RECENZIJE

1. 9. 2017
Carach Angren - Dance and Laugh Amongst the Rotten
Season of Mist, 2017

Teatralni simfonični black metalci Carach Angren se vračajo na sceno s svojim petim albumom. Komajda smo torej bili v začetku leta priča predstavitvi celovečerca This Is No Fairytale, ki sem se je udeležil v Gradcu, že je band postregel z novo, na vsem nam ljubo plastiko odtisnjeno predstavo.

Za razliko od predhodnika, v povezavi s katerim dolgo nisem znal govoriti o kakršnem koli hitu, se poslušalcu na aktualnem ploščku ponujajo en hit za drugim že kar po nekaj poslušanjih. Po kratkem instrumentalu, ki nas vpelje v svet gnilobe, sredi katerega naj se ne bi spodobilo plesati in smejati, že takoj v tipičnem slogu Nizozemcev udari komad Charlie z vso svojo veličino in teatralnostjo. In čeprav posveti trojica z instrumentalom na koncu dvojno pozornost komadu Charles Francis Coghlan, ki je nesporno odličen v kombinaciji kitare in orkestracij, je zame nesporen zmagovalec Song for the Dead, ki je znotraj bandovega opusa ravno dovolj drugačen in hkrati spet tipičen, da ohranja mojo pozornost že od prvega poslušanja dalje. Za to je po mojem najbolj zaslužen vokal, katerega clean linije spominjajo na Lindemanna iz istoimenskega projekta, medtem ko komad s svojo preprosto dramatičnostjo resnično izstopa kot oaza sredi puščave.

Je pa treba omeniti eno stvar, ki je predhodno pri Nizozemcih nisem opazil. Vsaj ne v tolikšni meri. Dance and Laugh Amongst the Rotten zveni po zaslugi nekaterih kitarskih riffov in mestoma tudi zaradi zvoka dosti bolj deathmetalsko kot kateri koli album pred njim. S tem ne izrekam nobene sodbe, a sem z besedami hvale hkrati tudi malo zadržan. Kaj bo ta okoliščina prinesla na dolgi rok, bom(o) videl(i), zaenkrat mi album povsem deluje kot celota, po izkušnjah sodeč pa menim, da se bo ta okoliščina sčasoma le še utrdila. Vsekakor pa smo dobili dober soundtrack za naslednji obisk pokopališča.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
13. 2. 2018
Shining - X - Varg utan flock
Recenzija
7. 2. 2018
Ambasador Rous - Lejs je nej več isti (EP)
Recenzija
6. 2. 2018
Trivium - The Sin And The Sentence
Recenzija
2. 2. 2018
Ater Era - Clades
Recenzija
1. 2. 2018
Enslaved - E
Recenzija
31. 1. 2018
The 3rd Attempt - Egocidal Path
Recenzija
29. 1. 2018
Endezzma - The Arcane Abyss
Recenzija
25. 1. 2018
Snøgg - Abeloth (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
19. 2. 2018
Gold, Akami
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
22. 2. 2018
Perseus, Symmetry Of The Void
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
23. 2. 2018
On Parole Vinyl Assault: Metalsteel, Eruption, Srd, Omega Sun
Orto Bar, Ljubljana
23. 2. 2018
Tomcat
Salamander ART, Tržič
24. 2. 2018
Belokranjska železarna vol. 21 : The Stone, Vigilance, Amalgam,
MKK Bele krajine, Črnomelj
24. 2. 2018
Nuclear Aggressor, Devil's Bridge, Licence To Hate
Klub kanalske mladine, Kanal