RECENZIJE

25. 7. 2001
Lacuna Coil - Unleashed Memories
Century Media Records, 2001
Italijanski gothic metalci se nam tokrat predstavljajo z drugo studijsko ploščo, Unleashed Memories (poleg tega so izdali še dva EP-ja). Že s tem, da prihajajo iz Italije in ne igrajo power metala so si prislužili dosti pozornosti, še v večji meri pa je k temu prispevalo dejstvo, da imajo na vokalu privlačno pevko Cristino.
Poleg ženskega uporabljajo tudi moški vokal (Andrea Ferro), ki pa nikoli ne preide preveč v ospredje. To je tudi dobro, saj se Cristinin čisti glas dosti bolj prilega v njihovo dokaj enostavno, atmosferično, melanholično glasbo, kateri vsaj v prvi polovici plošče s kitarami dodajo dovolj trdote, da je vse skupaj slišati še kar živahno. Sem sodijo predvsem pesmi Heir Of A Dying Day, To Live Is To Hide, When A Dead Man Walks ter 1.19, kjer Andrea uporabi že skoraj death vokal. Zanimiva je tudi Senzafine, ki jo v celoti odpojeta v italijanščini. V drugem delu pa jim trdote primanjkuje in plošča postane bolj zdolgočasena. A tudi to ima lahko svojo dobro stran: če bi radi zaspali in pri sebi nimate uspavalnih tablet, si zavrtite ploščo od Cold Heritage dalje. Dvomim, da boste slišali vse pesmi do konca.
Kljub temu, da je v tej zvrsti nekaj boljših bandov, je bandu, kot je Lacuna Coil, treba dajati podporo. Kakovost njihove glasbe se vseskozi izboljšuje, Helloween, Hamerfall, Rhapsody klonov je v Italiji več kot preveč, Tarja pa tudi potrebuje nekaj »konkurence«.

Matjaž

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: www.dom.si
SORODNE VSEBINE:
6. 9. 2002Nocturnal Rites - Shadowland / Recenzije
5. 3. 2003Sonata Arctica - Songs Of Silence / Recenzije
13. 3. 2001Iced Earth - The Melancholy EP / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija
17. 10. 2020
W.A.S.P.
Backstage, München, Nemčija