REPORTAŽE

15. 1. 2002

Anti X-Mass Festival

K4, Ljubljana / 23. 12. 2001

Torej, kot že veste, Kreator so odpadli. Koncert pa je 23. decembra vseeno bil, s petimi domačimi bandi. Stvar je bila jasna: odjebati Zoom in iti raje na koncert v K4. Žal je bil tole zadnji metal dogodek v tem klubu, od zdaj naprej se imajo namen iti v tej luknji samo še elektronsko sranje. Noč in dan, dan za dnem, baje.
Ob sveti uri (tam nekje okrog osmih) se je začelo zares. Prvi so na oder prišli Magus Noctum, sicer ljubljanski black metalci. V svoje pol ure so fantje temeljito zbrcali rit in si po mojem mnenju zaslužili naziv presenečenje večera. Njihov black metal je hiter in udaren ter hkrati do kar dobre mere izviren in dovolj pester, da se ga v pol ure niso naveličali tudi ne ravno najbolj navdušeni poslušalci black metala. Tudi kar se tiče nastopa samega, so se za nov band dobro izkazali in se vzdržali zganjanja kakšnega črnometalskega cirkusa.
Nadaljevali so Root A’ Balluta. Naj vse neuke poučim, da Root A’ Balluta zganjajo “trešerijo”. Tako tapravo, kot so jo svoje cajte znali recimo Metallica pa Slayer, in ponavadi po dvoranah kar dobro poskrbijo za nekaj kravala. Tako je bilo tudi tokrat, prav tako kot pri Magus Noctum je publika tudi pri njihovem nastopu pokazala dobro mero navdušenja. Na kratko: še eden njihovih solidnih nastopov.
Kot tretje smo dočakali band, katerega je velik del publike pogrešal na domačih odrih – Dusk Delight. Pri njihovem nastopu se je v dvorano zrinilo največ poslušalcev, ki jih Dusk Delight s svojim tehničnim thrash/death metalom nedvomno niso razočarali. Dusk Delight so svoj edini nastop v tem letu odžgali tako kot je treba. Ja, pomembna je kvaliteta, ne kvantiteta.
Predzadnji so nastopili Prospect, band, ki mi ga nedvomno ni treba predstavljati. Na tokratnem koncertu je bilo z njihove strani kar nekaj novega. Njihov novi pevec je prvič odpel cel koncert sam – brez pomoči prejšnjega vokalista, kot smo videli na njihovem zadnjem koncertu. V tej zahtevni vlogi se je kot novinec v bandu kar dobro znašel. To pa še ni vse glede njihovih koncertnih novosti. Tokrat (tudi prvič) so Prospect nastopili s svojo novo back vokalistko. Lahko verjamete, da so tudi s tem razširili dimenzije svoje glasbe.
Že pred njihovim nastopom pa se je začelo dogajati nekaj čudnega. Skoraj pol publike je spizdilo domov. Dobro, saj nedelja res ni dan za metek, ampak da se ob enajstih podleže vsem glasbeno-pivsko-metalskim naporom je pa tudi prezgodaj. Ali vsaj tako pravijo…
Če so se bojne vrste v dvorani začele redčiti že za časa nastopa Prospect, je jasno, da tudi zvezde večera Noctiferia niso bili deležni kaj večje podpore publike. Kot že na nekaj zadnjih nastopih so se tudi tokrat izkazali, tako da tudi ta ostaja med njihovimi boljšimi. Kljub temu, da je razočaral dober del publike, si fantje na odru tega niso preveč gnali k srcu.
Ta dogodek je po spremembah postal eden izmed tako rekoč mini festivalov domačih bandov. Zaradi kvalitete nastopajočih, zvoka in ostalih stvari, ki sodijo zraven, bi rekel, da eden boljših. No, ste videli, tudi če ni Kreator, imamo lahko koncert!

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
18. 1. 2004Anti X-Mass Festival 2003 / Reportaže
10. 7. 2001Vipolže Open Air / Reportaže
13. 11. 2005Metal Orgija / Reportaže
12. 8. 2005Metal Camp 2005 / Reportaže
27. 8. 2002Metal Mania Open Air 2002 / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija