Na današnji dan
2013
Ghost izdajo svoj drugi album Infestissumam
NAGRADNE IGRE
Traja do: 11. 4. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

8. 4. 2020

Pri naših severnih sosedih so zaradi pandemije Covid-19 odpovedani vsi koncerti do konca junija. V to obdobje sodi tudi festival Nova Rock, na katerega vsako leto roma kar nekaj Slovencev. Organizatorji so zaenkrat podali zgolj izjavo o odpovedi in o samem razlogu te. Več informacij sledi.

8. 4. 2020

Švicarski thrash metal veterani Coroner so potrdili, da bodo v letošnjem letu pričeli s snemanjem novega albuma. To bo njihov prvi studijski izdelek po albumu Grin iz leta 1993.

8. 4. 2020

Forgotten Tomb predstavljajo naslovno skladbo desetega studijskega albuma Nihilistic Estrangement, ki bo izšel 8. maja pri založbi Agonia Records. Album je produciral vokalist/kitarist Ferdinando »Herr Morbid« Marchisio, medtem ko je za miks poskrbel basist Alessandro »Algol« Comerio, mastering pa so zaupali Jacku Controlu (Darkthrone, Cianide, Trap Them) iz Enormous Door Studios. Posebej za naslovnico je svojo sliko prispeval umetnik Paolo Girardi (Power Trip, Bell Witch, Inquisition).

Nihilistic Estrangement prinaša naslednje skladbe:
Active Shooter
Iris' House Pt. I
Iris' House Pt. II
Distrust3
Nihilistic Estrangement
RBMK

8. 4. 2020

Britanski metalcorovci Bury Tomorrow so posneli videospot za single Better Below s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Cannibal, ki bo izšel 3. julija pri založbi Music For Nations.

Cannibal bo postregel z naslednjimi skladbami:
Choke
Cannibal
The Grey (VIXI)
Imposter
Better Below
The Agonist
Quake
Gods & Machines
Voice & Truth
Cold Sleep
Dark Infinite

8. 4. 2020

Allegaeon so posneli priredbo klasike Roundabout britanske progressive rock zasedbe Yes, ki jo v originalu najdete na njihovem albumu Fragile iz leta 1971.

8. 4. 2020

Avstrijska pagan black metal zasedba Perchta na ogled ponuja besedilni video za skladbo Erdn z debitantskega albuma z naslovom Ufång, ki bo izšel v petek pri založbi Prophecy Productions. Ritualistični zvoki skupine s Tirolske so temelj za atmosferično naravnana besedila, predstavljena v narečju, ki obravnavajo teme alpske narave, kulture in mitov. Dolgo pozabljeni obredi in zgodbe izpod mogočnih gora oživijo tudi s pomočjo ljudskih glasbil.

Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za skladbo Åtem.

8. 4. 2020

Ameriška sludge/post-metal zasedba Abrams je na svojem Bandcampu razkrila skladbo That Part Of Me z novega studijskega albuma Modern Ways, ki bo izšel 1. maja pri Sailor Records/Atypeek Music.

Tracklista albuma je sledeča:
Modern Ways
Poison Bullets
Joshua Tree
That Part Of Me
Find A Way
My War
Silver Lake
Silence
Pale Moonlight
Marionette

Abrams so po novem kvartet, ki ga sestavljajo kitarist/vokalist Zachary Amster, basist/vokalist Taylor Iversen, kitarist Patrick Alberts in bobnar Ryan Dewitt.

8. 4. 2020

Britanski progresivci Haken so objavili videospot za skladbo Prosthetic, vodilni single s prihajajočega albuma z naslovom Virus, ki bo izšel 5. junija pri založbi InsideOut Music.
8. 4. 2020

Edge Of Paradise so objavili videospot za skladbo Hollow, ki je bil posnet na lanski evropski turneji s skupinama Sonata Arctica in Temple Balls. Gre za skladbo z njihovega aktualnega albuma z naslovom Universe.8. 4. 2020

Nemška thrash metal zasedba Pessimist je objavila single Landsknecht, s katerim napoveduje nov studijski album, ki naj bi izšel letos poleti pri MDD Records.

8. 4. 2020

Norveška post-hardcore zasedba Kite je objavila videospot za naslovno skladbo novega studijskega albuma Irradiance, ki je konec marca izšel za založbo Argonauta Records.
8. 4. 2020

Švedska stoner/doom zasedba Gaupa je prejšnji teden izdala svoj studijski prvenec Feberdröm, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Gre za dokaj novo skupino iz Faluna, ki je progressive stoner rock začinila še z raznimi doom, folk in psihedeličnimi vplivi, medtem ko energična pevka nemalokrat spominja na Björk.

8. 4. 2020

Grški death metalci Skarz so objavili skladbo Kind Of God s prihajajočega albuma z naslovom What Remains, ki bo 21. aprila izšel v sodelovanju z založbami Satanath Records, Exhumed Records in More Hate Productions.

What Remains ponuja naslednje skladbe:
Skarz
What Remains
Serpent Of Darkness
Talking Dead
Premonition
Deathing Till T(h)rash
Family Obligation
Kind Of God

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
8. 4. 2020
Apocalyptica - Cell-0
Recenzija
6. 4. 2020
Sarke - Gastwerso
Intervju
3. 4. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Defenders of Metal Maribor
Recenzija
1. 4. 2020
Sabaton - The Great War
Recenzija
31. 3. 2020
1349 - The Infernal Pathway
Recenzija
30. 3. 2020
August Burns Red - Guardians
Intervju
27. 3. 2020
Interceptor
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
KONCERTI & FESTIVALI
10. 4. 2020
ODPOVEDANO! Doomas, The Canyon Observer, Morost
Klub Jedro, Medvode
10. 4. 2020
STREAM: Insomnium, Omnium Gatherum
StreamTV (online)
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Culthe Fest 2020
Münster, Nemčija
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! KTŠ meets MetalDays #2: Doomas, Metalsteel, Agan
Mink, Tolmin
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Jegulja, Maskardh in Guattari
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
12. 4. 2020
ODPOVEDANO! Seitanik Ritval: Elizabeth Colour Wheel, Body Void, Drowse
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana