PARANOIDE

31. 10. 2015

Paranoid-zine.com je mrtev, naj živi Paranoid.si!

Od nastanka Paranoida, natančneje od 14. marca 1999, je preteklo mnogo vode (pa tudi takšnih in drugačnih alkohol vsebujočih napitkov).
Svet se je v tem času precej spremenil. Internet, ki se je ob našem rojstvu počasi prebijal v vedno več domov, je zdaj velik del našega vsakdana in marsikdo si brez njega ne more več predstavljati normalnega življenja. V naša ušesa je (na legalen ali nelegalen način) prinesel glasbo vsakega še tako obskurnega banda izza devetih gora, informacije o dogajanju v (ne samo metalskem) svetu pa do nas potujejo skoraj s svetlobno hitrostjo.
Socialna omrežja nas po eni strani združujejo, po drugi pa ubijajo daljše (in ponavadi bolj kakovostne) razprave, kakršnih smo bili vajeni v času, ko so kraljevali forumi.
Strani, kot so Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives, nam v trenutku postrežejo informacije o bandih, z branjem biografij pa se kratkočasi le še malokdo.

To je le del razlogov, da smo se z današnjim dnem odločili pokopati www.paranoid-zine.com ...


... in ga nadomestiti z www.paranoid.si!

Prenovljeni portal prinaša nekaj novosti, ki pripomorejo k lažjemu deljenju vsebin na socialnih omrežjih, povezane vsebine, še bolj obširne informacije o prihajajočih dogodkih (ki so po novem ločeni na domače in tuje) in še mnogo malenkosti, ki jih lahko odkrijete ob branju ali pa boste na njih naleteli v prihodnjih mesecih, ko bomo dodali še nekaj bonbončkov.

V imenu uredništva in ekipe Paranoida vas tako pozdravljam na novem portalu in upam, da vam bo dobro služil.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 10. 2018
Farflung
Channel Zero, Ljubljana
18. 10. 2018
Saltatio Mortis
p.p.c., Gradec, Avstrija
18. 10. 2018
Taake, Bölzer, One Tail One Head, Slegest
Orto Bar, Ljubljana
19. 10. 2018
Kaoz, Snøgg, Smrt
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
19. 10. 2018
Oluja Fest #10
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 10. 2018
Klubski maraton 2018: Baltazar, Maskardh
MC Kotlovnica, Kamnik