NOVICE

23. 5. 2018

Pri založbi Soulseller Records bo 1. junija izšel težko pričakovani debitantski album ljubljanske doom metal zasedbe Mist z naslovom Free Me Of The Sun. Spodaj lahko ekskluzivno prisluhnete tretji skladbi s prvenca, ki nosi naslov The Offering. 

Mist so tokrat snemali v studiu Ork v Jevnici, za katerega pravijo, da so se odločili brez pomislekov. »Takoj, ko smo prvič prišli na ogled, nas je prepričal - ne le zaradi vintage opreme ali nadprsnega kipa Josipa Broza – Tita, ki bdi nad sobo za kitare, temveč tudi zaradi dobrega vzdušja in pomirjujoče narave, ki studio obkroža.« utemeljujejo svojo izbiro. »Obvezna oprema, poleg glasbene, sta vedno dobra hrana in močna kava, za kateri je ves čas snemanja vztrajno skrbel lastnik studia Sašo Kisovec.« so še povedali. 

Skupina si je tokrat za pisanje glasbe vzela veliko več časa kot pri prejšnjih dveh izdajah. »Temu primerno smo več poudarka dali tudi samim pripravam na snemanje in iskanju željenega zvoka za vsak inštrument posebej kot tudi za celoto. Lahko bi rekli, da smo ponosni, da smo tokrat res dobili tisti pravi Mist zvok, ki smo ga na EP-ju Inan' izgubili.« so zadovoljni s končnim rezultatom večmesečnega dela. Basistka Neža še dodaja: »Osebno sem ponosna tudi na predanost, ki smo jo pokazali v času priprav na snemanje ter na vzdržljivost v studiu. Res smo dali vse od sebe in nismo odnehali, če smo vedeli, da smo v določenem trenutku sposobni odigrati bolje.«

23. 5. 2018

Znana je časovnica današnjega koncerta Noctiferie v prvotni postavi, ki je pred 20 leti izdala prvenec Baptism at Savica Fall in ga bo tokrat odigrala celega v živo. Poleg prvenca obljublja band tudi nekaj skladb z drugega albuma Per Aspera, saj se jim bo na odru pridružil nekdanji vokalist in kitarist Artur Felicijan (Dekadent).

Poleg istrske black metal skupine Ater Era, ki je lani izdala odličen tretji album Clades, bo za ogrevanje poskrbel še velenjski eksperimentalni black metal dvojec Snøgg, ki je decembra izdal tretji EP Abeloth, pred nedavnim pa še split s Carlifliate in kompilacijo Qivitoq/Abeloth.

Vstopnice bodo še na voljo pri blagajni. Več informacij o koncertu najdete v našem napovedniku in na Facebooku.

Časovnica:

21.00 Snøgg
21.45 Ater Era 
22.30 Noctiferia

23. 5. 2018

Primal Fear so objavili besedilni video za novi single Hounds Of Justice s prihajajočega studijskega albuma, naslovljenega Apocalypse, ki bo izšel 10. avgusta pri založbi Frontiers Music.

Skupino bomo 21. oktobra v družbi Riot V in Existance v okviru evropske turneje z imenom Apocalypse Over Europe lahko ujeli tudi v ljubljanskem Kinu Šiška.

23. 5. 2018

Organizatorji Dark Circle Festa naznanjajo:
»Še niste kupili vstopnic za Dark Circle Fest V?

Z nakupom na spletu prihranite vaš in naš čas, prihranite papir in skrajšajte čas, ki bi ga preživeli v čakanju na vstop na prizorišče festivala - enostavno takoj po branju QR kode z vaše digitalne vstopnice (ali s tiskane) boste na vhodu dobili zapestnico, s katero se boste lahko nemoteno sprehajali ven in noter po festivalskem prizorišču.

Bodite pozorni na to, da so vstopnice po predprodajni ceni na spletu na voljo do 23. avgusta, oziroma jih lahko kupite na navedenih predprodajnih mestih najkasneje do 20. avgusta. Priskrbi si svojo vstopnico še pravočasno!«

Vstopnice so na voljo na njihovi uradni spletni strani, cena pa v predprodaji znaša 110 kn za en dan oziroma 140 kn za oba dva dneva.

23. 5. 2018

Chelsea Grin bodo 13. julija pri založbi Rise Records izdali novi studijski album z naslovom Eternal Nightmare, ki bo tudi njihov prvi z novim vokalistom Tomom Barberjem (ex-Lorna Shore).

23. 5. 2018

Iron Reagan se poleti vračajo v Evropo, kjer se bodo v okviru tokratne turneje najbližje Sloveniji ustavili 4. 5. v Milanu (Carroponte) in 9. 7. v Münchnu (Backstage).

23. 5. 2018

Light This City v celoti predstavljajo novi studijski album z naslovom Terminal Bloom, ki izide v petek pri založbi Creator-Destructor Records.
23. 5. 2018

Belgijska doom metal zasedba Bathsheba bo po štirih letih prenehala z delovanjem. Uradno se bo poslovila z dvema nastopoma, ki bosta julija oziroma avgusta.

23. 5. 2018

Witchskull so objavili videospot za skladbo Raven z drugega studijskega albuma z naslovom Coven's Will, ki bo izšel 1. junija pri založbi Rise Above Records.
23. 5. 2018

Skupini Sisters Of Suffocation se je pravkar pridružil session bobnar Kevin van den Heiligenberg, s katerim bo 22. julija nastopila tudi na festivalu MetalDays v Tolminu.

23. 5. 2018

Ameriški psihedelični rockerji Earthless konec julija pričenjajo z evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 6. avgusta na SuperUho Festivalu v Primoštenu na hrvaški obali.

23. 5. 2018

The Hawkins so posneli videospot za skladbo F*ck You All I'm Outta Here, prvi single z aktualnega debitantskega albuma Ain't Rock N Roll, izdanega lani pri založbi Gain Music.
23. 5. 2018

Ameriška hardcore zasedba Wisdom In Chains namerava 22. julija pri Fast Break! Records/Demons Run Amok izdati svoj sedmi studijski album z naslovom Nothing In Nature Respects Weakness.

23. 5. 2018

Baptists preko svojega Bandcampa predstavljajo skladbo Victim Service s prihajajočega albuma z naslovom Beacon Of Faith, ki izide ta petek pri založbi Southern Lord.

23. 5. 2018

Like A Storm bodo 22. junija pri založbi Red Music izdali novi studijski album z naslovom Catacombs, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
The Devil Inside
Out Of Control
Catacombs
Complicated (Stitches & Scars)
Solitary
The Bitterness
Until The Day I Die
Hole In My Heart
Bullet In The Head
These Are The Bridges You Burned Down
Pure Evil

Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za prvi single The Devil Inside.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Nature / Kholn
Reportaža
18. 5. 2018
Jex Thoth
Recenzija
16. 5. 2018
Primordial - Exile Amongst The Ruins
Recenzija
14. 5. 2018
The Canyon Observer - NØLL
Recenzija
11. 5. 2018
Carpathian Forest - Likeim (EP)
Reportaža
9. 5. 2018
Marduk / Ragnarok / Infernal War
Recenzija
9. 5. 2018
Marduk - Werwolf (single)
Galerija
6. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Kholn / Nature
KONCERTI & FESTIVALI
23. 5. 2018
Manilla Road, Küenring, Mathan
Viper Room, Dunaj, Avstrija
23. 5. 2018
Noctiferia: 20. obletnica albuma Baptism at Savica fall
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2018
Count Raven, Jack Frost, Sarcasm Syndrome, Angor
Viper Room, Dunaj, Avstrija
25. 5. 2018
Tomcat, Charlie Butter Fly
Rock Bar Down Town, Kranj
25. 5. 2018
The Cruel Intentions, Speed Stroke, The Lethal Idols
Grind House, Padova, Italija
25. 5. 2018
Kramp Fest
Bajer, Godovič