Na današnji dan
1990
Forbidden izdajo svoj drugi album Twisted into Form
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

1. 6. 2003

Children Of Bodom / Soilwork / Suidakra

Rockhouse, Salzburg, Avstrija / 16. 5. 2003

Ponovno velika gneča že ob prihodu v salzburški Rockhouse in ponovno napis “razprodano”, nalepljen pred vhodom v Rockhouse. Na srečo ne pred koncertom in tako so se vsi le lahko “stlačili” v simpatično dvorano ter si ogledali super koncert Children Of Bodom, Soilwork ter Suidakre.
Do prihoda v Avstrijo so kot predskupina na turneji nastopali Američani Shadows Fall, na zadnjih nastopih pa so njihovo vlogo prevzeli nemški death/black metalci Suidakra. Ob nastopu treh bandov ponavadi večji del publike prvega izpusti, tokrat pa je bila že ob začetku dvorana presenetljivo polna. Suidakra so pod vodstvom energičnega frontmana Arkadiusa že pri uvodnem komadu s kombinacijo brezkompromisnosti, trdote in melodike dobili publiko na svojo stran. Headbanganja je bilo v prvih vrstah polno tako pri starejših kot pri novih, še neizdanih skladbah. Z novega albuma Signs Of The Fallen, ki izide poleti, so predstavili kar tri. Bodite pozorni na album in v prihodnosti ne zamudite priložnosti ogledati si jih v živo.
Set lista Suidakra: Wartunes, Crown The Lost, Darkane Times, Revenant, Pendragons Fall, Gates Of Nevermore, A Vision’s Demise.
Mislim, da Soilwork ni potrebno več posebej predstavljati. Od njihovega zadnjega obiska v Salzburgu (z In Flames, Pain) je minilo komaj pol leta, a tako pač gre pri njih zadnje čase: album, turneja, album, turneja... Že na vseh slikah pred izdajo zadnjega albuma Figure Number Five je bil pevec Björn “Speed” Strid oblečen v rdečo Ferrarijevo kratko srajco in tudi v Salzburg ni prišel na oder brez nje. Neprestano koncertiranje se že zelo pozna na njihovem nastopu, predvsem na uigranosti, vseeno pa niso nič manj motivirani kot pred dobrima dvema letoma, ko še skoraj nihče ni vedel za njih. V okoli tri četrt ure dolgem nastopu so si ena za drugo sledile melodične death metal granate. V glavnem so se orientirali na zadnja albuma Figure Number Five in Natural Born Chaos, s prejšnjih pa so odigrali le Needlefeast. Glavna vloga na odru seveda pripada “Speedu”, v bistvu so bili vsi razen bolj zadržanega klaviaturista zelo dinamični in tako pripomogli k zelo dobrem nastopu. Verjetno bodo Švedi naslednji album promovirali že kot headlinerji.
Set lista Soilwork: Departure Plan, Natural Born Chaos, Needlefeast, As We Speak, Figure Number Five, Rejection Role, The Bringer, Distortion Sleep.
Ponavadi so v Rockhouse monitorji postavljeni na konec odra, tokrat pa so bili pomaknjeni za kak meter nazaj. Da se je to izkazalo za dobro potezo, je bilo očitno že takoj pri Needled 24/7, ko so proti odru množično “jadrali” crowdsurferji (varnostnika sta tokrat pošteno zaslužila svoj honorar); vseeno so se jim morali Alexi, Aleksander in Henkka nemalokrat umikati. Navdušenje ob prihodu Children Of Bodom na oder je bilo že takoj nepopisno, potem pa se je publiki dobesedno odtrgalo. Bodomi so že na začetku pokazali, kako odličen koncertni band so. Na prejšnjih evropskih turnejah so nastopali še kot predskupina, tako da so šele sedaj končno uživali vso svobodo na odru. Kitarista in basist so neprestano menjavali svoje pozicije, headbangali, ob tem se je še posebno Alexi izkazal s perfektnim soliranjem in “poziranjem” pa tudi z vokalom ni imel nobenih problemov. Alexiju pri solažah enakovredni klaviaturist Janne je bil zelo sproščen (včasih deluje kot da bi se dolgočasil) in kot vedno intenzivno srkal (alkoholno) pijačo. Njihov nastop je spremljal laserski show, kaj več pa niti ne potrebujejo. Skozi set listo so predstavili vse štiri albume, klasike so sledile ena za drugo, manjkala je le edino kakšna skladba več s prvih dveh (recimo Deadnight Warrior, Warheart). Everytime I Die so posvetili prijatelju, preminulemu Finntroll/Impaled Nazarene kitaristu Teemu Raimoranti. V rednem delu koncerta je sledila še naslovna pesem zadnjega albuma Hate Crew Deathroll, nato pa so se vrnili in odigrali še Downfall.
Set lista Children Of Bodom: Needled 24/7, Hate Me!, Chokehold, Silent Night Bodom Night, Lake Bodom, You're Better Off Dead!, Bodom After Midnight, Sixpounder, Angels Don't Kill, Towards Dead End, Kissing The Shadows, Bodom Beach Terror, Everytime I Die, Hate Crew Deathroll, Downfall.

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
14. 9. 2006Wacken Open Air 2006 / Reportaže
29. 12. 2006Soilwork / Novice
25. 3. 2007Children Of Bodom / Novice
29. 6. 2012Soilwork / Novice
4. 5. 2012Children Of Bodom / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
10. 3. 2020
Belphegor / Suffocation / Hate / Carnifliate
Reportaža
10. 3. 2020
Turia / Iffernet
Reportaža
3. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 2. dan
Reportaža
2. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 1. dan
Reportaža
24. 2. 2020
Spotless Minds / Iron Median / Interceptor / Alo!Stari / Newem
Reportaža
17. 2. 2020
Slipknot / Behemoth
Reportaža
10. 2. 2020
Lindemann / Aesthetic Perfection / Jadu
Reportaža
3. 2. 2020
Tomcat / Apoptosis
KONCERTI & FESTIVALI
30. 3. 2020
ODPOVEDANO! Russian Circles, Torche
Pogon Kulture, Reka, Hrvaška
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Krisiun, Gruesome, Vitriol
Orto Bar, Ljubljana
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Russian Circles, Torche
Arena, Dunaj, Avstrija
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! The Mission
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Maskardh, Iamdisease, Grob, March of War
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Metal Erection XIII: Morywa, Armaroth, Ashine
MC Pekarna, Maribor