NOVICE

17. 9. 2019

Nemški post/black metalci Der Weg einer Freiheit, ki so marca letos izdali v Berlinu posnet koncertni album, so se ta mesec odpravili na evropsko turnejo. Tokrat so se odločili obiskati in raziskati vzhodne dežele Evrope in tako se bodo sploh prvič v petek, 20. 9. 2019, ustavili tudi pri nas v Trainstation Subartu v Kranju, kjer nam bodo v živo predstavili nastalo mojstrovino iz Berlina in zelo verjetno tudi še kak dodatek več.

Kot že večkrat poprej jih bodo tudi tokrat kot predskupina spremljali stanovski kolegi Downfall Of Gaia, ki nam bodo predstavili februarja izdan peti album z naslovom Ethic of Radical Finitude. Zanimiv paket za vse ljubitelje mračnih zvokov.

Več o nastopajočih lahko preberete na uradni strani dogodka na Facebooku oziroma na spletni strani društva Subart. Cena vstopnice v predprodaji znaša 18 €, na dan dogodka 22 €. Vstopnice so v predprodaji na voljo le prek spletne prodaje Transtation Subart!

17. 9. 2019

As I Lay Dying predstavljajo videospot za skladbo Blinded s sedmega studijskega albuma z naslovom Shaped By Fire, ki izide ta petek pri založbi Nuclear Blast Records.

Novi album je producirala skupina sama, za miks je poskrbel Joseph McQueen, mastering pa so zaupali Tedu Jensenu (Machine Head, Death Angel, Metallica, Alice In Chains). Izjema je le skladba My Own Grave, ki jo je pomagal producirati Drew Fulk, medtem ko je miks opravil Adam »Nolly« Getgood.

17. 9. 2019

Frédéric Leclercq (ex-DragonForce, Sinsaenum) je novi basist pri neuničljivih nemških thrasherjih Kreator.

17. 9. 2019

Švedski rockerji Nocturnalia so objavili novi single Come Alive s prihajajočega albuma III: Winter, ki bo izšel 8. novembra pri založbi The Sign Records. Skupina v svojem zvoku uspešno kombinira vplive klasičnih rock zasedb, kot sta Rainbow in Black Widow, z Bathory iz obdobja albuma Hammerheart in tradicionalno folk glasbo.

III: Winter prinaša naslednje skladbe:
The Calling
Spell Of The Night
By Nature
Come Alive
Forsaken
Beyond The White
Winter Humn
The Son

17. 9. 2019

The 69 Eyes predstavljajo videospot za skladbo Two Horns Up, v kateri na vokalu gostuje tudi Dani Filth iz skupine Cradle Of Filth. Gre za skladbo z njihovega najnovejšega studijskega albuma West End, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Nuclear Blast Records.


17. 9. 2019

Italijanski gothic metal veterani Lacuna Coil na ogled ponujajo sveži videospot za novi single Reckless s prihajajočega albuma z naslovom Black Anima, ki bo izšel 11. oktobra pri založbi Century Media Records.

Lacuna Coil bodo 5. decembra v družbi Eluveitie in Infected Rain v okviru skupne evropske turneje nastopili tudi v ljubljanskem Kinu Šiska.

17. 9. 2019

Finski eksperimentalni black metal projekt Vesperith, za katerim stoji pevka Sariina Tani (ex-Reveries End), predstavlja single Fractal Flesh s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. novembra pri založbi Svart Records. Sariini je pri produkciji album pomagal Jun-His, vodja skupine Oranssi Pazuzu.

Spisek skladb je sledeč:
The Magi
Fractal Flesh
Refractions
Valohämärä
Quintessence
Solar Flood

17. 9. 2019

D-A-D so objavili videospot za naslovno skladbo aktualnega studijskega albuma A Prayer For The Loud, ki je izšel letos spomladi pri založbi AFM Records.
17. 9. 2019

Ameriški rockerji Bison Machine preko Metalinsider.net premierno predstavljajo naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Seas Of Titan, ki izide 27. septembra pri založbi Small Stone Records. Novi album sta posnela Al Sutton (Five Horse Johnson, Don Cabellero) in Steve Lehane (The Black Dahlia Murder, Sasquatch), medtem ko je za mastering poskrbel Chris Goosman (Gozu, Acid King, La Chinga, Valient Thorr).

17. 9. 2019

Kalifornijska »noise metal« zasedba Will Haven predstavlja videospot za skladbo Winds Of Change, ki se nahaja na aktualnem studijskem albumu z naslovom Muerte.
17. 9. 2019

Alter Bridge na ogled ponujajo besedilni video za skladbo In The Deep z novega studijskega albuma Walk The Sky, ki bo izšel 18. oktobra pri založbi Napalm Records.

17. 9. 2019

Death metal zasedba Endseeker iz Hamburga je objavila videospot za naslovno skladbo drugega studijskega albuma The Harvest, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records.17. 9. 2019

Nemška heavy psych zasedba Vvlva je razkrila naslovnico prihajajočega albuma Silhouettes, ki je delo umetnice Lene Richter. Novi album bo izšel v začetku oktobra pri založbi World In Sound Records.

17. 9. 2019

Preko Revolvermag.com lahko premierno prisluhnete skladbi Ghost z nove plošče ameriških heavy psych rockerjev Chron Goblin z naslovom Here Before, ki bo izšla 27. septembra pri založbi Grand Hand Records.

17. 9. 2019

Deaf Rat so posneli videospot za skladbo Hail The End Of Days, drugi single z debitantskega albuma Ban The Light, ki bo izšel 1. novembra pri založbi AFM Records.
17. 9. 2019

Skupina KXM, v kateri sodelujejo George Lynch (ex-Dokken, Lynch Mob), dUg Pinnick (King's X) in Ray Luzier (Korn), je objavila videospot za skladbo Time Flies z novega studijskega izdelka Circle Of Dolls, ki je izšel prejšnji teden pri Frontiers Music/Rat Pak Records.


17. 9. 2019

Kalifornijski sludge punk trio Warish je konec prejšnjega tedna pri založbi RidingEasy Records izdal novi plošček z naslovom Down In Flames, ki mu lahko v celoti prisluhnete tukaj.

Tracklista albuma je sledeča:
Healter Skelter
You'll Abide
Big Time Spender
Bleed Me Free
In A Hole
Bones
Voices
Fight
Shivers
Runnin' Scared
Their Disguise

17. 9. 2019

Finska hard rock zasedba Block Buster je objavila videospot za skladbo Gone By The Morning s studijskega prvenca z naslovom Losing Gravity, ki je izšel prejšnji teden pri Frontiers Music Srl.

Album prinaša naslednje skladbe:
Out In The City
Gone By The Morning
Flammable
Back From The Shadows
Losing Gravity
Sweet Mary Jane (Album Version)
Somebody To Shock Me
Walking Like A Dog
Move
Would You Do It Again
Bulletproof (Bonus Track)

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
19. 9. 2019
MikhMakh
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 9. 2019
Year Of The Cobra, Blackoutt, Borgonaut
CMK, Koper
20. 9. 2019
11. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
20. 9. 2019
Virtue Of The Vicious, Path of Cestoda, Phezulu
Kontejnr, Postojna
20. 9. 2019
Weg Einer Freiheit, Downfall Of Gaia
TrainStation SubArt, Kranj
20. 9. 2019
Lvmen, Inhibis
MIKK klub, Murska Sobota