VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 11. 2021

Švedska doom metal zasedba Endtime, ki jo sestavljajo nekdanji člani Obnoxius Youth, Undergång, Taiwaz, Krusus in Noctum, je podpisala pogodbo z založbo Heavy Psych Sounds. Spodaj si že lahko ogledate videospot za prvi single in otvoritveno skladbo Harbinger Of Disease s prihajajočega prvenca Impending Doom, ki bo luč sveta ugledal 4. marca prihodnje leto.

Tracklista je sledeča:
Harbinger Of Disease
ICBM
They Live
Cities On Fire With The Burning Flesh Of Men
Living Graves

20. 8. 2021

Domači nažigači Dickless Tracy predstavljajo drugi single s prihajajoče plošče Grave New World, ki bo izšla 15. septembra 2021 prek založbe Monsterbilly Records.

Single Dawn Of The Living Dead je poklon tako death in thrash klasikam kot kultnemu filmu Georgea Romera, Dawn Of The Dead iz leta 1978. Tema besedila, ki ga je napisal kitarist/vokalist Tomi, je zajeta v verzu »Consumer be consumed!!!«
Single je tudi eden od treh komadov digitalnega maxi-singla Dawn Of The Living Dead, ki ga lahko zastonj pretočite na njihovem Bandcampu in ki poleg omenjene pesmi vsebuje še dve pesmi, posneti v Brežicah 13. 10. 2017 na koncertu, s katerim so obeležili 20 let grindanja. Pozor! Obe v živo posneti pesmi sta »total live grindmageddon!«

Naslovnico za single je ustvaril Jurij Mikuletič (Psycho-art), ki je za band že ustvarjal v preteklosti, ustvaril je dizajn majice ob bendovi 10. obletnici, na sceni pa se je zapisal kot vokalist kultne zasedbe Magus Noctum. Band je pritegnilo Jurijevo ustvarjanje v sklopu ustvarjalnega izziva Inktober, znotraj katerega že nekaj let ustvarja zanimive in zlovešče risbe. Sam Inktober zahteva, da posamezni artist/-tka ustvari eno skico za vsak dan v oktobru. S tem v mislih so se Dickless Tracy odločili Juriju ponuditi možnost, da bi za knjižico CD-ja ustvaril 11 skic, ki bi ponazarjale vsako pesem posebej. Posel je, kot boste videli, opravil odlično.

Kmalu pa bo band predstavil še en single, hkrati pa tudi razkriva, da se bo »release party« novega albuma zgodil – če se seveda razmere v družbi ne obrnejo v drugo smer – v petek, 8. 10. 2021, ko bodo Dickless Tracy nastopili v klubu Gromka na Metelkovi skupaj z jezdeci črne ljubljanske smrti Ensanguinate.

18. 1. 2017

Armored Saint, ki bodo konec februarja pri založbi Metal Blade Records izdali koncertni album z naslovom Carpe Noctum, po skladbi Aftermath predstavljajo še »himno« March of the Saint.




22. 11. 2016

Armored Saint so objavili posnetek skladbe Aftermath s prihajajočega koncertnega albuma z naslovom Carpe Noctum.
Na tej povezavi si lahko ogledate tudi njihov DVD A Trip Thru Red Times, ki je bil v originalu objavljen leta 1991 v VHS formatu.

14. 11. 2016

Armored Saint nameravajo s pomočjo spletne platforme PledgeMusic izdati koncertni album z naslovom Carpe Noctum. Tracklista je sledeča:
Win Hands Down
March Of The Saint
Stricken By Fate
Last Train Home
Mess
Aftermath
Left Hook From Right Field
Reign Of Fire

9. 3. 2016

Založba Metal Blade Records bo 8. aprila izdala kompilacijo Metal Massacre 14, prvo iz serije kompilacij po letu 2006, ki si je sicer kulten status pridobila v 80-ih, ko je iz undergrounda na površje lansirala nekatere izvajalce, kot so Metallica, Slayer, Overkill, Voivod, Metal Church, Fates Warning, Lizzy Borden in številni drugi. Za tokratni izbor je poskrbel Alan »Nemtheanga« Averill, frontman skupine Primordial, ki nam predstavlja naslednje zasedbe:
Metalian - The Traveler
Noctum - Until Then Until The End
Gatekeeper - Bell Of Tarantia
Assassin's Blade - The Demented Force
Cobra - Denim Attack
Stone Dagger - The Siege Of Jerusalem
Crypt Sermon - Will Of The Ancient Call
Savage Master - The Ripper In Black
Outcast - No Tomorrow
Corsair - Brothers
Walpyrgus - Cold Cold Ground
Visigoth - Final Spell
Ravencult - Into Depths

7. 3. 2016

Založba Debemur Morti je pod svoje okrlije vzela Death Fetishist, novi projekt multiinstrumentalista Matrona Thorna (Ævangelist) in bobnarja G. Nefarious (Panzergod, Ademoniis Ad Noctum). V začetku prejšnjega meseca sta najprej izdala EP Whorifice, par tednov zatem pa še EP Lucifer Descending. Vsem trem do zdaj izdanim skladbam lahko prisluhnete spodaj.

21. 1. 2016

Švedska 70s hard rock zasedba Lugnet, v kateri sodeluje tudi bobnar Fredrik Jansson (Noctum, ex-Witchcraft, ex-Abramis Brama, ex-Count Raven), je konec prejšnjega tedna pri založbi Pride & Joy Music izdala samonaslovljene prvenec. Tracklista je sledeča:
All The Way
Sails
Veins
Tears In The Sky
It Ain't Easy
Gypsy Dice
In The Still Of The Water
Into The Light

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za skladbo z naslovom It Ain't Easy.

1. 9. 2015
Lachrymose predstavljajo video za skladbo False God s svežega albuma z naslovom Carpe Noctum. /P.G./

30. 6. 2015
Švedi Noctum bodo 7. avgusta izdali 7" single z naslovom Until Then...Until The End. /P.G./

11. 6. 2015
Švedski zasedbi Noctum in Steelwing se konec avgusta odpravljata na skupno evropsko turnejo z imenom Fly By Night Tour 2015, v okviru katere se bosta 10. septembra med drugim ustavili tudi na Dunaju. /B.B./

13. 5. 2015
Zasedbo Noctum je zapustil kitarist Daniel Johansson, na njegovo mesto pa prihaja Cristoffer Löfgren. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
19. 8. 2014

Švedski zasedbi Noctum (na sliki) in Dead Lord ta teden pričenjata evropsko turnejo, v okviru katere bosta med drugim nastopili tudi 24. 8. v Münchnu in 25. 8. na Dunaju. /B.B./

26. 10. 2013
Portal Bloody Disgusting ponuja poslušanje prihajajočega albuma švedske skupine Noctum z naslovom Final Sacrifice, ki bo pri založbi Metal Blade Records izšel 29. oktobra. /P.G./

16. 10. 2013
Švedi Noctum predstavljajo še eno novo skladbo s prihajajočega albuma. Komad z naslovom Resurrected In Evil lahko poslušate na tej povezavi. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija