NOVICE

14. 1. 2021

DeathOmen sporočajo: »Danes, 14. 1. 2021, ob 22h, se bo na radiu Terra Relicta v oddaji Dark Unknown zavrtel naš album Above Holy Ground v celoti. Ne zamudite!«

14. 1. 2021

V izjavi za javnost Radio Študent sporoča, da je napočil »dan D za prvo etapo boja za stabilno financiranje Radia Študent, saj bodo poslanke in poslanci Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU) odločali o financiranju Zavoda Radio Študent.« Celotno izjavo za javnost oziroma stališče, ki ga zastopa Radio Študent v tej zadevi, najdete na spletni strani Radia Študent. Na koncu izjave imate možnost donacije.

14. 1. 2021

Simfonični metalci Sirenia bodo 12. februarja pri Napalm Records izdali svoj že deseti studijski album, naslovljen Riddles, Ruins & Revelations. Tukaj lahko prisluhnete singlu We Come To Ruins, celoten seznam pa je sledeč:

Addiction No. 1
Towards An Early Grave
Into Infinity
Passing Seasons
We Come To Ruins
Downwards Spiral
Beneath The Midnight Sun
The Timeless Waning
December Snow
This Curse Of Mine
Voyage Voyage

14. 1. 2021

Švedski heavy doom rockerji Avatarium predstavljajo posnetek skladbe Lay Me Down s svojega prvega koncertnega albuma An Evening With Avatarium, ki je izšel začetek decembra pri založbi Nuclear Blast Records.14. 1. 2021

Španska death doom metal zasedba Golgotha je objavila video za presenetljivo bodrilno skladbo Don't Waste Your Life, s katero naznanjajo prihajajoči studijski izdelek. EP Remembering the Past – Writing the Future bo prek založbe Xtreem Music izšel 2. marca, na njem pa se bo prvič izkazal Samuel Morales (ex-Helevorn), ki se je skupini kot drugi kitarist pridružil lani. Poleg omenjene pesmi bodo EP dopolnjevale štiri posodobljene skladbe z njihovih starejših izdaj.

 

14. 1. 2021

Of Mice & Men bodo 26. februarja pri novo izbrani založbi SharpTone Records izdali EP Timeless. Zasedba je že objavila naslovnico in pa tudi prvi komad Obsolete.
14. 1. 2021

Corey Taylor je objavil videospot za single Samantha's Gone. Pri spotu je, kot je v glasbenikovi navadi, tudi tokrat sodelovalo kar nekaj bolj ali manj znanih osebnosti, kot so zasedba Steel Panther, Tom Sandoval, Dean Cameron, Jonah Nimoy in drugi.


14. 1. 2021

Vojvodinska doom zasedba Anguish Sublime se po nekajletnem premoru vrača s prvim dolgometražnim albumom Maelstrom Imperium. Aleksandar Crnobrnja in Arpad Takač (ex-Tales of Dark…), ki svoje razočaranje nad svetom z občasnimi prekinitvami ter menjavami postave delita že od leta 1998, svoje ustvarjanje široko opredeljujeta kot atmosferični death metal, prežet z doom, prog, thrash, black in gothic elementi, razširjenimi z akustičnimi ter simfoničnimi momenti. Album, ki je lani izšel pri založbi Silent Watcher Records, lahko brezplačno prevzamete na njuni Bandcamp strani. Sestavlja ga devet skladb, med katerimi so svoje mesto našle tudi tri predstavnice njunega prvega demo posnetka iz leta 2004, Among the Raven Skies.

 

14. 1. 2021

Instrumentalni progresivni projekt Project Alcazar je objavil videospot za komad Occam´s Razor, pri katerem sta sodelovala bobnar Mark Zonder (ex-Fates Warning) in klaviaturist Caleb Hutlsar. Aktualni album Lost in Centralia je izšel lani septembra.


14. 1. 2021

Francoski heavy rockerji Appalooza predstavljajo videospot za skladbo Distress, drugi single s prihajajočega albuma The Holy Of Holies, ki izide 5. februarja pri založbi Ripple Music.
14. 1. 2021

Avstrijski black/thrash metalci Transilvania so 1. januarja pri Invictus Productions izdali svoj drugi studijski dolgometražec Of Sleep and Death, ki ga lahko preverite tukaj.

Na Of Sleep and Death so naslednji komadi:

Opus Morbi
Hekateion
Of Sleep and Death
Lycanthropic Chant
Vault of Evening
Heart Harvest
Mortpetten
Underneath Dying Stars

14. 1. 2021

Malezijski demonic stoner/doom metal trio Ibliss je podpisal za založbo Forbidden Place Records, preko katere bo sedaj tudi na kaseti in CD-ju dosegljiv njihov še sveži studijski prvenec Demonic, Her, ki je izšel na zadnji dan lanskega leta.14. 1. 2021

Britanska stoner/sludge metal zasedba Barbarian Hermit bo 29. januarja pri APF Records ponovno izdala debitantski album z naslovom One. V originalu je leta 2016 izšel kot EP, sedaj pa so mu dodali še neobjavljeno skladbo Through The Periscope Of The Deadly Sub, medtem ko je za remastering albuma poskrbel Chris Fielding (Conan, Primordial, Hooded Menace).

Barbarian Hermit so Mike Regan (kitara), Adam Robertshaw (kitara), Chris Wood (bas), Loz Brindley (bobni) in Simon Prato Scarlett (vokal).

One ponuja naslednje skladbe:
Mermaid
Tigerhorse
Burn the Fire
BEA
Alma
Widowmaker
Through The Periscope Of The Deadly Sub

KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška