Na današnji dan
2015
Secrets of the Moon obeležijo izid šestega ploščka Sun
NAGRADNE IGRE
Traja do: 6. 12. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

7. 11. 2007
Divine Heresy - Bleed The Filth
Century Media, 2007
Kar šest let je trajalo preden je Dinu Cazaresu (ex-Fear Factory) uspelo narediti spodoben album. Po mnogih propadlih oz. nesmiselnih projektih kot je bil Asesino, se je Dino ozrl nazaj v zlate čase Fear Factory in zbral primerno ekipo za svoj novi projekt Divine Heresy, ki naj bi končno predstavljal resen band.
Divine Heresy bi na kratko lahko opredelil kot Fear Factory na steroidih. Vseeno pa DH ne predstavljajo še enega klona FF in postrežejo z zanimivi razlikami. Dino je tokrat pokazal zobe, zagrabil svojo sedemstrunsko Ibanezko in naredil album, ki vsebuje več agresivnosti kot katerikoli FF album. Na albumu je odigral kitaro in bas in je tokrat pokazal celo nekaj več spretnosti z levo roko - prej je bil bolj poznan po svoji desni roki. Poleg tipičnih triol, ki so postale že njegov trademark, postreže na albumu s prijetnim death metalskim rifingom, ponekod pa je slišati tudi kakšen kratek solo. Za bobnarja si je omislil kar ekstremneža Tima Yeunga, ki je dandanes eden najbolj uveljavljenih death metalskih bobnarjev. Tim postreže z ogromno količino blastov in prekomerno uporabo pedalov. Glede na hitrost, ki jo pokaže recimo na komadu Rise of the Scorned, bi verjetno Yeung padel na doping kontroli, če bi bil vrhunski kolesar. Očitno se pri bobnarjih tega le ne nadzira. Kot vokalista je Dino vzel Tommyja Vexta, ki se je šolal pri Melissi Cross, ki ima očitno podpisano pogodbo z metal založbami, da poučuje metalcore pevce. Tommy ne predstavlja nekaj silno posebnega, predvsem njegov vokal spomne na veliko metalcore vokalistov, ki kombinirajo svoje dretje s čistimi vokali. Dino se očitno ni mogel upreti FF strukturam in spet smo deležni spevnih refrenov. Vextovi vokali v refrenu spomnejo predvsem na pevca od Killswitch Engage, kar nam dovolj pojasni, da gre za neke vrste čustvene refrene. Sicer pa ima Vext dokaj zanimive vokalne linije v refrenih, vendar to ni ravno blizu Burtona C. Bella od FF, katerega si želijo DH verjetno tudi preseči.
Za Bleed The Filth bi lahko rekel, da je soliden izdelek. Treba je še omenit, da je prisotno pretiravanje z moderno produkcijo, ker je enostavno vse preveč spolirano in "natrigerano". Vseeno Divine Heresy predstavljajo velik potencial, vendar z Bleed The Filth Dino Cazares še ni dosegel mogočnosti albumov Demanufacture in Obsolete od Fear Factory.

Primož
SORODNE VSEBINE:
9. 2. 2010Bleeding Through / Novice
14. 6. 2002Sentenced - The Cold White Light / Recenzije
7. 1. 2013Bleeding Through / Novice
6. 10. 2010Divinity / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija
31. 12. 2020
Brant Bjork, MaidaVale
p.p.c., Gradec, Avstrija