NOVICE

3. 12. 2015

Legendarna britanska zasedba Doom se po dobrih petih letih ponovno vrača v Ljubljano

Iz Kluba Gromka tokrat sporočajo: »Doom se po dobrih petih letih ponovno vračajo v Ljubljano. Bend, ki je skupaj z Extreme Noise Terror in drugimi bendi kot sta Ripcord in Heresy, ustvaril zvok crust scene konec 80-ih in začetek 90-ih. Njihovi albumi so prave klasike in bi morali biti obvezen material za vsakega, ki ga žene crust muzika.

Doom, z zvokom na katerega so vplivali Discharge v crustpunk stilu, so se izoblikovali 1987. Njihova biografija je zelo razgibana, od bogate diskografije, menjave in smrti članov, od pavz do ponovnih združitev. Od zadnje združitve 2010 ostaja line-up benda nespremenjen, do danes pa ostajajo eden od najbolj dejavnih in koncertno aktivnih bendov na crust punk sceni. Zadnja leta bend nima več daljših turnej, temveč se raje odločajo za krajše koncertne skoke po vsem svetu.

Doom prihajajo na naše konce ravno v času, ko nas z vseh strani obkroža beg pred vojno, naraščajoče sovraštvo in ksenofobija, strah pred drugačnim ter postavljanje fizičnih in mentalnih mej. Čas je, da nas ponovno opomnijo: "Together we are powerful. We must strive for a better world, a world without these corrupt fucking systems. If we do nothing we are doomed for eternity."

Namesto ekskluzive tokrat dajemo prednost kontinuiteti. Domača podpora tako pripada bendoma Human Host Body in Đornata. Human Host Body ostajajo zvesti svojemu stilu prepletanja black metala, hardcora, crusta in sludga, Đornata pa prisegajo na hitrost ter kombinirajo surovi starošolski hc punk z crust in grind elementi. Oba benda sestavljajo člani, ki so že leta tako glasbeno kot v osebnih angažmajih na različne načine aktivni v domači (crust) punk sceni in oba vztrajata na diy etiki, ki jo vse bolj izpodriva potrošniški vsakdan.«

Več podrobnosti o prihajajočem koncertu, ki bo 9. januarja 2016, si lahko preberete na Facebook strani dogodka ali na našem forumu.

SORODNE VSEBINE:
1. 6. 2009Doom Over Europe / Novice
8. 8. 2012Hammer Of Doom 7 / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
24. 9. 2019
Misþyrming, Darvaza, Vortex of End
Backstage, München, Nemčija
25. 9. 2019
In Other Climes, Gužva u Bajt, Jegulja, Negative Slug, Agregat
Lepa Žoga, Ljubljana
26. 9. 2019
Domorodni četrtki: Dust Collector
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
26. 9. 2019
The Cosmic Dead, Blackoutt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
28. 9. 2019
Armaroth, Nature, Decage
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
28. 9. 2019
Obnounce, Dark Sphere, Mario and the Chillers
Mladinski center Gornja Radgona