1983
Cliff Burton odigra svoj prvi koncert z Metallico
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

5. 3. 2021

Domači SkyEye so na idilični zasneženi lokaciji posneli promo material za prihajajoči album Soldiers Of Light. Spodaj si lahko ogledate krajši posnetek z utrinki.
5. 3. 2021

Enočlanska trance simfonična metal zasedba Neurotech je v sredo izdala drugi single Light Betides s prihajajočega devetega albuma z naslovom Solace.
5. 3. 2021

Srbski black metal veljaki The Stone so včeraj prek belgijske založbe Immortal Frost Productions objavili prvo pesem s prihajajočega studijskega albuma. Album Kosturnice bo izšel 26. marca in ga že lahko naročite na Bandcamp strani založbe, skladbo Pramaglina pa lahko slišite na tej povezavi.

5. 3. 2021

Beograjska progressive stoner metal/post rock skupina Consecration bo jutri s pomočjo Wave Studia ob 21. uri v živo odigrala koncert. Za ogled koncerta je zaželena vstopnica/donacija, vendar ni obvezna. Več informacij o plačilu vstopnice je na voljo na strani dogodka, povezava do YouTube streama pa je tukaj.

5. 3. 2021

Nizozemski death/doom metal mojstri Celestial Season predstavljajo novo skladbo Black Water Mirrors, ki je na voljo kot 7" vinilni single iz serije Decibel Flexi Series.

25 let po tem, ko so posneli žanrsko klasiko Solar Lovers, so se Celestial Season vrnili k svojemu starošolskemu zvoku in oktobra lani pri Burning World Records izdali nov studijski izdelek The Secret Teachings. Skupina je ta zagon nadaljevala tudi z Black Water Mirrors, prvim novim materialom po albumu The Secret Teachings.

5. 3. 2021

Norveška black metal zasedba Mork pod vodstvom Thomasa Eriksena, bo jutri v živo odigrala koncert, namenjen promociji petega albuma Katedralen, ki ravno tako izide juti. Stream se začne ob 20.45, pridružiti pa se mu je mogoče na strani dogodka oziroma neposredno prek te povezave.

5. 3. 2021

Švicarska dark metal/post-hardcore zasedba Impure Wilhelmina je objavila videospot za skladbo Gravel s sedmega dolgometražnega albuma Antidote, ki bo izšel 21. maja pri založbi Season Of Mist. Glasba zdravi dušo, kot vedno. »Protistrup« vzpodbuja to preprosto idejo, ki ponazarja katarzični vidik njihovega novega albuma. Deluje kot zdravilo proti temnejšim stranem človeškega uma.

Antidote prinaša naslednje skladbe:
Solitude
Midlife Hollow
Gravel
Dismantling
Jasmines
Vicious
Torrent
Unpredicted Sky
Antidote
Everything Is Vain

5. 3. 2021

Newyorški psihedelični doom metal trio Priestess se je preimenoval v Reverend Mother. Skupino še vedno vodi avtorica skladb in navdušenka nad Black Sabbath Jackie Green, ki si je kot kitaristka izkušnje nabirala v lokalnih zasedbah, kot je Evil Daughter.

Tukaj je na voljo dražilnik za prihajajoči samonaslovljeni EP, ki bo luč sveta ugledal 19. marca. Reverend Mother na svojem Bandcampu v posluh ponujajo tudi že prvi single Let It Live, sicer priredbo skupine Fuzz.

5. 3. 2021

Nemški sludge metal kvartet Sunczar je podpisal pogodbo z založbo Argonauta Records, kjer bo sedaj v družbi izvajalcev, kot so Los Natas, Mammoth Storm, High Fighter, Niklas Sundin (ex-Dark Tranquillity), Kayleth, Suma in številni drugi. Po uspehu lanskega debitantskega EP-ja The Unveiling sedaj skupina že dela na svojem prvem dolgometražnem albumu, ki naj bi izšel še to leto.

Sunczar sestavljajo vokalist Krsto Balic, kitarist Alex Vogt, basist Wassilios Gouziotis in bobnar Daniel Kirch.

5. 3. 2021

Ameriška sludge/drone/doom metal zasedba Body Void je objavila videospot za nov single z naslovom Wound s tretjega studijskega albuma Bury Me Beneath This Rotting Earth, ki bo izšel 23. aprila pri založbi Prosthetic Records, za kasetno izdajo pa bodo poskrbeli pri Tridroid Records. Pod video se je podpisal Chariot Of Black Moth.

Album predstavlja tako klic streznitve kot zvok predanosti. Zaradi masivnih zvokov in sludgy atmosfere se definitivno uvršča pod doom etiketo, vendar z nekaterimi progresivnimi tendencami, ki nakazujejo tudi na noise, punk in black metal vplive.

5. 3. 2021

Blackened melodic death metalci Unflesh so na tej povezavi objavili nov single, ki nosi ime Holocaust Of Stars. Njihov drugi studijski album Inhumation bo izšel 2. aprila.

5. 3. 2021

Temtris bodo konec aprila pri Wormholedeath Records izdali album Ritual Warfare. Tukaj je na voljo kratek napovednik, na ploščku pa bodo sledeči komadi:

Race to the end
One for all
Seven Sins of man
Forever
Ritual Warfare
Tempus Aeturnum
Erased
Always United

5. 3. 2021

Nemški epic doom metal dvojec Servants To The Tide na ogled ponuja besedilni video za skladbo A Wayward Son's Return s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki izide 26. marca za založbo No Remorse Records. Skupino je ustanovil Leonid Rubinstein (ex-Craving) kot poklon njegovim doom metal herojem, kot so Atlantean Kodex in While Heaven Wept. Kmalu se mu je pridružil vokalist Stephan Wehrbein (Screaming Souls), medtem ko je bobne v studiu posnel Lucas Freise (Eyes Wide Open). Kot posebni gostje na albumu sodelujejo še Jeff Black (Gatekeeper), Luc Francois (Mindpatrol) in Paul Thureau (Frosttide, Gorgon).

Tracklista je sledeča:
Returning From Miklagard
A Wayward Son's Return
North Sea
On Marsh And Bones (The Face Of Black Palmyra)
Your Sun Will Never Shine For Me
A Servant To The Tide

5. 3. 2021

Španska bluesy stoner/doom rock zasedba Baläte je nedavno v sodelovanju z založbami Aneurisma Records, DoomWitch, La Rubia Producciones, Pulgasari Faith Foundation in Violence In The Veins izdala studijski prvenec El Quemadero, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

El Quemadero ponuja naslednje skladbe:
Botas anchas, soga al cuello
Gettin’ Old
Raccoon Verbena Horror
Procesionaria
Gato Gordo
Laroya
Road To Loma Cabrera
El Zapillo Blues

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška