NOVICE

9. 4. 2018

Grob predstavljajo prvo pesem Invoking Through Mirrors s prihajajočega prvenca z naslovom Metanoia, ki bo izšel 14. aprila pri Mater Tenebrarum Records in bo istega dne tudi v živo predstavljen na koncertu v KC Mostovna v Novi Gorici.

Plošča je bila posneta in zmiksana pod taktirko Janeza Zege v Studiu Gumakura, za mastering pa je poskrbel legendarni Andy LaRcoque (King Diamond) v Sonic Train Studios na Švedskem.

9. 4. 2018

Bleeding Through se dokončno vračajo z novim studijskim albumom z imenom Love Will Kill All, ki bo izšel 25. maja pri založbi SharpTone Records.

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za prvi single, ki nosi naslov Set Me Free.

9. 4. 2018

Nervosa predstavljajo besedilni video za novi single Never Forget, Never Repeat s tretjega studijskega albuma Downfall Of Mankind, ki bo izšel 1. junija pri založbi Napalm Records.

Novi album ponuja sledeče skladbe:
Intro
Horrordome
Never Forget, Never Repeat
Enslave
Bleeding
...And Justice For Whom?
Vultures
Kill The Silence
No Mercy
Raise Your Fist!
Fear, Violence And Massacre
Conflict
Cultura do Estupro
Selfish Battle (Bonus Track)

9. 4. 2018

Graveyard so objavili sveži videospot za skladbo Please Don't z novega studijskega albuma z naslovom Peace, ki bo izšel 25. maja pri založbi Nuclear Blast Records.
9. 4. 2018

Black metal dvojec Ováte, v katerem sta moči združila Aindiachaí (kitara, bas) in Brodd (bobni), ki sicer v živo igrata pri skupinah Taake in Gorgoroth, bo 1. junija pri založbi Soulseller Records izdal samonaslovljeni prvenec. Tukaj že lahko prisluhnete otvoritveni skladbi Morgenstjerne, v kateri na vokalu gostuje V'gandr (Helheim, Taake). Na albumu sodeluje še kopica gostujočih vokalistov iz sveta black metala, kot so Hoest (Taake, Gorgoroth), Eld (Krakow, Aeturnus, Gravdal), Ese (Slegest) in Ødemark (The 3rd Attempt).

9. 4. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Not Original s prihajajočega studijskega albuma ameriške zasedbe Sevendust z naslovom All I See Is War, ki bo izšel 11. maja pri založbi Rise Records.9. 4. 2018

Kanadska sludge metal zasedba Dopethrone je zaključila z delom na novem studijskem albumu, ki nosi naslov Transcanadian Anger. Več podrobnosti obljubljajo v kratkem, do takrat pa si lahko z njihovega Bandcampa brezplačno prenesete celotno diskografijo.

9. 4. 2018

Kalmah predstavljajo videospot za skladbo Blood Ran Cold z novega studijskega albuma z naslovom Palo, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Spinefarm Records.
9. 4. 2018

Slapshot so objavili skladbo Remedy z novega studijskega albuma z naslovom Make America Hate Again, ki bo izšel 1. junija pri založbi Bridge Nine Records.

Tracklista je sledeča:
Edge Break Your Face
Hypocrite
Remedy
Alone
Cry For Help
Trainwreck
I Got Your Number
It’s All About You
Make America Hate Again
White Flag
One Last Chance

9. 4. 2018

Mustasch na ogled ponujajo videospot za skladbo Libertà s pravkar izdanega novega studijskega albuma z naslovom Silent Killer.
9. 4. 2018

Pri založbi Combat Records je pravkar izšla kompilacija z naslovom Combat Bullets Vol 1.0, na kateri poleg uveljavljenih izvajalcev kot Hatchet, Sword, Green Death, Symbolic, Dead By Wednesday, Marc Rizzo, Helstar, Wrath in Throw The Goat sodeluje še 25 underground zasedb, med katerimi so tudi Crisis King, Psykotribe, Mynas, Anialator TX, Casket Robbery, The Venting Machine, Fatal Malady, Riverside Odds, Diabology, Disareyen, Whitethrash, Dead Atlantic, Judgemental, A Hanging, Take The Day, Riot/Gear, At Home In Hell, Salvación in druge.

9. 4. 2018

Najnovejša pridobitev založbe Kozmik Artifactz je londonski doom metal kvartet Green Lung, ki se že pripravlja na izid svojega prvega dolgometražnega albuma.

9. 4. 2018

Godsmack so posneli videospot za skladbo Bulletproof s prihajajočega studijskega albuma z naslovom When Legends Rise, ki bo izšel 27. aprila pri založbi Spinefarm Records.
9. 4. 2018

Skeletal Remains so objavili skladbo Parasitic Horrors s prihajajočega albuma z naslovom Devouring Mortality, ki itide ta petek pri založbi Century Media Records.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Nature / Kholn
Reportaža
18. 5. 2018
Jex Thoth
Recenzija
16. 5. 2018
Primordial - Exile Amongst The Ruins
Recenzija
14. 5. 2018
The Canyon Observer - NØLL
Recenzija
11. 5. 2018
Carpathian Forest - Likeim (EP)
Reportaža
9. 5. 2018
Marduk / Ragnarok / Infernal War
Recenzija
9. 5. 2018
Marduk - Werwolf (single)
Galerija
6. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Kholn / Nature
KONCERTI & FESTIVALI
23. 5. 2018
Manilla Road, Küenring, Mathan
Viper Room, Dunaj, Avstrija
23. 5. 2018
Noctiferia: 20. obletnica albuma Baptism at Savica fall
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2018
Count Raven, Jack Frost, Sarcasm Syndrome, Angor
Viper Room, Dunaj, Avstrija
25. 5. 2018
Tomcat, Charlie Butter Fly
Rock Bar Down Town, Kranj
25. 5. 2018
The Cruel Intentions, Speed Stroke, The Lethal Idols
Grind House, Padova, Italija
25. 5. 2018
Kramp Fest
Bajer, Godovič