VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Dirty Skunks so med velikonočnimi prazniki objavili vest, da je ljubljanski koncert finskega glasbenika VV razprodan. Ville Valo trenutno po Evropi predstavlja album Neon Noir in se bo v četrtek 11. aprila s predskupino Zetra ustavil v Cvetličarni.

13. 10. 2023

Finski metalcorovci One Morning Left predstavljajo video za komad Neon Inferno (Paradise) s prihajajočega albuma Neon Inferno.

13. 9. 2023

11. aprila se bo v ljubljanski Cvetličarni odvil gothic spektakel, saj se bo v okviru svoje pomladne evropske turneje v prestolnici ustavil Ville Valo s svojim novim projektom VV.

Ville Valo, sicer najbolj znan kot idejni vodja gothic rock zasedbe H.I.M., bo na turneji predstavljal album Neon Noir, a 50 % programa bo vseeno sestavljenega iz uspešnic prej omenjene finske zasedbe.

Vstopnice bodo na prodaj od tega petka, 15. septembra, in sicer po ceni 42 EUR, medtem ko boste na dan koncerta zanjo odšteli 47 EUR. Kot predskupina bodo na dogodku nastopili londonski darkerji Zetra, več o samem dogodku pa boste izvedeli tukaj.

Avtorica: Tina Urek
18. 7. 2023

Progresivni death metalci Horrendous so objavili skladbo Preterition Hymn s prihajajočega albuma Ontological Mysterium, ki izide 18. avgusta pri založbi Season Of Mist in obsega naslednje naslove:

The Blaze
Chrysopoeia (The Archaeology of Dawn)
Neon Leviathan
Aurora Neoterica
Preterition Hymn
Cult of Shaad'oah
Exeg(en)esis
Ontological Mysterium
The Death Knell Ringeth

17. 1. 2023

VV oziroma Ville Valo (ex-HIM) je izdal single Neon Noir.

22. 11. 2022

Finski gothic rock metalci Lamori so posneli vizualizer za pesem Requiem, tretji single s prihajajočega albuma Neon Blood Fire.

11. 10. 2022

Francoski sludge/black metalci Deliverance predstavljajo skladbo Up-Tight s prihajajočega albuma Neon Chaos in a Junk-Sick Dawn, ki bo 4. novembra izšel pri založbi Les Acteurs de l'Ombre Productions in prinaša naslednje komade:

Salvation Needs a Gun
Venereal
Odyssey
Up-Tight
Neon Chaos
Fragments of a Diary from Hell

22. 7. 2022

Finski gothic rock metalci Lamori so posneli besedilni video za Valley of Great Disma, drugi single s prihajajočega albuma Neon Blood Fire.

30. 5. 2022

Švedska zasedba Captain Black Beard je posnela video za pesem Flamenco, ki je del prihajajočega albuma Neon Sunrise. Album bo izšel pri Mighty Music.

16. 5. 2022

Finski gothic rock/metal band Lamori je objavil besedilni video za single Insomnia, s katerim napoveduje album Neon Blood Fire.

12. 4. 2022

V soboto, 23. aprila, bo v mariborskem klubu MC Pekarna pod okriljem Brutal Partysan, IndiJanez in A Cure For Happiness izveden koncertni dogodek Danse Macabre III z zasedbo Neon Lies.

Če želiš prejeti brezplačno vstopnico za koncert, se moraš udeležiti naše današnje nagradne igre, ki jo najdeš tukaj.

8. 3. 2022

Ameriško-ukrajinska atmosferična post/black metal naveza Cailleach Calling preko YouTube kanala Black Metal Promotion ponuja v posluh debitanski album Dreams Of Fragmentation, ki bo uradno izšel v petek pri založbi Debemur Morti. Za Cailleach Calling stojijo Tony Thomas (Botanist, Dawn of Ouroboros) na kitari, basu in klaviaturah, vokalistka Chelsea Murphy in bobnar Yurii Kononov (ex-White Ward, Somnolent, Sauroctonos).

Dreams Of Fragmentation prinaša skladbe:
Phosphenic Array
Bound by Neon
Cascading Waves
Mercurial Inversion

3. 3. 2022

Bloodred, blackened death metal projekt Rona Merza, je objavil animirani video za single Neon Gods. Skladbo najdete na prihajajočem dolgometražcu Ad Astra, ki izide 22. aprila.

21. 1. 2022

Po samonaslovljenem prvencu v letu 2020 francoski progressive death/thrash/groove metalci Angel Rising s pesmijo Upon the Vale za 12. februar napovedujejo album Immortal Volition. Paolo Girardi je za tega prispeval naslovnico, tracklista pa je takšna:

Thy Kingdom Fall
Upon the Vale
The Neon Ones
Immortal Volition
Persistence
Devil Particle
Pull the Trigger
Now Aeterna

21. 12. 2021

Finska heavy psych rock zasedba Seremonia predstavlja drugi single in naslovno skladbo prihajajočega albuma Neonlusifer, ki bo izšel 4. februarja pri založbi Svart Records.

Tracklista je sledeča:
Väärä valinta
Neonlusifer
Naamiot
Raskasta vettä
Unohduksen kidassa
Kaivon pohjalla
Tuolle puolen auringon
Maailmanlopun aamuna

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija