RECENZIJE

20. 9. 2004
Saxon - Lionheart
Steamhammer(SPV)/Panika Records, 2004
Po treh letih neprestanega koncertiranja in nekaj res fantastičnih (videnih) nastopov je bil že čas, da Saxon izdajo nov studijski album. Vmes je bil še Heavy Metal Thunder, a od britanskih legend vedno radi slišimo kaj novega, to je le band, ki ne živi na stari slavi.
Saxon se na Lionheart po pričakovanju niso izneverili in heavy metal svetu dali še en odličen izdelek. Lionheart nekako nadaljuje tradicijo Unleash The Beast in Killing Ground albumov s kančkom Metalhead in Saxon iz zgodnjih osemdesetih. Zamenjava Fritza Randowa z Jörgom Michaelom seveda ni mogla biti slaba izbira in to se že vidi pri eni najtrših skladb, kar so jih kdaj posneli, Witchfinder General. Podobno hitro in heavy se album nadaljuje z Man And Machine, potem pa z naslovno skladbo preide v srednji tempo z epskim pridihom in značilnimi Saxon solažami, melodijami, dinamiko in karizmatičnim Biffovim vokalom v top formi. Tako bi Saxon klasike iz osemdesetih zvenele, če bi jih posneli danes! »We have the power, we have the courage,« poje Biff v izredni, udarni himni Justice in prav ima. Lionheart je album z »jajci«, Saxon se v svoj heavy metal ne bojijo vpeljati modernejših elementov, riffov. To so že počeli, a še nikoli ni tako uspelo v harmoniji z njihovim klasičnim zvokom kot sedaj.
Petindvajset let je minilo od izdaje prvega albuma in Saxon so z Lionheart tako sebi kot vsem ljubiteljem heavy metala podarili najboljše možno darilo. »Long live heavy metal, long live Saxon!«

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
22. 9. 2004Magnum - Brand New Morning / Recenzije
7. 7. 2004Motörhead - Inferno / Recenzije
3. 3. 2006Sepultura - Dante XXI / Recenzije
29. 4. 2004Feinstein - Third Wish / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana