Na današnji dan
1955
Rodi se Angus Young, kitarist zasedbe AC/DC
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

19. 2. 2020

Dirty Skunks sporočajo: »V Kadilnico of Death se 20. februarja vračajo ljubljanski Teleport, band, ki je od svoje ustanovitve leta 2010 precej spremenil svojo postavo, pa tudi stil glasbe - iz v črnino odetega thrasha se je razvil v progresivno death metal entiteto, ki občinstvo hipnotizira s svojimi kozmičnimi zvoki.
Med povratniki je tudi kranjska death metal mašina Armaroth, ki je iz starošolskih riffov sčasoma prešla na bolj psihedelične, a zato nič manj udrihajoče melodije.
Za ogrevanje bodo poskrbeli spiritualni death metalci Smrt, ki so od svojega začetka aktivnosti leta 2017 v javnost poslali dva EP-ja, pred kratkim pa še svoj prvi dolgometražni studijski plošček Oppression from All Suffering. Odkar smo jih videli nazadnje, so se iz kvarteta preoblikovali v trio, a pravijo, da so s tem dobili le še dodaten zagon za razturavanje v živo.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

19. 2. 2020

Ameriške doom metal legende Trouble so podpisale pogodbo z založbo Hammerheart Records, pri kateri bodo ponovno izdali celotno dosedanjo diskografijo, do konca leta pa lahko od njih pričakujemo tudi nov dolgometražni album. Prvi bo ponatis dočakal album Psalm 9, ki naj bi bil na voljo že maja.

Skupino iz Chicaga trenutno sestavljajo kitarista Rick Wartell (Wet Animal) in Bruce Franklin (ex-Generation, ex-Supershine), vokalist Kyle Thomas (Exhorder, ex-Floodgate, ex-Alabama Thunderpussy), bobnar Mark Lira (Wet Animal) ter basist Rob Hultz (The Disease Concept, ex-Godspeed, ex-Chrome Waves, ex-Solace, ex-Lethal Aggression).

19. 2. 2020

Praška black metal zasedba Cult of Fire je v začetku meseca objavila single Buddha 5 s prihajajočeha albuma Nirvana, ki ga bo 21. marca izdala pri založbi Beyond Eyes. Na isti dan bo izdala še en dolgometražni album z naslovom Moksha.

Čehi se skupaj s slovaškimi kolegi Malokarpatan marca podajajo na turnejo po Evropi, v sklopu katere prihajajo 17. aprila v Orto Bar. Več informacij o koncertu je objavljenih na Facebooku in v našem napovedniku.

Dvojni album prinaša naslednje skladbe:


Nirvana

Buddha 1
Buddha 2
Buddha 3
Buddha 4
Buddha 5


Moksha

Zrození výjimečného
Město mrtvých
(ne)Čistý
Har Har Mahadev
Mokša

19. 2. 2020

Nizozemski old school death metal veterani Sinister so razkrili naslovnico novega studijskega albuma Deformation Of The Holy Realm, ki bo izšel 22. maja.

Sinister sestavljajo vokalist Aad Kloosterwaard (ex-Thanatos, ex-Supreme Pain, ex-Houwitser, ex-Absurd Universe), bobnar Toep Duin (ex-Supreme Pain, ex-Absurd Universe, ex-Putrefied), kitarist/basist Dennis Hartog (ex-Absurd Universe, ex-Putrefied, ex-Lunatics Without Skateboards Inc.), basist Ghislain van der Stel (ex-Amorgen, ex-Façade, ex-Sepiroth) in kitarist Michał »Grall« Gralak (Manslaughter, The Black Disorder).

19. 2. 2020

Thanatos so posneli videospot za skladbo The Silent War z novega studijskega albuma Violent Death Rituals, ki izide 20. marca pri založbi Listenable Records.
19. 2. 2020

Švedski crust/death metal/grindcore projekt Henry Kane, za katerim stoji Jonny Pettersson (Wombbath, Heads For The Dead, Ursinne, Gods Forsaken), predstavlja skladbo Tidens Tand s prihajajočega albuma z naslovom Age Of The Idiot, ki bo kmalu na voljo preko založbe Transcending Obscurity Records.

19. 2. 2020

Symphonic metal projekt Illumishade, v katerem sta moči združila pevka Fabienne Erni in kitarist Jonas Wolf iz skupine Eluveitie, po videospotu za prvi single World's End sedaj na ogled ponaja še video za skladbo Rise. Gre za drugi single s prihajajočega debitantskega albuma, ki naj bi izšel letos spomladi.

19. 2. 2020

Poljski black metalci Medico Peste so objavili skladbo All Too Human z drugega studijskega albuma The Black Bile, ki bo izšel 20. marca pri založbi Season Of Mist.

The Black Bile prinaša sledeče skladbe:
God Knows Why
All Too Human
Numinous Catastrophy
Were Saviours Believers?
Skin
Holy Opium
The Black Bile

19. 2. 2020

Finska death/black metal zasedba Sepulchral Curse v posluh ponuja skladbo From Within The Bowels Of The Earth s prihajajočega studijskega izdelka z naslovom Only Ashes Remain, ki bo izšel pri Transcending Obscurity Records.

19. 2. 2020

Hazemaze so objavili videospot za skladbo Thrill Seeker, ki se nahaja na njihovem drugem dolgometražnem albumu Hymns Of The Damned, izdanem novembra lani pri Cursed Tongue Records/Ripple Music.ZADNJE OBJAVE
Recenzija
31. 3. 2020
1349 - The Infernal Pathway
Recenzija
30. 3. 2020
August Burns Red - Guardians
Intervju
27. 3. 2020
Interceptor
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
Recenzija
25. 3. 2020
Sylosis - Cycle of Suffering
Recenzija
24. 3. 2020
Soilwork - Verkligheten
Recenzija
23. 3. 2020
Tulus - Old Old Death
Intervju
20. 3. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Tomaž Rous
KONCERTI & FESTIVALI
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Krisiun, Gruesome, Vitriol
Orto Bar, Ljubljana
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Russian Circles, Torche
Arena, Dunaj, Avstrija
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! The Mission
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Maskardh, Iamdisease, Grob, March of War
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Metal Erection XIII: Morywa, Armaroth, Ashine
MC Pekarna, Maribor
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Bronze, Guattari
Klub eMCe plac, Velenje