VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 3. 2023

Poljski death/thrash metalci Morrath z besedilnim videom za komad No God to Come napovedujejo svoj prvenec z naslovom Centuries of Blindness. Tracklista:

No God to Come
Where Salvation Meets the Rot
Crimson Demons
New God Exalted
Primal Addiction
Spiral of Pain
Undying Grief
Awaiting the Inevitable
In the Crypts of Profanity

4. 1. 2023

Čilanski heavy metalci Hell's Satans so novi člani ekipe Wormholedeath Records. Njihov samonaslovljeni album bo izšel 27. januarja, na ploščku pa bodo sledeči komadi:

Leviatán
Doble o nada
Asesino serial
Sueños oscuros
Hell´s satans
Amulepe taiñ weichan
Quema de iglesias
Heavy Addiction
Luciferi Excelsi

Avtorica: Tina Urek
28. 1. 2022

Ameriški gothic metalci Arsenic Addiction so objavili video za skladbo Tomb of Sleep z leta 2019 izdanega albuma z naslovom XIX.

14. 1. 2022

Britanski težkometalci Absolva bodo sredi februarja izdali šesti album z naslovom Fire in The Sky, ki prinaša naslednje skladbe:

Demon Tormentor
Burn Inside
Addiction
What Does God Know?
Stand Your Ground
Fire In the Sky
Man For All Seasons
Galloglaigh
Historic Year
Refuse to Die

Video za naslovni komad si že lahko ogledate spodaj.

7. 10. 2021

Floridska death/doom metal zasedba Druid Lord predstavlja skladbo Thirteen Days Of Death s težko pričakovanega tretjega studijskega albuma Relics Of The Dead, ki bo še letos na CD-ju in kaseti izšel pri založbi Hells Headbangers Records, medtem ko bo na vinilu dosegliv prihodnje leto.

Druid Lord tvorijo bobnar Elden Santos (Alphæus, Ring Of Scars), kitarist Pete Slate (ex-Equinox, ex-Acheron, ex-Incubus, ex-Abhorred Existence, ex-Mythos), vokalist/basist Tony Blakk (ex-Apostasy, ex-Equinox, ex-Gravewürm, ex-Serpent Son, ex-Acheron) in kitarist Chris Wicklein (Killing Addiction, ex-Ebullition).

14. 1. 2021

Simfonični metalci Sirenia bodo 12. februarja pri Napalm Records izdali svoj že deseti studijski album, naslovljen Riddles, Ruins & Revelations. Tukaj lahko prisluhnete singlu We Come To Ruins, celoten seznam pa je sledeč:

Addiction No. 1
Towards An Early Grave
Into Infinity
Passing Seasons
We Come To Ruins
Downwards Spiral
Beneath The Midnight Sun
The Timeless Waning
December Snow
This Curse Of Mine
Voyage Voyage

Avtorica: Tina Urek
10. 1. 2020

Danci Chronicle bodo konec marca pri založbi Mighty Music izdali drugi album z naslovom Demonology, ki prinaša naslednje komade:
I Believe
They Have Returned
Nocturnality
R.R.D.
Living Hellscape
Taxidermic Divinity
Reset to Zero
Perpetuation of Addiction
Human Instrumentality
Embrace the Abyss

Besedilni video za skladbo They Have Returned si že lahko ogledate tukaj.

8. 5. 2018

Floridski death metalci Killing Addiction so objavili besedilni video za naslovno skladbo debitantskega albuma Omega Factor iz leta 1993, ki je marca letos doživel ponatis preko založbe Xtreem Music.

5. 2. 2018

Ameriška eksperimentalna zasedba Last Crack je pravkar objavila novi single z naslovom Icicle, ki je njihova prva izdaja v zadnjih 25 letih.

Skupina je bila nekoč pod okriljem založbe Roadrunner Records in je v začetku 90-ih izdala dva studijska albuma, Sinister Funkhouse #17 ter Burning Time. Njihova vizija metala je začinjena s številnimi drugimi glasbenimi vplivi, kot so psihedelija, funk, punk, blues in progressive rock. Na hitro bi jih lahko opisali tudi kot nekakšno kombinacijo Faith No More, King's X in Jane's Addiction, vendar pa so Last Crack v svojem početju precej trši od vseh naštetih.

1. 12. 2017

Britanska hard rock zasedba Hell’s Addiction je objavila videospot za novi single We’re On The Road Again. Gre za prvo skladbo s prihajajočega EP-ja, ki naj bi izšel februarja.




19. 7. 2017

Wretch so pravkar objavili novi EP Bastards Born, ki prinaša dve predelavi njihove prejšnje zasedbe The Gates Of Slumber in inštrumentalno skladbo. Ves prihodek od prodaje bodo namenili fundacijam za pomoč mladim s težavami z drogo in alkoholom, kot sta ameriška podružnica Amy Whitehouse Foundation in Indiana Addictions Issues Coalition.

Tracklista:
The Wretch (priredba The Gates Of Slumber)
Bastards Born (priredba The Gates Of Slumber)
Bassment Dweller

5. 6. 2017

Skupino Baroness je zapustil dolgoletni kitarist Pete Adams (Valkyrie), ki se namerava osredotočiti na druge stvari v svojem življenju. Njegova zamenjava je Gina Gleason, ki je v preteklosti že sodelovala z imeni, kot so The Smashing Pumpkins, Carlos Santana, Perry Farrell (Jane's Addiction), Brendon Small (Dethklok), Dr. Know (Bad Brains), Jello Biafra (ex-Dead Kennedys, Lard) in drugi.

Baroness prihodnji teden pričenjajo tudi evropsko turnejo, v okviru katere bodo najbližje našim krajem nastopili 27. junija v Gradcu.

19. 4. 2017

Sleaze rockerji Prophets Of Addiction, ki jih vodi vokalist in basist Lesli Sanders (Pretty Boy Floyd, Queeny Blast Pop, City Girls Boys), so objavili besedilni video za novi single Take Me To Your Leader.

1. 12. 2016

Jack Russell's Great White so objavili novo skladbo Blame It On The Night s prihajajočega albuma He Saw It Comin', ki bo izšel 27. januarja pri založbi Frontiers Music. Novi studijski album prinaša naslednje skladbe:
Sign Of The Times
She Moves Me
Crazy
Love Don’t Live Here
My Addiction
Anything For You
He Saw It Comin'
Don’t Let Me Go
py Vs Spy
Blame It On The Night
Godspeed

19. 5. 2016

Kanadski sleaze rockerji Löve Razër so objavili videospot za skladbo First Class Bitch z debitantskega EP-ja Rock 'N' Roll Addiction.

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj