NOVICE

24. 9. 2014

Dickless Tracy

Založba On Parole Productions sporoča: »3. novembra 2014 pri založbi On Parole izide težko pričakovani četrti album brežiških death metalcev Dickless Tracy. Paroxysm Of Disgust nadaljuje temačno pot, na katero so Brežičani stopili s prejšnjim albumom Halls Of Sickness. Surov, mračen in morbiden album v enajstih skladbah podaja mentalno stanje zasedbe, ki se je odločila svojo vizijo extremnega metala popeljati še nekaj korakov naprej.
Album v svojih približno 40 minutah potuje v death metalskih vodah in nam občasno postreže s skokom v crust, primitiven grind, na trenutke doom in celo v black metal. Teksti ubesedujejo nočne more, ki jih sproža težka realnost in strašne vizije psihotičnega uma ovekovečenega na filmskem traku ali v pisani besedi. Dickless Tracy preteklosti niso pustili za sabo. To dokazujejo z na novo urejenimi in posnetimi skladbami The New Domination, Revenants in Reincremation s prvih dveh albumov, ki se tematsko in konceptualno popolnoma skladajo z ostalim materialom na Paroxysm Of Disgust.
Material je nastajal kar nekaj let, posnet pa je bil med julijem 2013 in januarjem 2014. Instrumente so posneli v studiu MC-ja Krško, pri čemer je inženirski del opravil Nenad Čekrlić, snemanje vokalov, miks in mastering pa je prevzel Luka Božič v svojem domačem studiu v Metliki.« /P.G./
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana