VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

1. 3. 2024

Društvo Železni Aktivizem je naznanilo nastopajoče na letošnjem Vratolomu, ki se bo odvil 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Na poslovilni izvedbi festivala bodo nastopile zasedbe Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Več informacij o nastopajočih in vstopnicah sledi v kratkem, 18. maja se nam obeta še ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

27. 9. 2023

Kaltenbach Open Air za naslednjo edicijo lepo polni malho nastopajočih. Med tokratnimi potrditvami so:

Borknagar
Mork
Auszaat
Rectal Smegma
Lichtblick
Bewitched
Distant
Ravenous
Basement Torture Killings

Festival bo potekal med 22. in 24. avgustom. Vstopnice so že na voljo.

17. 2. 2023

Nemški brutalni death metalci Bloodjob so razkrili komad Nano Based Inconsistency s prihajajočega EP-ja z naslovom Metastasis, ki bo izšel 10. marca pri Lethal Scissor Records. Celoten seznam pesmi je takšen:

Cancerous Growth
Nano-based Inconsistency
All for the Good
Basement Breed
Drowning in Defecation

18. 11. 2022

Avdio Akademija Basement ponovni vabi: »Jutri, v soboto, 19. 11., bo z vami Dame Tomoski, univerzitetni komponist, producent in aranžer, poznan predvsem po svojem preteklem sodelovanju z Noctiferio in drugimi uveljavljenimi zasedbami.

Na delavnici vas bo popeljal skozi proces oblikovanja glasbe za igre, filme in reklame. Poleg konceptov orkestriranja bo pokazal tudi načine učinkovitega združevanja različnih žanrov.

Udeležite se brezplačnih delavnic na Dunajski 367 (ČMC ČRNUČE) ob 16.00.«

11. 11. 2022

Avdio Akademija Basement sporoča: »Jutri, v soboto, 12. 11., bo z vami Simon Jovanovič, ki je v svoji bogati karieri sodeloval z glasbeniki, kot so Elvis Jackson, Dino Jelušič (Trans Siberian Orchestra), Helena Blagne, Zmelkoow, Bohem in mnogi drugi.

S pomočjo bogatih izkušenj nas bo popeljal skozi svet avdio produkcije na Dunajski 367 v studiju Basement. Udeležite se brezplačnih delavnic na Dunajski 367 (ČMC ČRNUČE) ob 16.00.«

3. 11. 2022

To soboto bodo v studiu Basement z Aleksom Škofljancem, enim izmed producentov v Negligence studiu, obravnavali vse aspekte in trike petja v studiu. Kako kot producent ali engineer izvleči maksimalni performance iz pevca v studijskem okolju? Kako si pripraviti studijski prostor, zvok in miselnost, ki lahko naredijo razliko med negativno in pozitivno studijsko izkušnjo? Vse to in še več v soboto ob 16.00 uri na Dunajski 367.

Na brezplačno delavnico se prijavite prek cmccrnuce@mladizmaji.si ali pa se v soboto preprosto oglasite v naših prostorih.

15. 9. 2022

Najavljamo dvomesečni feljton glasbenih delavnic z imenom Avdio Akademija Basement v organizaciji Mladih zmajev (od 1. oktobra do 3. decembra). Pri tem gre za sistem glasbenih delavnic, namenjen vsem glasbenikom, avdioinženirjem, pevcem itd. Vse najpomembnejše informacije najdete na priloženi sliki.

5. 8. 2022

Mladi zmaji sporočajo: »Mladi zmaji odpiramo že tretji glasbeni natečaj Hit betona za mlade glasbenike in glasbenice, ki bo potekal do 12. avgusta.

Kategorije natečaja:
najboljša skladba glasbene skupine, katere člani so stari do 18 let;
najboljša skladba glasbene skupine, katere člani so stari med 18 in 29 let;
najboljša skladba glasbene skupine, katere članice so ženske stare do 29 let;
najboljše besedilo izpod rok mlade osebe med 10. in 29. letom.

K sodelovanju vabimo glasbene skupine, kantavtorje in kantavtorice, pevke in pevce, ki želijo svojo avtorsko glasbo predstaviti širši publiki. Naprošamo, da skladbo posnamete v domači produkciji (s telefonom) in jo najkasneje do 12. avgusta pošljete na cmccrnuce@mladizmaji.si (prispevke pošljite preko wetransfer.com), avtorji besedil storite enako.

Nagrada za zmagovalca prvih treh kategorij je snemanje skladbe v studiu Basement, nagrada za najboljše besedilo pa priprava aranžmaja za pesem. Strokovna žirija bo iz vsake kategorije izbrala tri finaliste, ki se bodo v akustični preobleki 26. avgusta predstavili na festivalu Biti mlad je zakon, v organizaciji Mladih zmajev Bežigrad.«

Člani žirije:
Eva Elena Beus (Tabu)
Nejc Benčič (Ashine)
Rok Molnar (producent studia Basement)
Mojca Jevšek (urednica Radia Eter)

25. 1. 2022

V petek je francoska crust/HC/grind zasedba Feral izdala svoj drugi studijski dolgometražec z naslovom Spiritual Void, ki ga tukaj ponuja v posluh. Album je izšel na CD-ju in vinilu pri založbi Source Atone Records in na kaseti pri založbi Basement Apes Industries, zajema pa naslednje komade:

Intro - Solitude
Watchdogs
Ghost walker
Six feet of dirt
Death stranding
Dustbound
Eyes painted on the cross
Real wars
The great reset
Cloud chamber
Pools of blood
Isolation

29. 6. 2021

Doom metal legendi Bobby Liebling (Pentagram) in Dave Sherman (Earthride, Galactic Cross, Weed Is Weed, ex-Spirit Caravan) v posluh ponujata skladbo South Of The Swamp. Gre za prvo skladbo z remasterizirane in delno remiksane kolekcije neizdanih skladb z naslovom Nite Owl (poznane tudi kot The Basement Tapes ali Basement Chronicles), ki bo izšla 29. oktobra pri založbi Svart Records. Delčke skladb lahko slišite tudi v kultnem dokumentarcu o skupini Pentagram z naslovom Last Days Here, tokrat pa bodo uradno prvič na voljo v celoti.

Nite Owl ponuja naslednje skladbe:
I'm Takin' No More
Drop The Gun
You're Like The Wind
All Lit Up
Last Call
Space Marshall
Sweet Street Cheater
Nite Owl
South Of The Swamp

21. 12. 2020

Angleška death metal/grindcore zasedba Raised By Owls je sprožila dobrodelno akcijo Metal Band Aid 2020, v okviru katere s priredbo slavne božične pesmi Do They Know It's Christmas? zbira denar proti revščini in brezdomstvu. Ves denar, ki bo zbran s prodajo digitalnega singla, bo doniran dobrodelni organizaciji Crisis, pri izdelavi priredbe pa so sodelovali člani preko 40 bandov: Street Soldier, Benediction, Memoriam, Bolt Thrower, Serrabulho, Beyond Your Design, Ragingspeedhorn Speedhorn, PaRtY-CaNnOn, Evil Scarecrow, Ten Foot Wizard, Massacre, Slugdge, Foetal Juice, Abduction, Grimorte, Nekrogoblikon, Vulvodynia, Basement Torture Killings, Countless Skies, Footprints In The Custard, Divine Chaos, I Saw The World Burn, This Is Turin, Ashen Crown, Embodiment, Mortishead, Impavidus, Brianblessed, Bloodthread, Underdark, Hellfekted, Pemphigoid, Mad Spanner, Sodomized Cadaver, Democratus, Helgrind, Incursion, Anakim, The Crawling, Total Consumption, Devastator, Oncology, Bleating Apocalypse, Boycott The Baptist, Reaper, Chestburster.

 

17. 9. 2020

Ameriški sludgerji Junior Bruce so objavili otvoritveno skladbo The Sleeper Awakens s prihajajočega studijskega albuma The Pray For Death, ki bo izšel 30. oktobra pri založbi Sludgelord Records.

The Pray For Death ponuja sledeče skladbe:
The Sleeper Awakens
Terror Mounts
7,000,000 Years
The Basement
Anti-God
One-Nine-Nine-Nine
The Mirror
Unspeakable Horror

10. 4. 2020

Ruski crossover kolektiv Moscow Death Brigade je objavil videospot za skladbo Out The Basement z novega albuma z naslovom Bad Accent Anthems, ki izide danes pri Fire And Flames Music/Rebel Sound Records. Na albumu se nahajajo naslednje skladbe:
Out The Basement
Feed The Crocodiles
Bad Accent
Break The Mold
Sound Of Sirens
Megaphone
Whack-A-Mole
Shy Kidz 2020
Throw Ya Canz 2020
Dirty White Sneakers
Never Walk Alone

Moscow Death Brigade naj bi v okviru prihajajoče turneje med drugim nastopili tudi 13. avgusta na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu.

19. 10. 2017

Hellripper, Dulvel, Wastëland Riders in Nightrider bodo decembra/januarja pri založbi Basement Records na kaseti izdali split izdelek z naslovom Speed Motorized Bastards, za katerega je vsaka skupina prispevala po eno novo skladbo.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija