Na današnji dan
1983
Cliff Burton odigra svoj prvi koncert z Metallico
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

17. 2. 2004

Dirty Skunks Birthday Fest part 1

Orto Bar, Ljubljana / 6. 2. 2004

Končno smo dočakali ponoven skupni nastop treh najbolj popularnih slovenskih thrasherjev: Root'A Ballota, Negligence in Sarcasm, tokrat še v družbi new age thrasherjev Kaoz in zajebantskih grinderjev Dickless Tracy.
Koncert se je (seveda z zamudo, napovedan je bil za 19.30) začel s najmlajšimi nastopajočimi, primorci Root A' Balluta in pokazalo se je, da nas čaka zanimiv večer, saj je bilo že takoj videti nekaj veselo migajočih glav v prvih vrstah. Primorci so ponovno odlično izpeljali svoj nastop vendar so se pokazali v nekoliko trši luči kot ponavadi. Po približno 40 minutah so se poslovili in kmalu so oder zasedli ljubljansko-jeseniški Negligence. Orto bar se je že dodobra napolnil in band ga je dobro ogrel; v prvih vrstah je hitro prišlo do intenzivnega mosh pita. Negligence so si z zadnjimi nekaj koncerti že ustvarili ime odličnega live banda in to so tokrat le potrdili. Pesmi so bile odigrane na nivoju, pevec Lenart je ponovno precej sodeloval s publiko, prav tako kitarist Jan. Nasploh je bila edina napaka njihovega koncerta verjetno samo dolžina; le dobrih 40 minut je bilo odločno premalo za tako skupino, prav tako za publiko, ki se je od Negligence poslovila z glasnim skandiranjem »We want more!«.
Sledil je nastop Dickless Tracy, ki vedno naredijo odlično vzdušje med publiko in dober show. Že na začetku koncerta, ki je bil uvod v turnejo »Pentagrams, blekk candles & shit«, so med publiko zmetali par CDjev s posnetkom njihovega koncerta iz Krškega. Zajebantskih grinderjev del poslušalstva ni razumel in se je zgražal nad glasbo. Vse to je pripomoglo k še večji zabavi ostalih. Band bo kmalu izdal svoj novi album Dementia Eternity, tako da lahko pričakujemo še dosti zabave. Žal je bilo časa za dodatno točko premalo – za bobne se je namreč usedel Matej (polovica Dirty Skunks), komada pa zaradi pomanjkanja časa niso mogli odigrati.
Po krajši pavzi so prišli na oder prvi zvezdniki večera Sarcasm. Njihov koncert je bil nekaj posebnega iz več pogledov. Igrali so nenavadno set listo, sestavljeno iz mnogih priredb (sicer ne najbolje odigranih) in po mojem mnenju (Grega) noben slovenski band že dolgo (če sploh kdo kdaj) ni doživel takšnega sprejema, tolikšnih stage diveov in takšnega mosha. Orto je pokal po šivih, iz zvočnikov pa so grmeli Liter na mizo, Wrathchild, Crematory, Motori, Breakin' The Law, Paranoid, kot zadnji in vrhunec (česar folk tedaj še ni vedel) pa Dej mi/Sarcasm. Po tem komadu so sicer še začeli s Seek & Destroy, vendar so bili s strani organizatorja prisiljeni odnehati, ko pa so zaradi vztrajanja publike ponovno pograbili inštrumente, so jih celo odklopili. Publika je zahtevala še vsaj pol ure koncerta, a so bili za njimi na vrsti še Kaoz. Vseeno pa lahko koncert Sarcasm (kljub temu, da nismo slišali Do You Wanna Thrash Tonight) ocenimo kot enega naj koncertov slovenskih bandov vseh časov. Pohvaliti je potrebno tudi publiko, ki je vseskozi zelo zagreto sodelovala in se tudi ob stage divingu obilnejših osebkov ni umikala, ampak pridno ujela vsakega, ki si je upal skočiti (no ja, saj tudi če bi se kdo hotel umakniti, se ne bi mogel).
Prvi večer drugega rojstnega dneva »dihurjev« so zaključili velenjski new age thrasherji Kaoz. Večji del koncerta je sestavljal repertoar s samonaslovljenega prvenca, ni pa manjkala tudi priredba komada Old (Machine Head). Med njihovim nastopom se je poznalo, da so pred njimi nastopili že štirje bandi, saj se je publika razredčila, tisti preostali pa so bili od utrujenosti bolj pasivni kot prej. No, tisti, ki so odšli, so, kot vedno, zamudili dober nastop.
Dirty Skunks sta imela res dobro praznovanje. Upamo le, da bosta koncerte organizirala še toliko let, kolikor jih kažeta...

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
29. 9. 2004Metal Camp 2004 / Reportaže
12. 8. 2005Metal Camp 2005 / Reportaže
11. 9. 2003Metal Mania Open Air 2003 / Reportaže
2. 6. 2001Extreme Progressive Night V / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška