RECENZIJE

31. 3. 2005
Indigo Child - Re-Death
samozaložba, 2004
Mariborski dark gothic metalci Indigo Child so nov dokaz vzpona dogajanja na slovenski gothic sceni. Prvenec Re-Death pa kaže, da tu ne gre za band, ki bi se držal klasičnih gothic metalskih pristopov, oziroma ki bi vztrajal pri trenutno modernih, klišejskih vzorcih, ki ga srečujemo pri zasedbah z moškim in ženskim vokalom.
Že kar se samega komponiranja tiče, so Indigo Child izbrali zelo širok spekter in si ne postavljajo nobenih omejitev. Kažejo polno zanimivih idej, ki pridejo do izraza tudi po veliko poslušanjih, skladbe so vedno dovolj razgibane, dinamične, temačna atmosfera v njih niti ni preveč izpostavljena, je pa seveda prisotna. V posameznih delih v ospredje stopi melanholija, znajo pa biti tudi zelo neposredno, heavy metalsko energični. Na vokalnem delu se zelo dobro dopolnjujeta prevladujoči globok moški vokal in ženski sopran, ki veliko pripomoreta k samem vzdušju; mogočnost moškega vokala in nežnost ženskega. Za veliko poslušljivost pesmi so »krive« tudi odlične melodije, ki jih poleg vokalov dajejo kitare in klaviature. Predvsem je zanimiva pestrost klaviatur, ki sega od klasičnega klavirskega igranja, ustvarjanja simfoničnosti, elektronskih zvokov ter orientalskih pri Divine Communication in ruskih z zvoki harmonike pri Involve Synthetic. Tudi kitare so raznovrstne, od preprostih gothic do težjih, temačnih riffov, akustičnih vložkov in ne redkih heavy solaž.
Re-Death drži kvaliteto od začetka do konca in prav vse skladbe imajo svoje čare. Fani bandov kot so Sisters Of Mercy, Therion, Tiamat, zdajšnjih Paradise Lost itd. jih bodo na tem albumu odkrili veliko.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
17. 7. 2008Austrian Death Machine / Novice
16. 4. 2015Green Death / Novice
2. 9. 2011Death / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova