Na današnji dan
2011
Vicious Rumors izdajo svoj deseti album Razorback Killers
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

16. 6. 2008

Dying Fetus / Vulvathrone / Dickless Tracy (4.6.2008)

Bil je deževen dan, poln kaosa na cestah, ko bi vsak normalen človek raje ostal doma in gledal južnoameriške telenovele. Jebeš normalnost. Ljubljana je po manj kot enoletni odsotnosti s slovenskih odrov vsa vlažna pričakovala ameriško death metal ekstravaganco Dying Fetus. Koncert, pod taktirko vedno prizadevnega kolektiva Smrdljivih dihurčkov, se je imel dogoditi v priljubljenem zbirališču metalcev, punkerjev, rokerjev in drugih marginalnih skupin, Orto klubu.
In res, okrog 20h je bilo pred in v okolici Orta že možno opaziti zbiranje množic, ki so se bolj ali manj prizadevno pripravljale na gala dogodek. Ob 20:30 je na odru že bila pripravljena prva skupina večera, brežiški death grinderji Dickless Tracy. Žal ni bila pripravljena publika, ki je z izjemo deseterice zanesenjakov nekje zunaj še zbirala pogum za vstop. To pa brežiškega tria ni odvrnilo od tega, da pričnejo svoj Grindstorm. Takoj bi želel izpostaviti dejstvo, da so bili bogovi metala na ta večer res naklonjeni tako nastopajočim, kakor tudi publiki pod odrom. Dickless Tracy so po dolgem času končno imeli zvok, kot si ga zaslužijo. Čeprav je morda malce izstopal rahlo distorzirani bas basista Luke Vrbančiča, je bila ravno to pika na i in dopolnitev tokrat polnemu zvoku kitare Tomija Cepanca, ki je iz svojega grla izvabljal tudi presunljive in razumljive growle. Za bobni je svojo surovost s kančkom nežnosti izkazoval Ivan Cepanec, ki je tudi tokrat zadovoljil pričakovanja množice ter pokazal svoj torzo. Dickless Tracy so vedno bolj številčno publiko pripravili k sodelovanju s skladbami, kot so Become, Incubator Of Death, Halls Of Sickness, Outside ter Conclusive Inscription, poslovili pa so se s svojo interpretacijo Mötorhead klasike Orgasmatron. Odlično.
Po krajšem premoru so oder naskočile slovenske porno grind zvezde z onstran reke Mure, častilci nožnice, Vulvathrone. Glede razpoznavnosti njihovega zvoka pod odrom se sicer vedno krešejo mnenja, a ta morebitni manko nadoknadijo z aktivno penetracijo publike. Basist Gradinsky je tako vehementno onegavil svoj bas, da mu je zaradi užitka in vročine na odru med igranjem zmanjkalo potrebnih tekočin, ki jih je na hitro nadoknadil in se ponovno vključil v orgijo na odru. To ni zmedlo vodje orgazmične procesije kitarista Hermanna, čigar zadovoljno kruljenje ni popuščalo niti za trenutek. Nad vsem je bdel človek stroj, bobnar dominator Matko, ki je s stalnim pulziranjem vodil naslado do konca. Pod odrom je publika masturbirala na priljubljene hite, kot so The Allure of Domination, Porn,Porn,Porn, Toilet Slut, Strije, Marquis De Rous, Plastered With Semen in Piss Bukkake. Orgialno.
Del obiskovalcev si je privoščil cigareto, nekadilci so se po predvrhuncu sprostili drugače in po menjavi bobnov je prišel čas za vrhunec večera, Dying Fetus. »Tight as a nun's cunt« – tako bi lahko na kratko povzel njihovo igranje na odru. Tokrat so sicer nastopili kot trio, a se to na sami izvedbi ni poznalo, mogoče je manjkala le dodatna kitarska podlaga pri solažah legendarnega Johna Gallagherja. Vokalna izmenjava Gallagherja in basista Seana Beasleya je bila fenomenalna. Odlični Trey Williams je za bobni držal tempo in pogosto s kretnjami tudi motiviral razvneto občinstvo, v katerem je izstopala prekmurska ekipa. »Mošalo« se je pošteno in poštene so bile tudi poškodbe, a vse v okviru »frendly and violent fun«. Med bandom in publiko, ki je zadovoljno prejemala death metal darove, je tako ves čas nastopa potekala aktivna komunikacija. V več kot enournem nastopu so občinstvo zadovoljili s skladbami, kot so In Times Of War, Born In Sodom, Pissing In The Mainstream, Praise The Lord (Opium Of The Masses) Insidious Repression, Kill Your Mother, Rape Your Dog, Killing On Adrenaline in drugimi. Obredno.
Koncert, ki bi si sicer zaslužil več kot 100 obiskovalcev, a zaradi odlične atmosfere lahko vseeno povzamemo: večer treh triov, večer treh vrhuncev, triumfalno!

Vasja. B.
SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
10. 3. 2020
Belphegor / Suffocation / Hate / Carnifliate
Reportaža
10. 3. 2020
Turia / Iffernet
Reportaža
3. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 2. dan
Reportaža
2. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 1. dan
Reportaža
24. 2. 2020
Spotless Minds / Iron Median / Interceptor / Alo!Stari / Newem
Reportaža
17. 2. 2020
Slipknot / Behemoth
Reportaža
10. 2. 2020
Lindemann / Aesthetic Perfection / Jadu
Reportaža
3. 2. 2020
Tomcat / Apoptosis
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2020
ODPOVEDANO! Seitanik Ritval: Prediction, Hellsword, Black Ivy
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
28. 3. 2020
ODPOVEDANO! Colour Haze, Monkey3, El Perro
Arena, Dunaj, Avstrija
28. 3. 2020
ODPOVEDANO! Danse Macabre vol. III
MC Pekarna, Maribor
28. 3. 2020
ODPOVEDANO! The Stone, Bednja, Sitis
Močvara, Zagreb, Hrvaška
30. 3. 2020
ODPOVEDANO! Russian Circles, Torche
Pogon Kulture, Reka, Hrvaška
1. 4. 2020
ODPOVEDANO! Krisiun, Gruesome, Vitriol
Orto Bar, Ljubljana