Na današnji dan
1986
Metallica izda legendarni album Master Of Puppets
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

4. 5. 2020

Začenjamo s serijo recenzij »Iz ropotarnice«

Konec prejšnjega in na začetku novega tisočletja je bil spletni novičarski portal Paranoid za marsikoga eno redkih oken v svet metal glasbe, dostopno skoraj vsem, tudi tistim, ki v svoji neposredni bližini nis(m)o imeli starejših, ki bi jim kazali legendarne plošče, razlagali o kultnih špilih in podobno. S(m)o pa se prav zaradi Paranoida in tedaj zelo popularnega foruma zbližali in z nekaterimi sklenili prijateljstva za vse življenje. In čeprav je v svetu sodobnih družbenih medijev vloga tovrstnih novičarskih glasbenih portalov močno upadla, so še vedno pomembni, ker pomenijo eno redkih poglobitev v glasbo, ker lahko tukaj najdeš več od površinske prošnje za lajk.

Paranoid tudi po več kot 20 letih obstoja pomeni oazo na spletu, kjer govori glasba, kjer je v prvem planu še vedno METAL, ne glede na obliko. In ob vseh aktualnih zadevah, ki se tu dogajajo in jim marsikdo le težko sledi, bi radi v ta mozaik dodali še en kamenček: rubriko »Iz ropotarnice«. V tej rubriki bomo predstavljali kultne metal albume, ki so bili izdani do leta 1999 ter iz takšnih in drugačnih razlogov niso dobili in ne dobijo zaslužene pozornosti. Tako kot ste vajeni od ekipe Paranoid, tudi v tej rubriki ne bo prevladovala samo ena zvrst; v njej boste našli neodkrite dragulje iz sveta heavy, thrash, death in black metala ter seveda hard rocka. Recenzije bodo tu daljše, pri opisih plošč bodo dodane dodatne informacije kot pri običajnih recenzijah, v ospredje pa bomo postavili tudi zgodovinsko refleksijo na obravnavani album. Vse v upanju, da te plošče približamo ljubiteljem metala, ki teh morda ne poznajo, predvsem mlajšim, ki za marsikatero skupino morda še nikoli niso slišali.

Prvo recenzijo Iz ropotarnice bomo objavili ta petek, ekipa Paranoida pa seveda upa, da boste v branju uživali, medtem ko bomo tudi veseli vsakršnih debat in drugih mnenj na obravnavane bande in njihove albume.

SORODNE VSEBINE:
7. 8. 2020Iz ropotarnice: Demon - Breakout / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška