Na današnji dan
2011
Amon Amarth izdajo svoj osmi album Surfur Rising
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

6. 6. 2017

Trainstation praznuje 6. let svojega delovanja!

Kranjski Trainstation SubArt bo 16. in 17. junija praznoval 6. let svojega delovanja, neutrudna ekipa pa ob tej priložnosti sporoča: »Na odru Trainstationa redno nastopajo neuveljavljene in uveljavljene, domače in tuje glasbene skupine. Redno se izvajajo delavnice, predavanja in potopisi, gledališke predstave, kino in druge videoprojekcije. Pomemben prispevek (sub)kulturi Trainstation SubArt predstavlja tudi z dejavnostmi nekoliko bolj zaprtega tipa. V zaodrju se nahajajo prostor za vaje glasbenih skupin, atelje, ki ga posamezniki lahko uporabljajo kot prostor za ustvarjanje, sitotisk delavnica, studio za snemanje avdio materiala glasbenih skupin in rampa za skejtanje. Prostor torej ponuja ogromno možnosti za vključevanje mladih.

Trainstation SubArt je eden redkih, lokalno in regionalno pa celo edini prostor, ki je večino naštetih nekomercialnih in alternativnih dejavnosti izvaja redno, predvsem pa brezplačno (z izjemo koncertov, saj to zaradi kritja stroškov večinoma ni izvedljivo). Z vsem tem predstavlja prostor, ki mladim omogoča aktivno preživljanje prostega časa, druženje, obisk prireditev in brezplačno neformalno izobraževanje. Z delavnicami, predavanji in videoprojekcijami, pa tudi s samim vključevanjem novih prostovoljcev v delo, tu poteka zelo pomemben prenos znanj in izkušenj. Prav tako mlade spodbuja k sodelovanju pri izvajanju in organiziranju prireditev, k svobodnemu umetniškemu izražanju ter aktivni participaciji pri soustvarjanju subkulture, s tem pa k odmiku od pasivnosti in k razvoju družbenokritičnosti.

Vabljeni torej na dvodnevno rajanje!«

V petek bodo nastopili Buran, The Indicals in Zwook & Jimmy, medtem ko se bodo v soboto predstavile domače skupine Mutism (na fotografiji), Nature, Attic Mist in Sereš. Oba dneva bo potekala tudi razstava 6. let Trainstationa in veganska kuhna. Več podrobnosti o programu najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija