RECENZIJE

27. 12. 2001
Različni izvajalci - Blessed By The Night 2, The Dark Metal Compilation
SPV, 2001
Avtorica: Ajda Jelenc
Blessed By The Night je kompilacija, ki nam predstavlja dokaj različne bande (večinoma gothic in black metal), združuje pa jih temačnost, kar pove že sam naslov te mešanice. Pa poglejmo, kaj so nam sestavili na dveh CDjih, s po štirinajst skladbami na vsakem.
Prvega začnejo Lacuna Coil, Sentenced in Crematory, nadaljujejo Morgul, Hollenthon, Old Man's Child, bolj neznana banda 7th Moon in Die My Darling, sledijo Dismal Euphony, Mystic Circle, in Dimmu Borgir, zaključijo pa …And Oceans, Fall Of The Leave in Vintersorg.
Na drugem delu se prvi predstavijo Alastis, Tristania, Trail Of Tears, sledijo trije nemški bandi z nemškimi besedili, Mantus, Samsas Traum in Eisheilig, nadaljujejo Moonspell, Mactätus, Darkwell, Frown in Lacrimas Profundere, epilog pa pripada The Gathering, Borknagar in Thy Infernal.
Razen nekaterih so sestavine znane in uveljavljene, čeprav bi lahko bilo nekaj skladb morda bolje izbranih, nekaterih prispevkov pa ne bi bilo potrebno uvrstiti na kompilacijo. Vsi komadi so večinoma z zadnjih izdaj omenjenih bandov, tako da skladb starejših od dveh let ne boste slišali. Kompilacije, ki bi bila komu popolnoma pisana na kožo verjetno ni. Nekaj komadov vam bo verjetno všeč, nekaj pa ne. Če je to dovolj velik razlog za nakup te zbirke, potem kar. Če pa vas zanima ustvarjanje točno določenega banda, raje poslušajte kakšno njihovo ploščo in se nato odločite, ali so pravi za vas ali ne.

Ajda

Album je prispevala založba Panika Records.
SORODNE VSEBINE:
31. 7. 2007On A Dark Winter's Night / Novice
15. 10. 2008Annihilator - Metal / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija