RECENZIJE

17. 6. 2010
Destruction - Savage Symphony: The History of Annihilation (DVD)
AFM Records, 2010

Nemški thrash inovatorji so nam z DVD izdajo nazadnje postregli leta 2004. Live Discharge – 20 Years Of Total Destruction je takrat obsegal posnetke turneje s Kreator in Sodom iz leta prej (paket smo si ogledali tudi v Ljubljani), koncert iz Wackna 2002, posebno reportažo z avstralske turneje, festivalske goodije ter klasični koncert s Heavy Sound Festa1988 (check it out!).
Leto 2010 nam streže z novim paketom uničenja. A Savage Symphony: The History Of Annihilation nam ponuja tri ure in pol šolskega materiala, ki je nadvse zanimiv in razbijajoče poučen, samoohranjanje kredibilnosti banda, ki se kaže skozi potek video materiala, pa je pravzaprav fascinantno. Popolna nepokorščina. DVD je sestavljen iz dveh glavnih komponent. Prvo predstavlja leta 2007 posneti koncert na Wacken Open Air, ob 25 obletnici banda (z mnogo gosti, od nekdanjih bobnarjev, kitarista itd., do kolegov iz drugih bandov: (Peavy Wagner iz Rage, Bobby Blitz iz OverKill itd.). The Wacken Inferno obsega štirinajst komadov, ki furiozno, bliskovito prikažejo mnogo let delovanja tega izredno vplivnega in pomembnega banda. Prej omenjeni nekdanji bobnarji se pri nekaj komadih naenkrat pojavijo na odru, seveda sede, vsak za svojim ogromnim setom. Trije bobnarji? Torpediranje. Thunder = Doom. Noro! Tu ne manjka niti nori »Mad Butcher«, ki na odru straši z motorko, seksi metal navijačice in podobno. Seveda je izpuščen »neo Destruction« del diskografije, ki ga Schmier (kot tudi fani) nikakor ne priznava. Nesmrtni mejniški hiti osemdesetih Total Desaster, Invincible Force, Curse The Gods, Bestial Invasion itd., v kombinaciji s hiti post 1999 obdobja (Thrash Till' Death, Desecrators Of The New Age, Nailed To The Cross, Metal Discharge) vam ponujajo pravo thrash lekcijo, ki je obvezna za vse oboževalce tako starega kot tudi novega obdobja »Uničenja«. Koncert mine relativno hitro, ob odpiranju obveznega novega mrzlega piva pa se že začne dokumentarec o zgodovini banda, od samih začetkov do današnjih dni, The History of Annihilation. Tu spregovorijo vsi možni osebki, kakorkoli povezani z zgodovino Destruction, fokus pa je usmerjen na ustanovna člana, thrash brata Schmiera in riffmasterja Mikea. Brutalno odkrita nas popeljeta skozi dneve prvih demo posnetkov daljnega 1983/84, težkih prebojev, razhajanj znotraj banda, do ločitve Schmiera leta 1990, ko je Mike hotel band usmeriti v bolj tehnično/progresivne vode (hja, še sreča, da mu je spodletelo, kajne?), do reuniona in revivala metala, ki se je začel prav s ponovno združitvijo Destruction leta 1999 (k temu so prispevale tudi ponovne združitve Agent Steel, Iron Maiden z Dickinsonom in Smithom ter glavna stvar: Black Sabbath z Ozzyjem istega leta).
DVD nam ponudi odličen bonus material, v obliki turnejskih Nailed To The Road in Fans 'Til Death, ki lepo zaključita celoten paket. Odlična pošiljka za vse fane »švaba treša«, dosegljiva po dokaj zmerni ceni. Priporočljivo.

Tilen

SORODNE VSEBINE:
28. 5. 2012Savage Annihilation / Novice
24. 5. 2004Annihilator - All For You / Recenzije
1. 10. 2000Edguy - Savage Poetry / Recenzije
24. 8. 2004Destruction - Live Discharge (DVD) / Recenzije
6. 10. 2005Destruction - Inventor of Evil / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
30. 10. 2020
Agregat, CarlxJohnson, FTD
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
4. 11. 2020
W.A.S.P.
Hall, Padova, Italija
5. 11. 2020
W.A.S.P.
Live Club, Trezzo sull'Adda (MI), Italija
6. 11. 2020
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 11. 2020
Transcending Visions Fest 2020
Explosiv, Gradec, Avstrija
9. 11. 2020
Villagers Of Ioannina City, Puta Volcano
Feierwerk, München, Nemčija