Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 4. 2024

Ameriški death metalci Rivers Of Nihil so pričeli snemanje petega studijskega albuma. Njihov četrti studijski album je izšel leta 2021 in očitno je, da bomo letos dobili naslednika. Zasedba se že konec tega meseca odpravlja na turnejo, tako da se jim očitno mudi s snemanjem.

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

5. 2. 2024

Finske black metal legende Beherit so imele po več kot 30 letih svoj prvi koncert. Kultni dogodek se je zgodil 26. januarja v mestu Oulu na festivalu Rites of North, ki je bil razprodan. Setlista je bila taka:

Intro
Salomon's Gate
Nocturnal Evil
Unholy Pagan Fire
Sadomatic Rites
Grave Desecration
The Oath of Black Blood
The Gate of Nanna
Lord of Shadows and Goldenwood
All in Satan
Pagan Moon

Naslednji koncert bo na Japonskem v Osaki, in sicer 6. in 7. aprila, na festivalu NWN!/Hospital Fest Vol I 2024. Prvi dan bodo imeli black metal set, drugi dan pa elektronskega.

Po koncertu na Japonskem bodo igrali na zasebnem festivalu v Avstriji, in sicer na festivalu House of the Holy, kjer so bile karte na voljo samo par ur, pa še to za izbrance oz. če si dobil povabilo. Spodaj pa si lahko ogledate live video s finskega festivala pred par dnevi za komad The Gate of Nanna.

4. 1. 2024

V Italiji, natančneje v mestu Vicenza v Benečiji, bo 6. in 7. julija potekal festival Metal Park. Osrednja headlinerja sta Bruce Dickinson in znameniti Emperor. Poleg njih bodo nastopili še The Darkness, Cavalera (full Sepultura set), Fleshgod Apocalypse, Moonspell, Stratovarius in drugi. Za dvodnevno karto boste odšeli 100 EUR, za kampiranje 40 EUR, za parking pa 7 EUR. Več informacij o festivalu boste dobili na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
6. 12. 2023

Tudi festival Area 53 je dobil dodatne okrepitve za naslednjo edicijo. Že znanim zasedbam so se pridružili gusarji Alestorm ter avstrijski metal hibridi Watch Them Fail.

Več informacij o samem festivalu najdete v našem Napovedniku.

2. 11. 2023

Inferno Metal Fest je z zadnjimi potrditvami za naslednje leto dobil končno podobo. Med 28. in 31. marcem bodo v Oslu nastopile te zasedbe:

Dimmu Borgir, Taake, At the Gates, Kampfar, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Me and That Man, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Cynic, Nordjevel, Orbit Culture, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Arthur Brown, Misþyrming, Saor, Mantar, Koldbrann, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Bell Witch, Extermination Dismemberment, Dödsrit, Madder Mortem, Dwaal, Void ov Voices, Jo Quail, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Automaton, Befouled, Vorga, Zustand Null, Forcefed Horsehead, Shaving the Werewolf, Tusmørke, Visegard, Imbalance, Nakkeknaekker, Celestial Scourge, Deception, Vomit Forth, Horrifier, H.P. Doomcraft, Inchoation, Terminal, , Blodkvalt, Selvforakt, Deathbarrel.

Vstopnice so že na voljo.

26. 10. 2023

Within Temptation so prejšnji teden izdali album Bleed Out in hkrati objavili video za single Ritual, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Band za single pravi, da je ena najbolj čudnih pesmi, kar so jih kdaj koli napisali in je v celoti dobila navdih v From Dusk Till Dawn, ikoničnem filmu Quentina Tarantina o na videz običajnem potovanju, ki se spremeni v zabavo vampirskih morilcev. »To je zabavna pesem o zapeljevanju,« pojasnjuje pevka Sharon. »Gre za to, da ženska prevzame oblast v svetu, v katerem prevladujejo moški.«

26. 10. 2023

Domači thrasherji Lintver so oktobra 2013 izdali prvenec Snakebite. Ob deseti obletnici izida so se fantje odločili, da tega ponovno izdajo. Če albuma še nimate, se obrnite na band, pri katerem boste dobili remasterizirano različico.

27. 9. 2023

Leta 2020 je med pandemijo v Ljubljani vzklila nova zasedba, ki je dobila ime zaradi idiličnega okolja v bližini reke in vseh njenih oblik, ki naj bi jih odražala glasba. To je skoraj vso napisal basist Sergej Pobegajlo (Billysi, Gora, C4, Bombe), sporočilnost pesmi pa zajema družbeno kritične tematike, eksistencialna vprašanja in samoizpoved.

V zasedbi so še vokalist Peter Hudnik (FrozenchilD, King Foo, Acoustic Grunge duo Hudnik & Ajdič), kitarista Matjaž Marin (Requiem, Billysi, Sausages) in Rok Barle (Tomcat, Kariot, Sam's Fever) ter bobnar Damjan Paljk (Delirium, Tide).

Zasedba River bo novi album predstavila 10. novembra na premiernem koncertu v Orto Baru, kot prvo pa predstavlja skladbo Intoxicated Soul, za katero je posnela videospot.

14. 9. 2023

Po najavi zasedbe Hellripper je avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2024 včeraj dobil še eno novo potrditev. To so belgijski grindcorovci Brutal Sphincter.

14. 8. 2023

Po tem, ko smo minuli teden dobili single Hoof Tar še v digitalni obliki, sta ambientalna Nizozemca Urfaust včeraj naznanila konec delovanja. Sicer lahko na YouTubu že v celoti poslušate aktualni plošček Untergang, ki uradno izide 25. avgusta, kar pa naj bi bilo zadnje dejanje banda.

7. 8. 2023

Ameriška hardcore punk/metalcore zasedba Integrity bo ponovno izdala albuma Seasons In The Size of Days in Closure. Oba sta že dobila nov miks in mastering ter novo vizualno podobo. Če sledite zgornjima povezavama, boste na YouTubu našli vse potrebne povezave za oddajo prednaročila oziroma za poslušanje posameznega albuma.

20. 7. 2023

Organizator festivala MetalDays 2023 sporoča:

»Pozdravljeni dragi obiskovalci festivala!

Želeli smo vas na hitro seznaniti z registracijo vstopnic za prihajajoči festival MetalDays 2023. Če ste dobili ali kupili vstopnice od prijatelja ali preko platforme za nadaljnjo prodajo TicketSwap in morate spremeniti ime na njih, brez skrbi! Časa za to imate še do te nedelje, 23.7. do polnoči (23:59:59 CET). Preprosto nam pošljite e-pošto na shop@metaldays.net s svojo zahtevo pred iztekom roka in na vstopnici bomo brezplačno spremenili imena za vas. Da bi na festivalu lahko zagotovili nemoteno brezgotovinsko poslovanje, personalizacijo vstopnic in registracijo teh, vse zahteve prejete po izteku roka ne bodo obdelane in na e-mail ne boste prejeli odgovora. Zato vas prosimo, da uredite vse spremembe do tega roka. Če še vedno nimate svoje vstopnice ali si jo boste kupili po izteku roka, ne skrbite, saj bodo na voljo v naši uradni festivalski spletni trgovini. Tam boste lahko kupili in personalizirali svoje kupljene vstopnice tudi po tem roku (uradna spletna trgovina).

Opomnik: vse vstopnice za festival MetalDays 2023 so personalizirane in ob vstopu bomo preverili identiteto obiskovalca. Da bi lahko zagotovili nemoten vstop na prizorišče, vas prosimo, da se še enkrat prepričate, da je ime na vstopnici vaše osebno ime. Hvala za vaše razumevanje in komaj čakamo, da se vidimo na MetalDays 2023!«

10. 5. 2023

Pred 25. leti so legendarni Motörhead priredili sloviti komad Enter Sandman velikanov Metallica. Zdaj je skladba končno dobila novo podobo v obliki animiranega videospota, ki si ga lahko ogledate spodaj.

16. 3. 2023

Ameriški black metalci Nefrocier bodo 2. junija pri Season Of Mist Underground Activists izdali svoj drugi studijski album z naslovom Burning Shadows In The Southern Night.  Na albumu je svoje mesto dobilo spodnjih 10 komadov:

The Fall from Heaven
Total Southern Darkness
To the Wolves
Forbidden Light of the Black Moon
Destroying Angels
Whispers That Burn in the Dark
The All Seeing shadows
On Wings of Death We Burn the Sky
Call to the Beyond
Burnt by the Sacred Flame

Fantje so včeraj predstavili že prvi single Burnt by the Sacred Flame, za katerega so posneli videospot.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana