VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 3. 2024

Američani Hatebreed letos obeležujejo 30 let delovanja. Ob tej priložnosti se bodo poleti podali tudi na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali legendarni Crowbar, kje pa jih boste lahko ujeli, pa preverite na sliki.

11. 11. 2021

Mastodonov kitarist Brent Hinds je že lani naznanil, da skupaj s Sleepovim kitaristom Mattom Pikeom pripravljata nov projekt. Pred kratkim pa je Hinds v oddaji The Jasta Show, ki jo vodi pevec skupine Hatebreed Jamie Jasta, razkril, da je poleg materiala, napisanega za album Hushed and Grim, napisal še nekaj pesmi za prihajajoči projekt. Dodal je, da lahko občinstvo pričakuje glasbo, ki bo težka, psihedelična in prepojena z bluesom.

9. 4. 2021

Brazilski death metalci The Troops Of Doom se po singlu The Confessional vračajo z videospotom za komad Whispering Dead Words z aktualnega debitantskega EP-ja The Rise Of Heresy.

Skupino vodi kitarist Jairo »Tormentor« Guedz, nekdanji član originalne zasedbe Sepultura in avtor oz. soavtor klasičnih albumov Bestial Devastation in Morbid Visions. Guedzu družbo delajo še basist/vokalist Alex Kafer (Enterro, Explicit Hate, ex-Necromancer), bobnar Alexandre Oliveira (Southern Blacklist, Raising Conviction) in kitarist Marcelo Vasco (Patria, Mysteriis), sicer tudi priznan grafični umetnik, ki je sodeloval z imeni, kot so Slayer, Kreator, Machine Head, Soulfly in Hatebreed. The Troops Of Doom že delajo na prihajajočem prvencu, ki naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta.

29. 10. 2020

Hatebreed predstavljajo videospot za najnovejši single in otvoritveno skladbo Instinctive (Slaughterlust) z novega studijskega albuma Weight Of The False Self, ki izide 27. novembra pri založbi Nuclear Blast Records.

14. 9. 2020

Hatebreed so objavili naslovni komad prihajajočega albuma Weight Of The False Self. Ta izide 27. novembra pri Nuclear Blast Records.

Avtorica: Tina Urek
11. 9. 2020

HC metal mojstri Hatebreed bodo 27. novembra pri Nuclear Blast izdali album Weight Of The False Self. Že danes bo izšel prvi single, celoten predvajalni seznam pa je takšen:

Instinctive (Slaughterlust)
Let Them All Rot
Set It Right (Start With Yourself)
Weight Of The False Self
Cling To Life
A Stroke Of Red
Dig Your Way Out
This I Earned
Wings Of The Vulture
The Herd Will Scatter
From Gold To Gray
Invoking Dominance

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2020

Jamey Jasta je objavil besedilni video za komad Return From War, pri katerem sodeluje Max Cavalera. Jasta je konec lanskega leta izdal solo album The Lost Chapters – vol. 2, pri katerem so med drugim sodelovali še Corpsegrinder, Jesse Leach in Matthew K. Heafy.

Avtorica: Tina Urek
17. 2. 2020

Hardcore veterani Hatebreed predstavljajo nov single z naslovom When The Blade Drops.

Hatebreed se v začetku aprila skupaj s Parkway Drive, Stick To Your Guns in Venom Prison podajajo na evropsko turnejo, ki jih bo najbližje Sloveniji zanesla 3. 4. v München (Olympiahalle) in 7. 4. na Dunaj (Stadthalle).

11. 12. 2019

Jutri v Kino Šiška prihaja razvpita ameriška zasedba Gwar, ki po odrih straši že od leta 1984 in je po nebroju singlov, videov in štirinajstih albumih pred dobrim mesecem pri založbi Church of Vinyl izdala EP Gor-Gor. Veseli Dihurčki o njih pravijo: "Mnogi narodi že od nekdaj pišejo o legendarni zapuščini teh jezdecev apokalipse, ki ima več imen – America Must Be Destroyed, Scumdogs Of The Universe, Ragnarök, Violence Has Arrived itd. Torej – ubijalska glasba, ubijalska scena in nastop, ki ga gotovo ne vidite vsak dan."

Na turneji po Otoku in starini celini Use Your Collusion jih spremljajo še nekoliko starejši in ustvarjalo še plodnejši veterani thrash/progresivnega metala Voivod, ki so lani pri Century Media izdali svoj štirinajsti studijski dolgometražec The Wake. Nazadnje so najbližje Sloveniji igrali predlani v Zagrebu z Earth Ship, predtem pa so leta 2016 z Entombed A.D., Lord Dying in Barren Womb obiskali Orto Bar.

Za ogrevanje bo poskrbela španska melodična death metal/metalcore skupina Childrain, ki že ima pod pasom EP in štiri albume. Od tega so zadnjega – The Silver Ghost – izdali spomladi pri Graviton Music Services. Fantje so doslej med drugim igrali že z Gojiro, Napalm Death, Hatebreed in Atreyu.

Ugodnejše vstopnice po 28 € so v predprodaji na voljo le še danes, in sicer prek spletne trgovine On Parole, portala mojekarte.si in v Orto Baru. Jutri bo vstopnina na vratih 32 €. Več informacij o nastopajočih in koncertu najdete v našem napovedniku in na Facebooku.

Jutrišnja časovnica je naslednja:

18.30 blagajna
19.00 vrata
19.30 Childrain
20.20 Voivod
21.50 Gwar

10. 5. 2019

Wear Your Wounds, ki jih vodi vokalist Jake Bannon (Converge), so objavili videospot za skladbo Rust On The Gates Of Heaven. Gre za naslovno skladbo njihovega novega albuma, ki bo izšel 12. julija pri založbi Deathwish Inc..

Poleg Bannona skupino sestavljajo še Adam McGrath (Cave In), Mike McKenzie (The Red Chord), Sean Martin (Twitching Tongues, ex-100 Demons, ex-Hatebreed) in Chris Maggio (ex-Trap Them).

25. 1. 2019

Novonastala crust/doom/black metal zasedba Below The Frost, ki jo sestavljajo vokalist Mike Score (All Out War), basistka Michelle Eddison (ex-Starkweather), bobnar Matt Byrne (Hatebreed) in kitarist Mike Usifer (Prime Evil), predstavlja svoj prvi single z naslovom Silence The Light.

11. 6. 2018

Nemški titani Kreator in norveški mojstri black metal simfonij Dimmu Borgir se konec leta odpravljajo na skupen pohod nad Evropo. Pridružili se jim bodo še Hatebreed in Bloodbath. To zelo raznoliko vojsko, ki jo sestavljajo prvaki svoje zvrsti, pa boste lahko 12. decembra videli na Dunaju (Gasometer). Od danes dalje pa si lahko preko portala Eventim že zagotovite svojo vstopnico za predbožično norijo. 

Avtorica: Tina Urek
11. 5. 2018

Legendarni pevec Dee Snider (ex-Twisted Sister) je podpisal za založbo Napalm Records, pri kateri bo 27. julija izšel njegov novi solo album z naslovom For The Love Of Metal.

Za produkcijo je poskrbel Jamey Jasta iz skupine Hatebreed, na albumu pa sodelujejo tudi nekateri glasbeni gostje kot Howard Jones (ex-Killswitch Engage, Light The Torch), Mark Morton (Lamb Of God), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Joel Grind (Toxic Holocaust), Nick Bellmore (Toxic Holocaust) in Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow).

7. 5. 2018

Frontman Jamey Jasta (Hatebreed) predstavlja novo skladbo 13 Appears svojega solo projekta Jasta, pri snemanju katere sta sodelovala tudi vokalist/kitarist Tommy Victor (Prong, Danzig, ex-Ministry) in kitarist Joey Concepcion (Jasta, The Absence).

29. 3. 2018

Jamey Jasta (Hatebreed, Kingdom Of Sorrow) in kompanija na ogled ponujajo videospot za skladbo Chasing Demons, v kateri na vokalu gostuje Howard Jones (ex-Killswitch Engage, Light The Torch, Blood Has Been Shed). Gre za skladbo z aktualnega albuma njegovega projekta Jasta z naslovom The Lost Chapters, izdanega lani pri Stillborn Records.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija