Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 4. 2024

Ameriški death metal/hardcorovci Terminal Nation predstavljajo komad Merchants of Bloodshed, pri katerem je sodeloval vokalist Jesse Leach (Killswitch Engage). Omenjeni komad je že drugi single z bandovega drugega albuma Echoes Of The Devil's Den, ki izide 3. maja pri založbi 20 Buck Spin.

19. 3. 2024

Brutaličarji Terminal Nation bodo 3. maja pri 20 Buck Spin izdali prvenec Echoes Of The Devil's Den. Zasedba je že predstavila naslove komadov, pa tudi videospot za enega izmed njih, in sicer Written by the Victor.

Echoes of the Devil's Den
Written by the Victor
The Spikes Under the Bridge
No Reform (New Age Slave Patrol)
Empire in Decay
Embers of Humanity
Merchants of Bloodshed
Bullet for a Stone
Dying Alive
Cemetery of Imposters
Immolation (Of Mother Earth)
Release the Serpents

Avtorica: Tina Urek
31. 1. 2023

Norveški speed/black metal dvojec Phantom Fire je posnel videospot za pesem Mara s prihajajočega albuma Eminente Lucifer Libertad, ki bo izšel 20. februarja pri založbi Edged Circle Productions. Po vrsti drugi album zajema naslednje naslove:

Bloodshed
Eminente
Derive from Ash
Ritual
Satanic Messenger
Lucifer
De taptes dans
Black Night
Mara
Libertad
Pentagram

7. 7. 2022

Ameriški death metal dvojec Triumvir Foul predstavlja komad Flesh Diocese s prihajajočega albuma Onslaught to Seraphim. Band z njim zaključuje trilogijo, ki jo je leta 2015 začel s samonaslovljenim prvencem in nadaljeval z naslednikom Spiritual Bloodshed. Onslaught to Seraphim bo 29. julija izšel  na CD-ju pri Invictus Productions in na kaseti pri Vrasubatlat, naslednje leto pa še predvidoma na vinilu.

Onslaught to Seraphim sicer prinaša naslednje komade:

Presage
Flesh Diocese
Domini Befallen (To Doom)
Bašmu Enthralled, Horned Creations
Serpents' Gnash for War
Slither of Corruption (The Demise of the Three Serpents)
Infected Virtue
Onslaught to Seraphim

5. 7. 2022

Pisec fanzina Ancient Black Art pripravlja knjigo Ancient Black Art: Nidrosian Black Metal, ki naj bi kmalu izšla pri založbi Cult Never Dies. Knjiga v trdi vezavi bo zajemala črno-bele in barvne fotografije, naslovnice in dokumente, ki se nanašajo na black metal sceno v Nidarosu oz. Trondheimu na Norveškem.

Zajema bande in projekte, kot so Mare, Kaosritual, One Tail One Head, Slagmaur, Celestial Bloodshed, Selvhat, Whoredom Rife in Black Majesty, nastala pa je s soglasjem njihovih članov in družine pokojnega Steingrima Brissacha.

Za več informacij lahko sledite strani, ki je posvečena knjigi na Facebooku, in spletni strani založbe Cult Never Dies.

22. 3. 2022

Portlandski death metal dvojec Triumvir Foul je objavil naslovnico prihajajočega albuma, ki nosi naslov Onslaught to Seraphim. Band z njim zaključuje trilogijo, ki jo je leta 2015 začel s samonaslovljenim prvencem in nadaljeval z naslednikom Spiritual Bloodshed. Onslaught to Seraphim bo izšel pri založbi Invictus Productions, in sicer letos na kaseti in CD-ju, naslednje leto pa še predvidoma na vinilu.

18. 2. 2022

Kalifornijski heavy metalci Knight & Gallow predstavljajo besedilni video za Soul of Cinder, prvi single s prihajajočega prvenca z naslovom For Honor and Bloodshed, ki bo izšel prihodnji mesec pri založbi No Remorse Records.

28. 1. 2022

25. februarja bo založba Hells Headbangers Records izdala peti studijski izdelek norveškega oldschool thrash dvojca Deathhammer z naslovom Electric Warfare, ki prinaša naslednje komade:

Savage Aggressor
Crushing the Pearly Gates
Enter the Morbid
Return to Sodom/Soldiers of Darkness
Rapid Violence
Thirst for Ritual
Thrown to the Abyss
Violent Age of Bloodshed

18. 11. 2021

Ameriški thrasherji Fueled by Fire so konec septembra predstavili komad Bloodshed s svojega EP-ja z naslovom Past​.​.​.​Present​.​.​.​No Future Pt. 1, ki je izšel 12. novembra preko M-Theory Audio. Tokrat pa objavljajo še video za otvoritveni komad tega EP-ja, in sicer gre za pesem Disrupt, katere videospot si lahko ogledate na YouTubu.

24. 9. 2021

Tudi ameriški thrasherji Fueled by Fire bodo 12. novembra izdali nov material. Gre za EP z naslovom Past​.​.​.​Present​.​.​.​No Future Pt. 1, ki bo izšel pri založbi M-Theory Audio, spodaj pa si lahko ogledati video za komad Bloodshed, medtem ko lahko EP prednaročite tukaj.

30. 10. 2019

Spomin na mrtve bodo v Postojni letos obeležili, kot se za tak praznik spodobi. V MCP namreč prihajajo nemški death metalci Crpytic Brood, ki se jutri podajajo na dvodelno turnejo z nič manj primernim naslovom In the Grip of Death, na kateri bodo predstavili svoj drugi studijski dolgometražec Outcome of Obnoxious Science, ki bo 22. novembra izšel pri War Anthem Records. Do zdaj so javnosti predstavili komada Biting Through Flesh in naslovni komad, za katerega so pred nedavnim objavili videospot.


Na prvem delu turneje, ki se bo pretežno vila po državah jugovzhodne Evrope, jih bo spremljal italijanski grindcore/death metal band Haemophagus, ki se bo pri nas predstavil prvič. V dobrem desetletju obstoja je izdal cel kup splitov, kompilacijo in tri studijske albume, ki jim lahko prisluhnete na njihovem Bandcampu. Poleg več koncertov po rodni Italiji in Evropi se lahko med drugim pohvalijo tudi z nastopi na festivalih Blutsvente, Bloodshed Fest in Obscene Extreme.


Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Na dan koncerta bo vstopnina 10 €, začetek pa je napovedan ob 21.30.

10. 4. 2019

Italijanski sludge metal trio Grime je nova potrjena skupina za East Edge Festival, ki bo 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici.

Grime so večkrat preigrali celo Evropo, Rusijo in ZDA, kjer so bili na turnejah skupaj z izvajalci, kot so -(16)-, Today Is The Day, Fistula, Cough, Converge in Windhand, nastopili na festivalih Heavy Days in Doomtown, Bloodshed Festival, Barroselas Metal Fest, Roadburn, Desertfest Belgium in Desertfest London, ter si oder delili tudi z EyeHateGod, Obituary in številnimi drugimi.

20. 3. 2019

Saint Vitus predstavljajo svežo skladbo Bloodshed s prihajajočega samonaslovljenega studijskega albuma, ki bo izšel 17. maja pri založbi Season Of Mist.

28. 2. 2019

Legendarna doom metal zasedba Saint Vitus se po sedmih letih od Lillie: F-65 vrača z novim samonaslovljenim albumom, ki bo izšel 17. maja pri založbi Season Of Mist. Spodaj že lahko prisluhnete tudi prvi skladbi 12 Years In The Tomb. Tracklista je sledeča:
Remains
A Prelude To...
Bloodshed
12 Years In The Tomb
Wormhole
Hour Glass
City Park
Last Breath
Useless

Skupino, ki sta se ji pridružila originalni vokalist Scott Reagers in novi basist Pat Bruders (Down, ex-Crowbar), tvorita še dolgoletni bobnar Henry Vasquez (Blood Of The Sun, ex-Sourvein) in ustanovni član/kitarist Dave Chandler.

5. 6. 2018

Atrocity predstavljajo skladbo Bloodshed And Triumph z novega studijskega albuma z naslovom Okkult II, ki bo izšel 6. julija pri založbi Massacre Records. Za produkcijo albuma je poskrbel vokalist Alexander Krull, kot posebna gosta pa sodelujeta tudi LG Petrov (Entombed A.D., Firespawn, ex-Entombed, ex-Comecon, ex-Morbid, ex-Nihilist) in Marc Grewe (Despair, Insidious Disease, ex-Morgoth, ex-Power Of Expression).

Okkult II prinaša naslednje skladbe:
Masters Of Darkness
Shadowtaker
Bloodshed And Triumph
Spell Of Blood
Menschenschlachthaus
Gates To Oblivion (feat. Marc Grewe)
Infernal Sabbath
All Men Must Die
Phantom Ghost
Devil's Covenant (feat. LG Petrov)
The Golden Dawn

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška