VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 2. 2024

Figura, tretji album The Canyon Observer, se v kategoriji najboljši avantgardni/eksperimentalni album (The Best Avantgarde/Experimental Metal Album) poteguje za nagrado Metal Storm Awards 2023. Glasovanja se lahko udeležite tukaj, pogoj je le predhodna prijava. Svoj glas lahko oddate samo še danes in jutri.

23. 2. 2024

The Canyon Observer se z albumom Figura na portalu Metal Storm potegujejo za nagrado v kategoriji najboljši eksperimentalni metal album v letu 2023. Po želji lahko do konca meseca tukaj oddate svoj glas. Vsi nominirani albumi:

Altari – Kröflueldar
Anareta – Fear Not
Dødheimsgard – Black Medium Current
Entropia – Total
Kostnatění – Úpal
Muyubyosha – Skopofoboexoskelett
TDK – Nemesta
The Canyon Observer – Figura
Thy Catafalque – Alföld
Venomous Echoes – Writhing Tomb Amongst The Stars

11. 12. 2023

Nordijski folk sestav Heilung je v sodelovanju z Ninja Theory napisal soundtrack za računalniško igro Senua's Saga: Hellblade II. Del rituala, ki bo spremljal omenjeno igro, so pred nekaj dnevi predstavili v živo na letošnji ediciji prireditve Game Awards.

Avtorica: Tina Urek
11. 4. 2023

S svežo nagrado za Best Rock Album Of The Year (iHeart Radio Music Awards) v rokah so Ghost najavili izid novega EP-ja Phantomime, ki bo vključeval pet priredb. Prvo Jesus He Knows Me od Genesis so že predstavili, izbrani komadi pa so zapisani spodaj. EP bo izšel 18. maja pri Loma Vista Recordings.

See No Evil (Television)
Jesus He Knows Me (Genesis)
Hanging Around (The Stranglers)
Phantom Of The Opera (Iron Maiden)
We Don't Need Another Hero (Thunderdome) (Tina Turner)

Avtorica: Tina Urek
5. 5. 2022

Po več letih čakanja bo v Rock & Roll Hall of Fame vključena še ena metal zasedba. Gre za legendarne Judas Priest, ki bodo poleg vkjučitve v Class of 2022 prejeli še Musical Excellence Award. To zveza podeljuje izvajalcem, ki so s svojo originalnostjo in ustvarjanjem močno vplivali na razvoj glasbe. Rob Halford je v nedavnem intervjuju izjavil, da je čakala zasedba na to vključitev že res dolgo in da je izjemno ponosna na nagrado. Bodo pa poleg trenutnih članov banda v Rock & Roll Hall of Fame vključeni tudi nekateri njegovi nekdanji člani, med drugimi K. K. Downing.

In še kratek opomnik: zasedba bo letos nastopila v Ljubljani, in sicer 12. julija v dvorani Stožice. Vstopnice so še na voljo tukaj.

Avtorica: Tina Urek
1. 12. 2021

Debitantski album Weight of the Void (2019) od nizozemske black metal zasedbe Teitan je nominiran kot najboljši metal album na podelitvi nagrad The Rotterdam Music Awards. Svoj glas za dotični album lahko do 6. decembra ob 10. uri oddate tukaj.

22. 11. 2021

Bostonski metalizirani hardcorovci Vaulted so v celoti objavili album Left In Despair. Tega lahko poslušate spodaj. Poleg tega je band nominiran za nagrado Boston Music Award.

18. 10. 2021

Industry Awards Gala na Finskem vsako leto podeljuje nagrade pomembnim dosežkom znotraj finske glasbene industrije. Na letošnji izvedbi so Nightwish zmagali v dveh kategorijah. Med temi je spletni koncert An Evening with Nightwish in a Virtual World zmagal v kategoriji najboljši koncert/turneja leta.

2. 3. 2021

DeathOmen sporočajo: »V drugi polovici januarja 2021 je na spletnem magazinu Terra Relicta potekalo glasovanje v okviru Dark Music Awards 2020, v katerem smo bili nominirani tudi DeathOmen z albumom Above Holy Ground in zasedli odlično tretje mesto.

Zadnji teden v februarju 2021 pa je na spletnem radiu Terra Relicta potekalo glasovanje v okviru In The Spotlight, pesem meseca februarja, v katerem smo sodelovali s pesmijo Rise Of DeathOmen in prepričljivo osvojili prvo mesto.

Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem, ki ste nas podprli in v nas verjeli. Še enkrat več smo dokazali, da se s trdo voljo in s skupnimi močmi lahko veliko došeže. Enotni – močni – svobodni!«

21. 10. 2020

Italianski heavy psych trio Mr. Bison je pretekli petek v sodelovanju z založbama Subsound Records in Ripple Music izdal konceptualni album Seaward, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

9. 10. 2020

Italijanski heavy psych trio Mr. Bison predstavlja videospot za skladbo I'm The Storm. Gre za tretji single s prihajajoče konceptualne plošče Seaward, ki izide 16. oktobra pri Subsound Records/Ripple Music.

Seaward ponuja naslednje skladbe:

Seaward
From The Abyss
I'm The Storm
Oudeis
The Sacrifice
Underwater
The Curse

16. 4. 2019

Madžari Omega Diatribe so posneli priredbo klasike kultnih Prodigy, Baby's Got A Temper in se s tem poklonili ne dolgo nazaj preminulemu Keithu Flintu. Zasedba pa je prav tako dobila 2 nagradi v okviru »Hungarian Metal Awards« in sicer za »live band« leta ter za najboljšo studijsko produkcijo.

Avtorica: Tina Urek
17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

4. 2. 2016

Na portalu Metal Storm poteka tradicionalno glasovanje za najboljši album leta 2015. V kategoriji The Best Extreme Progressive Metal Album so nominirani tudi Dekadent z albumom Veritas.

25. 11. 2015

Skupina New Years Day pod vodstvom vokalistke Ashley Costello je bila pravkar nominirana v kategoriji »Most Animal Friendly Band« za nagrado Libby, ki jo podeljuje mednarodna organizacija za etično ravnanje z živalmi PETA (People For The Ethical Treatment Of Animals).

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija