Na današnji dan
1986
Metallica izda legendarni album Master Of Puppets
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

18. 9. 2008
Cannibal Corpse - Centuries Of Torment: The First Twenty Years DVD
Metal Blade, 2008
Raduj se, o, Zemlja, kajti bogovi niso dali še enega Iron Maiden DVD-ja. In raduj se, kajti pričujoči DVD je eden najboljših, kar jih je "graveyard Earth" uzrla. Slavi trenutek, ko je bilo spočeto maligno seme, ki že 20 let širi smrt, uničenje in bolezen po Tebi. Raduj se!
Ok, nisem mogel mimo "bibličnega" uvoda, ampak pričujoči DVD od Cannibal Corpse (v nadaljevanju CC) je definitivno eden najboljših, če ne celo najboljši glasbeni DVD, kar sem jih videl. In videl sem jih veliko. Kot vemo, so verjetno najboljši DVD-ji nastali izpod rok Roadrunnerja, najslabši pa so verjetno pri Nuclear Blast. Metal Blade je nekako med dvema ognjema, ampak tokrat je plamen v sredini zasvetil najmočneje. Tale CC DVD je resnično nekakšen ultimatni CC izdelek, ki po vseh kriterijih veselo in brutalno poseka vse, kar ste do sedaj videli.
No, zdaj pa pustimo adrenalin ob strani in resnično poglejmo, kaj imamo pred seboj. Škatlica opremljena z ultra gory risbico Vincenta Lockeja (narejeno malce reliefno, tako da lahko drgnete po zombiju in doživite "orgasm through torture") skriva tri mične DVD-je, ki v barvah spominjajo na barve prvih CC flyjerjev. Ko smo že pri slednji informaciji, naj razodenem, da se ta skriva na prvem DVD-ju, ki je imenovan "History". Le-ta zajema časovno obdobje med leti 1987 in 2007 oz. celo 2008 in je narejen odlično. Stvar je dokumentarec v najboljšem pomenu besede, ki kronološko prikazuje vse, kar so CC doživljali, delali itd. Če primerjam s Slipknot zadnjim DVD-jem, je tukaj zgradba jasna in smiselna. Če primerjam s Sodom DVD-jem, je zgradba mnogo bolj razgibana (spomnite se Sodom, kjer se na dve leti ponavlja ista zgodba). Začne se pri prvih bandih (Leviathan, Beyond Death, Tyrant Sin), nato vajah, snemanju plošč, koncertih, videospotih, dogodivščinah a la igranje pri Cher doma ali pa snemanje Ace Ventura itd. Vse skupaj je pripovedovano skozi usta in oči vseh živih članov CC. Pri tem pa ne gledamo samo rast enega najbolj vztrajnih death metal bandov, ampak tudi vso rast ameriške death metal scene. Protagonisti, ki govorijo o CC, nam hkrati razkrivajo rast svojih bandov, tape-trading, snemanje svojih plošč, oblikovanje zvokov ipd. Od mladih do starih se v CC DVD-ju o vsem živem razgovarjajo Cynic, Obituary, Deicide, Richard Christy, Ice-T (ja, tudi on je fan), radio DJ-ji, Goatwhore, The Red Chord, Black Dahlia Murder, Immolation, Monstrosity, tour crew, pripadniki založbe Metal Blade, roadiji itd. Vse se nekako vrti okoli CC, itak, ampak je vseeno še mnogo širši dokument. Pri ogledu tega DVD-dokumentarca ti je jasno, zakaj je skupina CC podnaslovila DVD "The First Twenty Years" - so dejansko eden redkih bandov, ki je vztrajal pri svojem 20 let in si tako utrdil ključni položaj na death metal sceni. Ob tem boste tudi izvedeli, zakaj je šel ven Chris Barnes, kakšen je v resnici Corpsegrinder itd. Vsi so notri.
3 ure v dveh delih zame predstavljajo ključni del paketa, ki ga loči od "kr neki" izdelkov. To si je preprosto treba nujno ogledati!
DVD številka dva (Performances) vam prikaže pošast v živo, in sicer retrogradno se giblje od leta 2007 do davnega leta 1989. Komadi se več ali manj ne ponavljajo, eni koncerti so odlična kvaliteta, drugi malce slabša, ampak vseeno izredno dobra. Tu ni kaj za pisati - če ste videli CC v živo, veste, kaj pričakovati. Je pa super videti, kako igrajo tipi na različnih prizoriščih, v različnih časih itd. No, na tem DVD-ju so še vsi njihovi videospoti. Za kolekcionarje perfektno. DVD 2 je zakon, ampak DVD 1 je boljši!
DVD 3 - Bonus Chunks - je odličen dodatek DVD-ju 1. Gre za podrobnejši pregled raznih tem - cenzura njihovih plat, tatuji, merchandise, udejstvovanje v Dethklok, World Of Warcraft, igranje, inštrumenti, tehnike igranja, člani banda kot ljudje in karakterji, življenje na cesti, projekti a la Blotted Science, Hate Plow ipd. Najbolj nenavadna stvar je nekakšna parodija na risanko Nightmare Before Christmas, samo z imaginarijem Cannibal Corpse plošč. Scenaristka in režiserka Denise Koricky si definitivno zasluži Zombija, ups, s krvjo prekritega Oscarja za tole. DVD leta!!!

Ivan
SORODNE VSEBINE:
20. 4. 2006Cannibal Corpse - Kill / Recenzije
5. 4. 2002Cannibal Corpse - Gore Obsessed / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 3. 2021
Abigor - Totschläger (A Saintslayer's Songbook)
Recenzija
1. 3. 2021
Decline The Fall - Our Own Demise
Recenzija
24. 2. 2021
Soen - Imperial
Recenzija
22. 2. 2021
Endezzma - The Archer, Fjord and the Thunder
Recenzija
19. 2. 2021
Luminescence - L#I
Recenzija
18. 2. 2021
Wayfarer - A Romance with Violence
Recenzija
17. 2. 2021
Silent Obsession - Lost (EP)
Recenzija
16. 2. 2021
Inmate - The Salt
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška