VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 1. 2024

Belgijske death metal legende Aborted bodo 15. marca pri Nuclear Blast Records izdale 12. studijski album z naslovom Vault Of Horrors, ki prinaša deset novih komadov:

Dreadbringer
Condemned to Rot
Brotherhood of Sleep
Death Cult
Hellbound
Insect Politics
The Golgothan
The Shape of Hate
Naturom Demonto
Malevolent Haze

3. 11. 2023

Finska neoklasična pevka Tarja bo kmalu, natančneje naslednji petek, 10. novembra, izdala Dark Christmas, svoj plošček številka deset. Tracklista:

The First Noel
Frosty the Snowman
O Holy Night
Dark Christmas
Jingle Bell Rock
White Christmas
All I Want for Christmas Is You
Wonderful Christmastime
Last Christmas
Jingle Bell
Rudolph the Red-Nose Reindeer
Angels We Have Heard on High

7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

23. 8. 2022

Švedska melodična metalcore/metal zasedba Soilwork je posnela videospot za pesem Valleys Of Gloam, ki je del aktualnega albuma z naslovom Övergivenheten, ki je izšel minuli petek.

29. 11. 2017

Judas Priest so razkrili delček skladbe Firepower, naslovne skladbe prihajajočega 18. studijskega albuma, ki naj bi izšel marca prihodnje leto. Bitanske heavy metal legende so zadnjih nekaj mesecev preživele v studiu z dolgoletnim sodelavcem in producentom Tomom Allomom (Black Sabbath, Def Leppard, Kix, Rough Cutt), kateremu sta ob boku stala še Andy Sneap (Megadeth, Exodus, Testament, Accept) in Mike Exeter (Black Sabbath, Cradle Of Filth).

14. 3. 2017

Rhino Bucket predstavljajo skladbo Hello Citizens s prihajajočega sedmega studijskega albuma z naslovom The Last Real Rock N’ Roll, ki izide 21. aprila pri založbi Acetate Records.

Trenutno zasedbo poleg originalnih članov, Georga Dolive in Reevea Downesa, sestavljata še kitarist Brian »Damage« Forsythe (Kix) in bobnar Dave DuCey.

25. 10. 2016

Kix so objavili koncertni video za skladbo Love Me With Your Top Down, s katerim napovedujejo tudi dokumentarni film o povratku skupine z naslovom Can’t Stop The Show: The Return Of Kix. Dokumentarec med drugim prinaša vpogled v snemanje albuma Rock Your Face Off iz leta 2014, ki je obenem tudi prvi novi material skupine v zadnjih 20 letih, intervjuje z bandom, producentom Taylorjem Rhodesom, pa tudi nekaterimi glasbenimi kolegi, kot sta Nuno Bettencourt (Extreme) in Jeff LaBar (Cinderella).

10. 10. 2016

Spodaj lahko v celoti prisluhnete aktualnemu albumu nemških sleaze rockerjev Mudkix z naslovom Wet Paint, ki prinaša naslednje skladbe:
Push It
Wet Paint
Wipe Your Tears Away
Turn My Whole World
She Drives Me
Tears N Lies
Bad Angel
Call Me By My Name
Time To Leave
Lonely

15. 1. 2015
Ameriški hard rock veterani Kix so objavili videospot za skladbo Wheels In Motion z njihovega lanskega sedmega studijskega albuma Rock Your Face Off. /B.B./

1. 12. 2014
Death metalci Ingested bodo 12. januarja pri Century Media izdali album The Architect Of Extinction. Tukaj lahko prisluhnete komadu The Divine Rights Of Kings. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
3. 10. 2014
Pri Demon Doll Records je izšel izgubljeni debitantski album ameriške ženske zasedbe MissDemeanor z naslovom Once Upon A Crime, ki bi moral biti objavljen že leta 1991, vendar se zaradi bankrota njihove tedanje založbe CNR Records to nikoli ni zgodilo. Kvartet, ki je preigral celotno vzhodno obalo ZDA vključno s Kanado, so takrat sestavljale Jackie Cerone (vokal), Linda McSherry (kitara), JoJo Tubeato (bobni) in Jeanette Jones (bas). Poznane po svojih energičnih in atraktivnih živih nastopih, so MissDemeanor izstopale v množici podobnih zasedb konec 80-ih in v zgodnjih 90-ih, koncertne odre pa so si delili s številnimi večjimi takratnimi imeni, kot so Extreme, Kix, EZO, Steve Steven's Atomic Playboys, Enuff Z' Nuff, Wendy O. Williams Plasmatics, Shotgun Messiah, Babes In Toyland in drugi. Na tej povezavi lahko prisluhnete tudi njihovi skladbi Give Me All Your Love (Once Upon A Crime). /B.B./

4. 8. 2014
Kix so objavili skladbo Love Me With Your Top Down z najnovejšega studijskega albuma Rock Your Face Off, ki izide jutri pri Loud & Proud Records. /B.B./

24. 6. 2014
Kix bodo 22. julija pri založbi Loud & Proud Records izdali novi studijski album z naslovom Rock Your Face Off, ki prinaša naslednje skladbe:
Wheels In Motion
You're Gone
Can't Stop The Show
Rollin' In Honey
Rock Your Face Off
All The Right Things
Dirty Girls
Inside Outside Inn
Mean Miss Adventure
Love Me With Your Top Down
Tail On The Wag
Rock & Roll Showdown
/B.B./

18. 4. 2014
Hard rock veterani Kix nameravajo 22. julija pri založbi Loud & Proud Records izdati svoj prvi studijski album po skoraj dvajsetih letih. Produciral ga je Taylor Rhodes, ki je s skupino nazadnje sodeloval pri albumu Hot Wire leta 1991, napisal pa je tudi nekaj uspešnic za izvajalce, kot so Aerosmith, Ozzy Osbourne in Journey. Originalnim članom skupine, ki jo sestavljajo Steve Whiteman (vokal), Jimmy Chalfant (bobni), Ronnie Younkins (kitara) in Brian Forsythe (kitara), se je tokrat namesto Donnieja Purnella na basu pridružil Mark Schenker. /B.B./

6. 9. 2013
Švicarji Sideburn se 25. oktobra vračajo z novim studijskim albumom z naslovom Electrify, ki ga je produciral legendarni Beau Hill (Alice Cooper, Ratt, Warrant, Europe, Winger, Kix). Tracklista je sledeča:
Bite The Bullet
Devil May Care
Bad Boys, Bad Girls, Rock'n'Roll
Black Powder
Frontline
Never Get Down
Mr. Clean
Shady Katy
Travellin' Man
Bad Reputation
Destination Nowhere
Lazy Daisy (live) (bonus track)
Never Kill The Chicken (live) (bonus track)
Rockstar.
Skupina je nedavno prispevala tudi skladbo Six Feet Under za soundtrack aktualnega filma The Wolverine s Hughom Jackmanom v glavni vlogi. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija