RECENZIJE

16. 7. 2018
Marduk - Viktoria
Century Media Records, 2018

Tri leta premora in ponovno nov album iz hiše Marduk. Ta nosi zaporedno številko 14 in je po odličnem Frontschweinu resnično pravo presenečenje. Ne bi si namreč mislil, da bodo uspeli Švedi prekositi predhodnika na tako zelo uspešen način. Povrhu vsega pa so še presenetili, saj so si z Mortuusom na vokalih prvič drznili posneti kratek in udaren album, ki le za malo prebije polurno mejo. S tem je četverica iz Švedske ponudila celovečerec, ki ga lahko zaradi hitrosti in intenzivnosti neposredno primerjamo z legendarnim albumom Panzer Division Marduk.

Toda kakšna primerjava je to. Z vidika pestrosti in razgibanosti deluje Panzer Division Marduk (v nadaljevanju: Petra) v primerjavi z aktualnim ploščkom tako, kot da bi človek primerjal žensko srednjih let, ki se utrujena od življenja samo še vrže na vse štiri in tako partnerju ponuja le dve opciji, medtem ko te Viktoria (v nadaljevanju: Viktorija) voljna pričaka na hrbtu s široko razširjenimi nogami in tako sporoča, da te čaka resnično pestra avantura. Tako Petra kot Viktorija se cedita v družbi kamenega falusa, zaradi česar se neposredno začne nabijanje. Toda zaradi okornosti premore Petra le en tempo in eno pozicijo, medtem ko Viktorija po uvodnem nabijanju hitro spremeni položaj in s sočnimi ustnicami zaobjame nepotešeni kos mesa. Viktorija ima ves čas vajeti v svojih rokah, zato tudi ne traja dolgo, da poslušalca konkretno zajaha in pri tem hkrati izkoristi priložnost, da si nekoliko odpočije. Ko se ji zazdi, nam obrne hrbet in spet v drugačnem tempu dirja proti vrhuncu, pri čemer ne navdušuje samo s svojimi mehkimi gibi, temveč te spodbuja tudi z besedami:

Hammering - keep hammering
with bomb and with shell
Hammering - keep hammering
again and again.

Viktorija torej daje ves čas vse od sebe, saj je mlada in strastna ljubimka. A ko opazi, da je dir ponovno preveč intenziven, zleze s falusa in ga začne ljubkovati z ustnicami, dokler mu ponovno ne nameni svoje curljave vlažnosti med nogami. Ko nato popustijo še zadnje zavore in začne falus zmagovito bruhati po Viktoriji, se v podzavest prikrade hudič v obliki kesanja in obžalovanja, saj se poslušalec zaveda, da je prevaral Petro, s katero si deli posteljo že skoraj 20 let. A ko se Viktorija ponovno oprime mastne palice sreče, je Petra za vselej pozabljena.

In še podnapisi za vse tiste, ki še ne poznate mesnatih užitkov: album Viktoria je zelo uspešna mešanica black metala, ki ga ponujata albuma Panzer Division Marduk in Frontschwein, kar pomeni, da je album tako hiter in brezkompromisen kot tudi počasen in melodičen. Komadi so zelo pestri in razgibani, med njimi je kar nekaj takšnih s hit potencialom (Werwolf, June 44, Narva, Viktoria, The Devil's Song), medtem ko tudi album v celoti deluje zelo kompaktno in prepričljivo. 32 minut, kolikor Viktoria premore, mine dobesedno kot šus, zaradi česar je ponovno poslušanje bolj ali manj že v naprej odločeno.

SORODNE VSEBINE:
9. 5. 2018Marduk - Werwolf (single) / Recenzije
27. 6. 2012Marduk - Serpent Sermon / Recenzije
10. 2. 2015Marduk - Frontschwein / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
2. 7. 2019
The Stone - Kruna praha (EP)
Recenzija
1. 7. 2019
Snøgg - Chhinnamasta
Recenzija
28. 6. 2019
Shining / Srd - Shining / Srd (split)
Recenzija
27. 6. 2019
Lord Vicar - The Black Powder
Recenzija
26. 6. 2019
SinHeresY - Out of Connection
Recenzija
6. 6. 2019
Različni izvajalci - Metal 4 Lignit (kompilacija)
Recenzija
8. 5. 2019
Vltimas - Something Wicked Marches In
Recenzija
3. 5. 2019
Amon Amarth - Berserker
KONCERTI & FESTIVALI
25. 7. 2019
Polikarpa Y Sus Viciosas, Ocaso, Grable
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
26. 7. 2019
Tauerngold Festival 2019
Schwarzach Im Pongau, Salzburg, Avstrija
26. 7. 2019
Buka i Otpor Festival 2019
Jankomir, Zagreb, Hrvaška
27. 7. 2019
Adrestia, Adacta, Strategia Tensie
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
28. 7. 2019
Metaldays aftershow: Queensrÿche, Firewind, Mirrorplain
Kino Šiška, Ljubljana
29. 7. 2019
Thou, Yautja
Feierwerk, München, Nemčija