RECENZIJE

1. 10. 2000
Jag Panzer - Thane To The Throne
Century Media Records, 2000
Tokrat so se tudi Jag Panzer odločili, da posnamejo svoj prvi konceptualni album. In česa so se lotili? Shakespearove drame Macbeth. Da, prav ste prebrali. Prav tega Williama Shakespeara, ki je vzrok mnogih težkih uric veliko srednješolcev.
In kakšen je rezultat? Tisti, ki so tako navdušeni nad njihovim prejšnjim albumom, The Age Of Mastery in so mislili, da Jag Panzer ne morejo narediti boljšega albuma, so se ušteli. Thane To The Throne je prava heavy metal opera, ki vključuje vse kvalitete, ki odlikujejo bend - veličasten vokal Harryja Conklina z refreni, trše kitare z neverjetnimi solažami Marka Briodyja, zelo dobra ritem sekcija z Rikardom Sternquistom (bobni) na čelu, zborovsko petje, violine, perfektni aranžmaji, produkcija...
Že dolgo ni bilo na enem albumu toliko himen kot jih je prav tu. Če kdo še ne pozna benda, naj si zavrti kar zadnjo, ki je tudi zaključna pesem Cd-ja - Tragedy Of Macbeth, v kateri najdemo prav vse kar sem prej omenil o bendu. Potem je tu King At A Price z veliko odličnimi riffi in bi jo lahko primerjali z Iron Eagle, pa Three Voices Of Fate z dinamičnimi dialogi med pevcem in zborom, da o Fate`s Triumph z najboljšo vokalno predstavo in hudimi violinami sploh ne govorim. Te pesmi nekako izstopajo iz plošče. Ostale so ravno tako odlične, vendar tu zaradi prej naštetih ne pridejo toliko do izraza. Predvsem dinamična uvodna skladba, Thane Of Cawdor, potem Face Of Fear z udarnim začetkom in odličnim refrenom, Bloody Crime ali pa Fall Of Dunsinane bi bile na kakšni drugi plošči prav gotovo med najboljšimi.
Verjetno pri tej recenziji ni bilo neopaženo, da sem pisal v glavnem v superlativih, vendar bi kaj drugega tudi težko napisal, saj je to brez dvoma eden najboljših metal albumov zadnjih let (ko bi ga Shakespeare lahko slišal!) in ga res vsem toplo priporočam.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
18. 9. 2001Jag Panzer - Mechanized Warfare / Recenzije
1. 10. 2000Jag panzer - The Age Of Mastery / Recenzije
26. 8. 2003Poisonblack - Escapexstacy / Recenzije
28. 6. 2001Iced Earth - Horror Show / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
30. 10. 2020
Agregat, CarlxJohnson, FTD
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
4. 11. 2020
W.A.S.P.
Hall, Padova, Italija
5. 11. 2020
W.A.S.P.
Live Club, Trezzo sull'Adda (MI), Italija
6. 11. 2020
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 11. 2020
Transcending Visions Fest 2020
Explosiv, Gradec, Avstrija
9. 11. 2020
Villagers Of Ioannina City, Puta Volcano
Feierwerk, München, Nemčija