Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 12. 2022

Tilen Hudrap je zapustil nemško zasedbo U.D.O. Tukaj je njegova izjava, ki jo je minuli petek objavil na svojem Facebook profilu:

»I want to inform you that I decided to leave the U. D. O band on my own accord. This is completely my decision, I came to it after weeks of careful consideration. After 4 albums (2 studio albums and 1 live album/DVD and studio compilation) and worldwide live tours and performances with both U. D. O and Dirkschneider I decided that it's time for me to pursue other interests in the metal world. Thanks to all the fans all over the world for the massive support and good luck to the band on all future endeavors! There is SO much more to come!«

10. 8. 2022

Irski black/death metalci Coscradh so v petek izdali prvenec Nahanagan Stadial in kompilacijo Crá Aosta pri založbi Invictus Productions. Prvencu lahko prisluhnete spodaj.

21. 3. 2022

Italijanski speed/thrash metalci Celtic Hills v posluh ponujajo skladbo The Slamming Of 1000 Shields. Ta je del kompilacije Mister Folk Compilation Vol. IX, kjer tudi najdete povezavo za brezplačen prenos.

6. 5. 2021

Urfaust so nedavno pri založbi Ván Records izdali kompilacijski album z naslovom Compilation Of Intoxications, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi. Gre za zbirko šestih skladb, ki so bile sicer že objavljene na njihovih 7" in split izdajah.

Tracklista je sledeča:

Intro
Die Erste Levitation
Zelfkastijder
Hypnotisch Bevel - De Daimonische Mensch
Zelfbestraffingstendenz en Occulte Raadsels
Vom Freien Tode
Scrabreusheden uit het Tuchtarsenaal

19. 4. 2021

Mednarodna death metal/grindcore zasedba Omnipotence je konec marca izdala kompilacijo The Powers Of Suggestion Compilation, na kateri so zbrane vse dosedanje EP izdaje Uidi Lecta Diu (2019), Vanity Of Swine (2019) in Sadistic Intent (2020).

Skupino trenutno sestavljajo basist Mike Poggione (Monstrosity, Vile, God Cries, ex-The Autumn Offering), kitarist Andrew Henwood (God Cries, The Dead Cold, ex-Bestir), bobnar Shaun Black (Black Altar, God Cries, Luce Signiferum, The Dead Cold) in vokalist Rob Thoth (Among The Giants, Luce Signiferum, ex-Immanifest).

9. 12. 2020

Jegulja so vsebovani na bootleg kompilaciji z naslovom Electric Meadow '15, ki jo je na svojem Bandcamp profilu objavil stoner rock festival Electric Meadow iz vzhodne Galicije v Ukrajini. Gre za koncertne posnetke, ki so preko mešalne mize nastali na omenjenem festivalu leta 2015. Poleg ljubljanskih stoner frikov Jegulja so tisto leto med drugim nastopili še Risin Sabotage (Ukrajina), Dreadnought In The Pond (Ukrajina), H. Soror (Ukrajina), Mother Witch (Ukrajina), Rest In Haste (Češka), Soom (Ukrajina), Octopus Kraft (Ukrajina) in Talbot (Estonija).

21. 7. 2020

Založba Shadow Kingdom Records na svojem Bandcampu ponuja svežo kompilacijo Compilation Vol. 1, ki si jo lahko tudi prenesete brezplačno oziroma po načelu plačaj-kolikor-želiš.

Na kompilaciji sodelujejo izvajalci, kot so Tyrant, Iron Void, Bewitcher, Savage Master, Altar Of Oblivion, Temple Of Void in drugi.

13. 12. 2019

Založba Cruz Del Sur Music je na svojem Bandcampu objavila novo kompilacijo z imenom Cruz Del Sur Music Compilation 2019, ki predstavlja nekatere aktualne in prihajajoče izdaje izvajalcev, kot so Cardinals Folly, Ogre, The Lord Weird Slough Feg, Smoulder, Orodruin in drugi.

Kompilacija ponuja naslednje skladbe:
Smoulder - Ilian of Garathorm
Cardinals Folly - Walvater Proclaimed!
Lunar Shadow - Catch Fire
Sanhedrin - The Poisoner
Gatekeeper - Moss
Terminus - Cry Havoc
Ravensire - Gabriel Lies Sleeping
The Lord Weird Slough Feg - New Organon
Lucifer's Fall - The Gates Of Hell
Ogre - Cyber-Czar
Mausoleum Gate - The Demon Age Of Aquarius
Orodruin - Ruins Of Eternity
The Neptune Power Federation - The Reaper Comes For Thee

6. 11. 2019

Kranjsko društvo KRDM na Bandcampu ponuja v posluh četrto Denktimes kompilacijo. Izšla je ob 10. obletnici ustvarjanja v kranjskem zaklonišču, ki mu v društvu in sodelujoči izvajalci pravijo Plc, zajema pa njihove najnovejše dosežke. Med drugim lahko premierno slišite štiri komade: Didge – Shadows We Carry By Our Side, Mutism – False Sense of Security, Nature – Purge The Waters, GMB – Cube in Kje je Frogi s piri.

Kompilacija sicer zajema komade zasedb oz. izvajalcev Amalgam, Didge, Mutism, Armaroth, Nature, GMB, Neuromancer, Douchean in Ofnana_pesa, ki jih lahko skoraj vse ujamete v živo 16. novembra na letošnjem Plc Festu v TrainStation SubArtu.

Metalce bodo razgreli Armaroth, Nature in Amalgam, rockerji in synth rockerji bodo uživali na Didge in Neuromancer, za plesno noč do jutra pa bosta poskrbela Douchean in Ofnana_pesa.

Pred začetkom glasbenega programa si lahko ogledate še kratek dokumentarec o omenjenem zaklonišču.

20. 6. 2016

Po kompilacijah Doomed & Stoned in Asia ter Doomed & Stoned in Indiana je spletni portal Doomed & Stoned pravkar sestavil že novo z imenom That Seventies Compilation, ki si jo lahko kot vedno brezplačno preposlušate in snamete na njihovem Bandcampu. Kot namiguje že samo ime, gre tokrat za izvajalce, ki so jih s svojim zvokom navdihnila 70-ta leta, ko je bil heavy metal takorekoč še v povojih. Na kompilaciji sodelujejo številne retro zasedbe, kot so Pastor, Acid Carrots, Occult Wisdom, Demon Head in drugi, večina od njih pa je trenutno še brez pogodbe z založbo oziroma za njimi stojijo različne majhne neodvisne založbe.

7. 1. 2016

Na tej povezavi si lahko brezplačno naložite digitalno doom-stoner-psych kompilacijo z naslovom Doom From Italy, na kateri sodelujejo naslednji izvajalci iz sosednje Italije:
Satori Junk
Bretus
L’ira Del Baccano
Psychedelic Witchcraft
Firelord
Soul Of Enoch
Night Gaunt
Dustrider
Black Capricorn
Tuna De Tierra
Misty Morning
Tethra

25. 9. 2015
Dve leti po prvi izdaji je tukaj druga edicija kompilacije Hladan Balkan, ki si jo lahko brezplačno prenesete na spodnjih povezavah! Kompilacija je tokrat razdeljena na tri diske in prinaša kar 60 izvajalcev iz regije oziroma nekaterih držav bivše Jugoslavije, na njej pa med drugim sodelujejo Tanker, Bolesno Grinje, Defiant, Kult Perunov, Decomposing Entity, Ponor, Negative Slug, Drama, Uma Thurman, Drone Hunter in številni drugi.
Disc 1
Disc 2
Disc 3
/B.B./

30. 6. 2015
Na tej povezavi lahko brezplačno snamete kompilacijo založbe Ripple Music, ki letos praznuje svojo 5. obletnico delovanja. Tracklista je sledeča:
CD 1:
Devil To Pay - Ten Lizardmen & One Pocketknife
Doctor Doom - Relax, You're Dead
Mos Generator - Lonely One Kenobi
Ape Machine - Angry Man
Grifter - Princess Leia
Mothership - City Nights Earthen Grave - Death Is Another Word...
Trucker Diablo - Red Light On
C.F.A. - Built Up, Knocked Down
Stubb - Under A Spell
Volume IV - In The Land Of The Blind The One-Eyed Man Is King

CD 2:
Geezer - Ancient Song
Switchblade Jesus - Bastard Son
Space Probe Taurus - Scorpio Queen
JPT Scare Band - Death Letter 2001
Poobah - Bowleen (radio edit)
Mighty High - Chemical Warpigs
Iron Claw - What Love Left
Stone Axe - Old Soul
Fen - Miracle
Leaf Hound - Work My Body
Weed Is Weed - Weed Is Weed
Modern Day Moonshine - Expiration Date
White Dynomite - White Dynomite
/B.B./

21. 5. 2014
Založba Hells Headbangers na Bandcampu po načelu »plačaj, kolikor želiš« ponuja sedmi del kompilacije. /P.G./

19. 5. 2014
Na tej povezavi lahko v celoti poslušate folk/pagan kompilacijo One And All, Together, For Home. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška