Na današnji dan
1986
Metallica izda legendarni album Master Of Puppets
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

9. 6. 2004

Exodus / Torpedo Marmorata

Gala Hala, Metelkova, Ljubljana / 1. 6. 2004

Konec lanskega leta so se Exodus na turneji ustavili v Innsbrucku in Münchnu, tokrat pa so se končno oglasili tudi v Ljubljani. Da je bilo pričakovanje veliko se je videlo že ob prihodu na »Metalkovo«, kjer je pred vhodom v Gala halo čakalo nemalo thrasherjev.
Ker so se Hatesphere in Re:Aktor pridružili turneji nekaj dni po ljubljanskem datumu, je nastopila le ena predskupina. Ponavadi neprijetna naloga ogrevanja publike je tokrat pripadla bandu Torpedo Marmorata. Torpedo Marmorata? Spet nov band? Ne! Nenagradno vprašanje: od kdaj obstaja skupina? Verjetno bi le malo ljudi odgovorilo, da žagajo že 12 let. Tokrat ljubljanski trio ni imel težkega dela z ogrevanjem, saj je publiko ogrelo že sprehajanje članov Exodus pred Gala halo in v njej. To fantom ni vzelo energije, ravno nasprotno. Z energično porcijo old-school thrasha s ščepcem crossoverja so dokazali, da je bil izbor njih za predskupino pravi. To, da so trio, ni ovira – poln zvok imajo tudi med soliranjem Jerca. Edina slaba točka njihovega nastopa je bilo ozvočenje. To je bilo za takrat še ne polno Gala halo občutno preglasno, pa tudi nivo vokalov in instrumentov ni bil ravno najboljši. Žal je to malce pokvarilo celoten vtis sicer zelo solidnega nastopa. Upamo lahko le, da Torpedo Marmorata ne bodo spet »poniknili« za par let, saj so se do sedaj pojavljali tako pogosto kot olimpijske igre.
Po odstranitvi Želetovih bobnov so Exodus roadiji začeli pripravljati oder za nastop Bay Area legend. Exodus so odprli svoj nastop z »ameriško himno« Scar Spangled Banner, nato pa se z Deliver Us To Evil vrnili k svojim začetkom. Gala hala se je že s prvima dvema komada spremenila v pravi thrasherski inferno z vsemi potrebnimi sestavinami, konkretnim mosh pitom, stage divingom, crowd surfingom, a vse v slogu »violent friendly fun«. Exodus so v hudem tempu rušili vse pred seboj, bili so v top formi, še boljši kot lani jeseni. H&H sta streljala odlične riffe in solaže, tretji H(unting) je narekoval ubijalski ritem, Jack Gibson je deloval bolj umirjeno, medtem ko je bil Souza čisto nasprotje; pravi »crazyac«. S Tempo Of The Damned doživljajo svojo drugo pomlad in zato ne čudi, da so odigrali toliko novih komadov, kar je pri večini starejših bandov prej izjema kot pravilo. S Tempo Of The Damned so se vračali v osemdeseta, večinoma seveda k Bonded By Blood, le edini studijski album prejšnjega desetletja, Force Of Habit, so v celoti izpustili. Klasik je bilo polno in eno izmed njih, And Then There Was None, so posvetili svojim kolegom Prospect, ki so jih spremljali na zadnji turneji, in seveda vsem norim »Sloveniacs-om«. Seveda je vsak še pogrešal kakšno (Exodus, Metal Command itd.), a ob tako strupenem koncertu je to še najmanj pomembno. Po Death Angel je bil to še en fenomenalen Bay Area attack. K(d)aj bo tretji?
Set lista Exodus: Scar Spangled Banner, Deliver Us To Evil, Blacklist, Piranha, 'Till Death Do Us Part, Fabulous Disaster, Shroud Of Urine, And Then There Was None, Culling The Herd, Forward March, Only Death Decides, War Is My Sheppard, Bonded By Blood, Tempo Of The Damned, The Toxic Waltz, Dirty Deeds Done Dirt Cheep, Strike Of The Beast.

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
20. 6. 2008Exodus / Novice
4. 11. 2013Exodus / Novice
20. 7. 2006Bang Your Head 2006 / Reportaže
16. 10. 2007Exodus / Novice
18. 9. 2012Exodus / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška