Na današnji dan
2016
Izide tretji plošček brutalnežev Omnihility, naslovljen Dominion of Misery
NAGRADNE IGRE
Traja do: 21. 2. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

20. 4. 2005

Deadborn / Forgotten Eden / Negligence / Dawn Patrol

KUD France Prešeren, Ljubljana / 9. 4. 2005

Po dolgem času je bil na sporedu tudi koncert v ljubljanskem KUD-u France Prešeren. Flyer je obetal mešanico glasbenih zvrsti in to smo tudi dobili.
Večer je začela gorenjsko-ljubljanska četverica Dawn Patrol. Band je še vedno brez vokalista, a Ana in trije fantje se ne predajo. Heavy metal z vplivi thrasha in power metala je zvrst, ki jo v Sloveniji (in tudi drugod) igra vedno manj bandov. To je tudi eden od razlogov, da je bil odziv publike zelo dober. Skupina je glede na pogostost vaj dobro uigrana, med igranjem je bilo sicer nekaj manjših kiksov, a večina tega niti ni opazila. Novi kitarist Jan se je izkazal za dobro zamenjavo za Gregorja, ki je zapustil band in ustanovil svojega, Crosbreed. V kratkem repertoarju, odigrali so le pet ali šest komadov, je najbolj izstopal Rockstar Ate My Hamster, ki je edini njihov posnet komad z vokalom. Verjetno nisem bil edini v dvorani, ki je pričakoval »presenečenje«, da bo Dyz (Domen Justin, Negligence) odpel ta komad, a je bil menda prehlajen in so zato opustili to idejo. Žal, saj kljub intenzivnemu igranju vse četverice še vedno nekaj manjka. Če kdo misli, da je pravi za mesto vokalista, naj hitro kontaktira Dawn Patrol.
Sledil je nastop Negligence in končno smo se vsi lahko prepričali, kaj je prinesla v band menjava vokalista. Po dobrih dveh mesecih vaj se je publiki prvič predstavil Alex (ex- MetalSteel). Nova pridobitev je nedvomno korak naprej v razvoju banda, čeprav večjo spremembo lahko še pričakujemo. Res je vokal bolj melodičen od Lenartovega, vseeno pa je med njima premalo razlike, ker so vokalne linije praktično nespremenjene. Bomo videli, kako bo vse skupaj izpadlo pri novih komadih, kjer ne bo »zgodovinske obremenjenosti«. No, pa da se ne bomo osredotočali samo na vokal. Kitarski duo Dyz/Jan je ponovno pokazal, da mu v Sloveniji ni para (čeprav tudi prej viden dvojec Izi/Jan pri Dawn Patrol ne zaostaja veliko). Morda je bila glasnost kitar preveč različna, ampak na desni strani se je Jana slišalo dovolj dobro. Nasploh je bil zvok (zelo) dober pri vseh bandih, česar žal ne doživimo vedno.
Pri tretjem bandu je bil obljubljen speed metal. Vsi, ki ste že kdaj videli Forgotten Eden veste, da gre za hard & heavy band. Tudi tokrat so odigrali pet svojih komadov, večji del repertoarja pa je bil sestavljen iz priredb hitov Helloween, Judas Priest, Europe, Saxon in podobnih. Fantje imajo za seboj dober ducat koncertov in na vsakem nastopu pokažejo napredek. Tokrat so naredili velik korak pri komunikaciji s publiko in v svoj nastop vnesli več življenja.
Headlinerji večera so bili nemški brutalci Deadborn. Gre za dokaj nov band, ki igra tehnični death metal. Kljub veliki razliki v stilu glede na predhodno trojico bandov, v KUD-u ni manjkalo death metalske publike. Čeprav je četverica nastop začela malo pred eno uro zjutraj, je bil odziv zelo dober. Tako dober, da so po predstavitvi EPja Decades Of Decapitation, ki je izšel lani, morali dva komada na koncu ponoviti, saj jim je zmanjkalo materiala. Ljubljanski publiki se je s svojim komuniciranjem v hrvaškem jeziku prikupil pevec Mario, ostali člani banda so lahko le ugibali, kaj govori.
Malo po poldrugi uri je bilo koncerta konec. Pohvaliti je treba vse štiri bande, saj so se prav vsi izkazali. Pohvala tudi organizatorjem, da so povabili manj znan tuj band, ki je tako dobil priložnost, da se predstavi tudi slovenski publiki.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
21. 10. 2010Negligence / Dawn Patrol / Eruption / Reportaže
12. 8. 2005Metal Camp 2005 / Reportaže
24. 5. 2010Lamb Of God / Negligence / Galerija
12. 10. 2010Negligence / Novice
4. 1. 2012Negligence / The Canyon Observer / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška