NOVICE

18. 9. 2019

Dust Collector predstavljajo skladbo Melani, prvi single z debitantskega EP-ja Lust Connection, ki bo izšel 26. septembra. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel Gašper Letonja iz skupine The Canyon Observer.

Prav tako na dan izida bodo Dust Collector svoj izdelek predstavili tudi v živo v sklopu Domorodnih četrtkov v Gala Hali na Metelkovi. Več podrobnosti najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

18. 9. 2019

Slipknot se v začetku leta 2020 vračajo na evropske odre. Najbližje nam se bodo ustavili na Dunaju, v Milanu in Budimpešti. Prodaja je stekla že konec meseca avgusta, vstopnic pa naj ne bi bilo več veliko na voljo. Aranžmaji (vstopnica + prevoz) za ogled koncerta ali samo prevoz na koncert so še na voljo pri našem partnerju Koncerti.net.

Tokrat jih bodo na evropski turneji spremljali posebni gostje, poljski black/death velikani Behemoth.

18. 9. 2019

Lindsay Schoolcraft, klaviaturistka in vokalistka skupine Cradle Of Filth, je posnela videospot za skladbo Savior, novi single z debitantskega solo albuma z naslovom Martyr, ki bo na voljo 7. oktobra. Material za album je Lindsay pomagal napisati Rocky Gray (ex-Evanescence), v skladbi See The Light pa je death metalske growle prispeval Xenoyr (Ne Obliviscaris).

Martyr prinaša naslednje skladbe:
Savior
Dangerous Game
Stranger
Into The Night
Blood From A Stone
Dawn
Remember
See The Light (feat. Xenoyr)
Where I Fall
My Way Without You
Lullaby (priredba The Cure)

18. 9. 2019

Novembers Doom predstavljo besedilni video za naslovno skladbo novega studijskega albuma Nephilim Grove, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Prophecy Productions. Za miks in mastering albuma je v studiu Unisound poskrbel mojster Dan Swanö (Edge Of Sanity, Dissection, Opeth).

18. 9. 2019

Agnostic Front bodo 8. novembra pri Nuclear Blast Records izdali svoj dvanajsti studijski album, ki nosi naslov Get Loud!. Za produkcijo je poskrbel frontman Roger Miret, medtem ko je bil njihov dolgoletni prijatelj Paul Miner zadolžen za snemanje, miks in mastering. Tukaj je za pokušino že na voljo besedilni video za otvoritveno skladbo Spray Painted Walls.

Get Loud! prinaša naslednje skladbe:
Spray Painted Walls
Anti Social
Get Loud!
Conquer And Divide
I Remember
Dead Silence
AF Stomp
Urban Decay
Snitches Get Stitches
Isolated
In My Blood
Attention
Pull The Trigger
Devastated

18. 9. 2019

Industrial metal projekt Lindemann, v katerem sta moči združila vokalist Till Lindemann (Rammstein) in multinštrumentalist Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain), je posnel videospot za novi single z naslovom Steh auf.18. 9. 2019

Ereb Altor predstavljajo skladbo Prepare For War, tretji single z novega studijskega albuma Järtecken, ki bo izšel v petek pri založbi Hammerheart Records.

18. 9. 2019

Basistka Majsan Lindberg je sedaj tudi uradno postala članica švedske ženske hard rock zasedbe Thundermother.

Skupina se v kratkem ponovno odpravlja na evropsko turnejo, ki jo bo najbližje Sloveniji zanesla 17. oktobra, ko bo nastopila v Milanu.

18. 9. 2019

Tom Keifer (ex-Cinderella) predstavlja videospot za naslovno skladbo novega solo albuma Rise, ki je nedavno izšel pri založbi Cleopatra Records.
18. 9. 2019

RAM predstavljajo videospot za single Spirit Reaper z najnovejšega albuma The Throne Within, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records.
18. 9. 2019

Ameriška tradicionalna doom metal zasedba Orodruin preko The Obelisk premierno predstavlja skladbo Forsaken s prihajajočega albuma Ruins Of Eternity, ki bo izšel 25. oktobra pri Cruz Del Sur Music.

Ruins Of Eternity ponuja naslednje skladbe:
Forsaken
Man Of Peace
Grave Illusion
Letter Of Life's Regret
War On The World
Into The Light Of The Sun
Voice In The Dark
Hell Frozen Over
Ruins Of Eternity

18. 9. 2019

Bombus so objavili animirani videospot za skladbo Mama s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Vulture Culture, ki bo izšel 15. novembra pri založbi Century Media Records.

Vulture Culture ponuja naslednje skladbe:
A Ladder – Not A Shovel
(You Are All Just) Human Beings
Mama
It's All Over
In The Shadows
We Lost A Lot Of Blood Today
Vulture Culture
Two Wolves And One Sheep
Feeling Is Believing

18. 9. 2019

Tukaj lahko v celoti prisluhnete sedmemu studijskemu albumu katalonske post-black metal zasedbe Foscor z naslovom Els Sepulcres Blancs, ki je nedavno izšel pri založbi Season Of Mist.

Tracklista je sledeča:
Laments
Els Colors Del Silenti
Malson
Secrets
Cel Rogent
Canco De Mort
L'esglai

18. 9. 2019

Ameriška progressive/alternative rock zasedba Nothing More je objavila videospot za skladbo Fade In / Fade Out, ki se nahaja na njenem aktualnem albumu z naslovom The Stories We Tell Ourselves.18. 9. 2019

Psihedelična heavy rock zasedba Love Gang iz Denverja v Coloradu je prejšnji teden pri svoji lastni založbi Colfax Records izdala debitantski album Dead Man's Game, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
19. 9. 2019
MikhMakh
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 9. 2019
Year Of The Cobra, Blackoutt, Borgonaut
CMK, Koper
20. 9. 2019
11. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
20. 9. 2019
Virtue Of The Vicious, Path of Cestoda, Phezulu
Kontejnr, Postojna
20. 9. 2019
Weg Einer Freiheit, Downfall Of Gaia
TrainStation SubArt, Kranj
20. 9. 2019
Lvmen, Inhibis
MIKK klub, Murska Sobota