VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 7. 2023

Po šestih letih studijskega zatišja bodo slovaški thrasherji Acid Force 3. novembra pri Jawbreaker Records izdali World Targets In Megadeaths, naslednika prvenca Atrocity for the Lust iz leta 2017. Prvi komad, ki ga s prihajajočega albuma delijo z nami, je Praise the Atom, katerega video lahko preverite spodaj. Poleg tega lahko naslovnico preverite na priloženi sliki, seznam pesmi je pa takšen:

Out of the Trench
Preachers of Mayhem
Fast Friday
Rebirth of the Sun
Praise the Atom
Lightning Cops
Beyond the Concrete Fields
World Targets In Megadeaths

4. 3. 2022

Danes je znova dan za že tradicionalni Bandcamp Friday, kar pomeni, da se platforma odpoveduje vsem provizijam in dobijo bandi ves denar od prodaje svoje glasbe in mercha tega dne na Bandcampu.

V luči trenutnih razmer v Ukrajini so šli Ultha korak dlje in danes na svojem Bandcampu ponujajo 15 % popusta na svoj merch, vse prihodke od prodaje pa bodo namenili časniku The Kyiv Independent.

Podobno bodo naredili tudi Sněť, ki namenjajo vse prihodke od prodaje svojega mercha ter glasbe na fizičnih nosilcih in v digitalni obliki za pomoč Ukrajini. Za majice zbirajo prednaročila, v tisk pa gredo naslednji teden.

Prejšnjo soboto so enako odločitev sprejeli tudi Sangre de Muerdago, ki vse prihodke od prodaje večine digitalnih izidov na Bandcampu namenjajo pobudi International Rescue Committee. K pomoči Ukrajini pozivajo tudi Waldgeflüster, in sicer z donacijami pobudi Aktion Deutschland Hilft.

Za pomoč Ukrajincem bojo del prihodkov od prodanega mercha namenili tudi Behemoth, enako tudi Au-Dessus (tudi na Bigcartelu) in Grift, izkupiček prodaje posebnih majic pa Gama Bomb namenjajo Unicefu.

Založba Season of Mist, pri kateri je ukrajinski band Drudkh, s prodajo izbranih izdelkov še naprej zbira pomoč za ukrajinske glasbenike.

Na madžarsko-ukrajinski meji beguncem te dni nudi neposredno pomoč Aleks Škofljanec (Negligence), ki na svojem profilu na Facebooku deli ažurne informacije iz prve roke o trenutnem stanju v državi.

Če ste zasledili še kakšno podobno pobudo pri nas ali v tujini, nam jo lahko posredujete tukaj, da jo objavimo na naši strani. 

7. 1. 2022

Britanski blackcrusterji Wolfbastard predstavljajo Black Friday, drugi single s prijajajočega tretjega studijskega izdelka z naslovom Hammer the Bastards, ki prinaša naslednje komade:

Can't Escape the Grave
Black Friday
Hammer the Bastards
Buckfast Blasphemies
Death Creeping In
Drag Me to Hell
Fear the Exxxekutioner
Morbid Fucking Hell
Nun Krüsher
Returning Evil
Pissing on the Sacred Ground
When Will It End
Graveyard Slag

23. 11. 2021

Zasedba Viperstone predstavlja single z naslovom Black Friday z nove plošče Planet Paranoia. Pesem je sarkastičen poklon potrošništvu ob črnem petku (ang. Black Friday), ki smo ga tudi v Sloveniji v nekaj letih dodobra posvojili in osvojili. Ta petek, 26. novembra, »bomo torej ponovno dočakali črni petek, dan, ko se bodo zatresle denarnice, številke na računih pa se bodo obarvale rdeče. Pesem Black Friday je namenjena vsem, ki ta dan mrzlično pričakujejo, in vsem, ki ga goreče sovražijo.«

17. 1. 2020

Preko spletnega portala The Sleeping Shaman lahko premierno prisluhnete samonaslovljenemu studijskemu prvencu avstrijske heavy rock zasedbe Ryte, ki bo izšel jutri pri založbi Heavy Psych Sounds.

18. 7. 2018

Ice Nine Kills so objavili videospot za skladbo Thank God It's Friday s prihajajočega albuma The Silver Scream, ki bo izšel 5. oktobra pri založbi Fearless Records.

16. 10. 2017

F.K.Ü. predstavljajo besedilni video za skladbo Friday The 13th Part 2 s prihajajočega studijskega albuma z naslovom 1981, ki bo izšel 3. novembra pri založbi Despotz Records.

27. 9. 2017

Then Comes Silence na ogled ponujajo videospot za skladbo Good Friday s četrtega studijskega albuma z naslovom Blood, ki bo izšel 20. oktobra pri Nuclear Blast Records.




20. 9. 2017

Švedska horror thrash metal zasedba F.K.Ü., ki letos praznuje dvajseto obletnico ustanovitve, bo 3. novembra pri založbi Despotz Records izdala svoj peti studijski album z imenom 1981.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
1981
Nightmares In A Damaged Brain
Hell Night
Corpse Mania
Friday The 13th Part 2
The Burning
The Funhouse
The House By The Cemetery
Burial Ground
The Prowler
The Beyond
Halloween II
Night School
Ms .45

8. 8. 2017

Švedi Then Comes Silence predstavljajo besedilni video za skladbo Strange Kicks s četrtega studijskega albuma z naslovom Blood, ki bo izšel 20. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records.

Tracklista je sledeča:
The Dead Cry For No One
Flashing Pangs Of Love
Strange Kicks
My Bones
In Leash
Choose Your Poison
Good Friday
The Rest Will Follow
Magnetic
Warm Like Blood
Mercury
Into Death Alone (bonus track)

15. 9. 2015
Slayer so objavili videospot za naslovno skladbo najnovejšega studijskega albuma Repentless, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Nuclear Blast Records. Video so posneli z režiserjem BJ McDonnellom in producentko Felisso Rose, v njem pa sodelujejo tudi nekateri igralci iz nekaj najbolj ikoničnih grozljivk vseh časov, kot so Danny Trejo (Machete, From Dusk Till Dawn), Tony Moran (Halloween, American Poltergeist), Derek Mears (Predators, Friday The 13th), Tyler Mane (Halloween), Jason Trost (Hatchet III), Sean Whalen (Men In Black, Halloween II) in Vernon Wells (Mad Max 2, Commando, Weird Science). /B.B./

10. 3. 2015
Na letošnjem Bloody Friday Festu, ki bo 13. marca v Kulturnem domu v Zagradcu, bodo nastopile skupine Sober Assault, Inmate, Era Of Hate, Uroš, Defiant (Hrvaška) in Kistvaen (Romunija). /B.B./

7. 10. 2014
Opeth v naslednjih dneh začenjajo evropsko turnejo. Publiko bodo ogrevali Alcest. Mikael v izjavi za javnost pravi, da bodo na tej turneji več pozornosti namenili starejšemu, bolj heavy materialu. Na repertoarju se je znašla npr. pesem iz leta 1996. Band se bo nam najbližje predstavil na 30. 10. na Dunaju in 31. 10. v Münchnu. /O.Z./

12. 6. 2014
Znan je predvideni časovni razpored letošnjega Bloody Friday Metal Festa, ki se bo jutri odvijal v Toplarjevi Loki v Zagradcu:
18:30-19:15 Mist
19:45-20:30 Burn Fuse
20:40-21:15 Sober Assault (stream v živo)
21:30-22:30 Inmate
22:45-23:40 Soulcharger
00:00-01:00 Penitenziagite
01:15-02:00 Uroš
Program bo povezoval Marcel Lejko. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj