REPORTAŽE

19. 4. 2006

Pomaranča / Metalsteel

Center Mink, Tolmin / 1. 4. 2006

Po več letih premora se počasi na odre spet vračajo tudi staroste slovenskega heavy metala, (Peklenska) Pomaranča. Tolminski koncert s podporo Metalsteel je bil napovedan že za konec februarja, a so Pomaranča ravno takrat dobili ponudbo za nastop v Italiji, zato se je zadeva prestavila na 1. april.
Kljub malo spornemu datumu na srečo ni šlo za prvoaprilsko šalo in po več kot 200 prepotovanih kilometrih za ogled koncerta se je vse skupaj začelo okoli 23:00 z Metalsteel. Kvartet se je pred nabito polno dvorano (okoli 400 ljudi) predstavil s čez dvajset pesmi dolgim repertoarjem. Ob lastnem materialu (seveda večinoma z nove plošče) so znova odigrali tudi zajeten kup priredb, tokrat s(m)o na svoj račun prišli fani Iron Maiden, Saxon, Megadeth, Skid Row itd., po koncu rednega dela pa je sledil še dodatek v obliki I Wanna Rock. Znova zelo soliden nastop za Metalsteel, ob katerem pa se je pokazala še druga pomanjkljivost dvorane – ne samo, da smo bili stlačeni kot ribe v konzervi, zelo nizek strop je pomenil tudi določene omejitve glede kvalitete zvoka, vročina v dvorani pa je dosegala že meje koncerta Cannibal Corpse V Gala Hali izpred nekaj let.
Set Lista Metalsteel: Thermopilay, The Curse Of Love, Noč strasti, Eye Of The Pyramid, Running Free, Novi svet, The Lonely Man's Revenge, Trapped In The Nightmare, Living After Midnight, Črni raj, Darkrca, Killing Ground, Conquerors, Svoboda, Be Quick Or Be Dead, Shout At The Devil, Kill The King, Heavy Metal Is Our Religion, Metal Warriors, Youth Gone Wild, I Wanna Rock.
Nato pa končno, Pomaranča! Če sem si pred koncertom zaradi bolj redkega koncertiranja zadnje čase še upal dvomiti v njihov nastop, sem bil že takoj po začetku z Do nebla iz pekla prepričan v nasprotno. Leta se bandu ne poznajo in navkljub trikratniku starosti članov Metalsteel je tudi pri Pomaranči, z izjemo statičnega basista Marka Heraka, šlo za izjemno energičen nastop. Glavni akter je seveda znova bil Mijo Popovič, ki na odru kljub skorajšnjemu Abrahamu deluje kot mladostniškega entuziazma poln petindvajsetletnik, enako pa velja tudi za vokal sicer nekoliko bolj umirjenega vokalista Borisa Krmaca. Odličen nastop je začinila še zelo dobra izbira komadov, začetku s polovico odigrane plošče Takoj se dava dol so namreč sledili tudi legendarni Uniformiranci, Soldat ter Release. So nam pa za razliko od Metalsteel »odvzeli« en komad (Strah ni dovolj), a kaj zato – priča smo namreč bili odličnemu koncertu, ki je brez dvoma opravičil prepotovanje skorajda cele Slovenije, hkrati pa to pomeni tudi nekakšno vrnitev Pomaranče, saj imajo za prihodnost že potrjenih nekaj nastopov. In naredil je rock 'n' roll…
Set lista Pomaranča: Do neba iz pekla, Poljub odprtih ust, Ne verjemi očem, Hudič ima še vedno tvoje oči - Doroteja, Takoj se dava dol, Release, Got to Be, Šminka, Moja smrkljica, Satan je v njej, Uniformiranci, Honey Let Me Feel Your Pussy, Soldat, Mora, Moli, Naredil je Rock 'n' Roll.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
17. 7. 2006Heavy Metal Night 2006 / Reportaže
9. 10. 2007Metalsteel / Novice
11. 4. 2011Metalsteel / Novice
11. 3. 2004Metalsteel / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
12. 3. 2019
Omega Diatribe / Morost
Reportaža
22. 2. 2019
Francetova Kulturno Umetniška Ropotarnica
Reportaža
19. 2. 2019
Extreme Smoke 57 / Vulvathrone / Drobovina
Reportaža
13. 2. 2019
Smrt / Britof / Grob
Reportaža
11. 2. 2019
Ways of a Heretic / Marax / Chains
Reportaža
1. 2. 2019
Dirty Skunks Fest 2019
Reportaža
1. 2. 2019
Brainstorm / Mob Rules / Gloryful
Reportaža
29. 1. 2019
Letni koncert MetalRock Akademije
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2019
Sólstafir
Kino Šiška, Ljubljana
21. 3. 2019
Omega Sun, Son Of Cain
Hangar Bar, Izola
21. 3. 2019
KoD: Dickless Tracy, Morbid Creation
Orto Bar, Ljubljana
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor