NOVICE

3. 12. 2015

Legendarna britanska zasedba Doom se po dobrih petih letih ponovno vrača v Ljubljano

Iz Kluba Gromka tokrat sporočajo: »Doom se po dobrih petih letih ponovno vračajo v Ljubljano. Bend, ki je skupaj z Extreme Noise Terror in drugimi bendi kot sta Ripcord in Heresy, ustvaril zvok crust scene konec 80-ih in začetek 90-ih. Njihovi albumi so prave klasike in bi morali biti obvezen material za vsakega, ki ga žene crust muzika.

Doom, z zvokom na katerega so vplivali Discharge v crustpunk stilu, so se izoblikovali 1987. Njihova biografija je zelo razgibana, od bogate diskografije, menjave in smrti članov, od pavz do ponovnih združitev. Od zadnje združitve 2010 ostaja line-up benda nespremenjen, do danes pa ostajajo eden od najbolj dejavnih in koncertno aktivnih bendov na crust punk sceni. Zadnja leta bend nima več daljših turnej, temveč se raje odločajo za krajše koncertne skoke po vsem svetu.

Doom prihajajo na naše konce ravno v času, ko nas z vseh strani obkroža beg pred vojno, naraščajoče sovraštvo in ksenofobija, strah pred drugačnim ter postavljanje fizičnih in mentalnih mej. Čas je, da nas ponovno opomnijo: "Together we are powerful. We must strive for a better world, a world without these corrupt fucking systems. If we do nothing we are doomed for eternity."

Namesto ekskluzive tokrat dajemo prednost kontinuiteti. Domača podpora tako pripada bendoma Human Host Body in Đornata. Human Host Body ostajajo zvesti svojemu stilu prepletanja black metala, hardcora, crusta in sludga, Đornata pa prisegajo na hitrost ter kombinirajo surovi starošolski hc punk z crust in grind elementi. Oba benda sestavljajo člani, ki so že leta tako glasbeno kot v osebnih angažmajih na različne načine aktivni v domači (crust) punk sceni in oba vztrajata na diy etiki, ki jo vse bolj izpodriva potrošniški vsakdan.«

Več podrobnosti o prihajajočem koncertu, ki bo 9. januarja 2016, si lahko preberete na Facebook strani dogodka ali na našem forumu.

SORODNE VSEBINE:
12. 9. 2023Human Host Body / Đornata / Galerija
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana