PARANOIDE

31. 10. 2015

Paranoid-zine.com je mrtev, naj živi Paranoid.si!

Od nastanka Paranoida, natančneje od 14. marca 1999, je preteklo mnogo vode (pa tudi takšnih in drugačnih alkohol vsebujočih napitkov).
Svet se je v tem času precej spremenil. Internet, ki se je ob našem rojstvu počasi prebijal v vedno več domov, je zdaj velik del našega vsakdana in marsikdo si brez njega ne more več predstavljati normalnega življenja. V naša ušesa je (na legalen ali nelegalen način) prinesel glasbo vsakega še tako obskurnega banda izza devetih gora, informacije o dogajanju v (ne samo metalskem) svetu pa do nas potujejo skoraj s svetlobno hitrostjo.
Socialna omrežja nas po eni strani združujejo, po drugi pa ubijajo daljše (in ponavadi bolj kakovostne) razprave, kakršnih smo bili vajeni v času, ko so kraljevali forumi.
Strani, kot so Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives, nam v trenutku postrežejo informacije o bandih, z branjem biografij pa se kratkočasi le še malokdo.

To je le del razlogov, da smo se z današnjim dnem odločili pokopati www.paranoid-zine.com ...


... in ga nadomestiti z www.paranoid.si!

Prenovljeni portal prinaša nekaj novosti, ki pripomorejo k lažjemu deljenju vsebin na socialnih omrežjih, povezane vsebine, še bolj obširne informacije o prihajajočih dogodkih (ki so po novem ločeni na domače in tuje) in še mnogo malenkosti, ki jih lahko odkrijete ob branju ali pa boste na njih naleteli v prihodnjih mesecih, ko bomo dodali še nekaj bonbončkov.

V imenu uredništva in ekipe Paranoida vas tako pozdravljam na novem portalu in upam, da vam bo dobro služil.

KONCERTI & FESTIVALI
22. 3. 2018
Kinozvok #2: Inhibis vs. Das Kabinett des Doktor Caligari
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
23. 3. 2018
KoD Extra: Hellsword, Teleport, Challenger
Orto Bar, Ljubljana
23. 3. 2018
Metal klavnica XLIX
MIKK klub, Murska Sobota
23. 3. 2018
Stoner Boner: TSO, Borgonaut, Goragorja
Center mladih Koper
23. 3. 2018
Black Wizard, Anciients
MKNŽ, Ilirska Bistrica
23. 3. 2018
HairX
Nostalgija vintage cafe, Ljubljana