Na današnji dan
1983
Cliff Burton odigra svoj prvi koncert z Metallico
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

24. 10. 2005

Old School Thrash Night

Pri rdeči ostrigi, Škofja Loka / 15. 10. 2005

V škofjeloški Rdeči ostrigi so nam to soboto ponudili precej zanimiv paket, ki smo se ga razveselili predvsem thrasherji: »hrvaška Metallica« Inciter, Negligence, ki so se pred snemanjem prvenca vendarle odločili odigrati še nekaj koncertov ter Grrizli Madams, ki so zadnje čase čedalje bolj pogost gost slovenskih odrov.
Slednji so okrog desetih zvečer tudi začeli Old School Thrash Night. Če banda še ne poznate, Grrizli Madams prihajajo iz Sevnice, igrajo pa thrash metal s primesmi punka, grinda ter HC-ja. Band z vsakim nastopom kaže napredek in tudi tokrat ni bilo nič drugače – pol ure prvinskega »Bear Area« thrash metala v spremljavi odlične kruljačine s strani Macota, nakajenega Rudija na bassu, Hočevarjevih kitarskih solov ter Prusovih jasnih bobnov je minilo kot šus. Mogoče Grrizli Madams niso bili ravno po okusu bolj klasično usmerjene thrasherske publike, vendar pa se je koncertni prostor kar dodobra napolnil. Pohvalno.
Set lista Grrizli Madams: Pripjat, Libido, Klaustrophob, Top Secret, Off Roader, From Nowhere, Child of Prostitute, Emotional Scar, Toad's Intestine, What the Fuck.
Sledil je prvi pravi vrhunec večera, Negligence. Ne vem (Grega), kaj je na njih, a vsakič ko jih vidim znova, me navdušijo še bolj in sodeč po odzivih pubilke ta večer v teh občutenjih nisem bil sam. Band je namreč napadel na polno, čisti šus thrasha naravnost v glavo. Posledica takšnega nastopa je seveda odgovor publike, ki je bila zares fenomenalna in kmalu so se začele standardne thrasherske aktivnosti: brezštevilni stage-divingi in nepogrešljivi »friendly« mosh pit. Tako sta publika in band vedno bolj podžigala drug drugega; boljše ko je band igral, bolj je folk norel, in bolj je folk norel, boljše je band igral. Fantom se kilometrina že dobro pozna, saj sta kitari usklajeni skoraj do popolnosti, bobni ju odlično dopolnjujejo, vse skupaj pa v instrumentalnem smislu zaključi Mitja s dodelanimi bass linijami. Povsem svoje poglavje pa je vokal; vsi smo vedeli, da je skupina veliko pridobila z Aleksovim prihodom, a fant z vsakim nastopom le zvišuje kvaliteto svojega petja, tako da ob vsej tej mešanici človek včasih res dobi občutek, da se nahaja v katerem od pristaniških lokalov v San Franciscu okoli leta 1985. Tokrat sem imel prvič priložnost slišati komad Bay Arena in lahko rečem le fenomenalno. Zaključna ocena nastopa je torej lahko le 11 od 10.
Po odličnem nastopu Negligence so bili na vrsti še »headlinerji«, zagrebški Inciter. Ti so v zadnjem času malo spremenili tako zasedbo kot tudi glasbo samo, saj se je ta oddaljila od »Metallica wannabe« banda, poznajo se vplivi Pantere, predvsem pa lastne ideje, na Metallico pa bolj ali manj spominja samo še Vedranova poza, ki je skorajda identična Hetfieldu. Publike je po Negligence kar malo zmanjkalo, a še vedno smo bili priča poštenemu mosh pitu, tokrat brez stage-divingov. Inciter so pokazali, da znajo delati odlično glasbo tudi na svoj način, čeprav bodo mogoče komu bolj odgovarjale stare stvari. Zelo dober nastop so začinili še s štirimi priredbami ter odlično zaključili večer.
Set lista Inciter: Depray, Inner Voice, Lifeless (Agony), Addicted, Domination, Reaching For, Oblivion, Whiplash, Sanitarium, Dyers Eve.
Vsi trije bandi so pokazali še več kot smo pričakovali, izkazala se je tudi publika, ne samo glede števila, temveč tudi po aktivnem sodelovanju, na koncu je na sceno stopil še DJ Žid s svojim kovčkom samim 80's thrash dobrot, skratka, odličen thrash metal night! Kdaj bo naslednji?

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
8. 10. 2005Metal Mania Open Air 2005 / Reportaže
2. 3. 2008Negligence / Crossbreed / Thraw / Galerija
27. 7. 2010Negligence / Novice
13. 11. 2005Metal Orgija / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška