Na današnji dan
2003
Anthrax izdajo svoj deveti album We've Come For You All
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 1. 2024

Norveški death metalci Blood Red Throne so nedavno razkrili Seeking to Pierce, še tretji komad s prihajajočega albuma Nonagon, ki izide 26. januarja. Seznam pesmi:

Epitaph Inscribed
Ode To The Obscene
Seeking To Pierce
Tempest Sculptor
Every Silent Plea
Nonagon
Split Tongue Sermon
Blade Eulogy
Fleshrend

1. 2. 2023

Organizatorji praznovanja 21. obletnice založbe On Parole Productions sporočajo, da so Meduzalem odpovedali svoj nastop. Namesto njih bodo vskočili mojstri brutalnega in obscenega Vulvathrone.

25. 11. 2022

On Parole Productions sporočajo: »V Rdeče revirje, natančneje trboveljski Dom svobode (Trg Franca Fakina 4, 1420 Trbovlje), prihaja karavana pod imenom Gorecrusher tour 2022. Odprava najbolj odmevnega, kar lahko v tem trenutku ponudi češki (in italijanski) grind, je sestavljena iz neumornih častilcev fekalij in vsega z njimi povezanega – Gutalax, perverznih šaljivcev v službi obscenega – Spasm in pogumnih pričevalcev moči znanosti in medicine – Guineapig. Dajte nam dreka in glasbe! Se vidimo v Domu svobode!«

časovnica:
20.30 vrata/blagajna
21.20–22.00 Guineapig
22.20–23.00 Gutalax
23.20–00.00 Spasm

Vstopnice po ceni 20 EUR so še na voljo v spletni trgovini, na dan koncerta pa boste za njih odšteli 25 EUR. 

1. 7. 2022

Ameriški death metalci Obscene so v ponedeljek pri založbi Blood Harvest izdali svoj drugi studijski album ...from Dead Horizon to Dead Horizon, ki ga lahko preverite med drugim tudi spodaj.

28. 2. 2022

Ameriški black metal brutalneži Black Fucking Cancer bodo 18. marca izdali svoj drugi album Procreate Inverse, in sicer na vinilu, zgoščenki, kaseti in digitalno. Tracklista je takšna:

Excursus
Obscene Lusting Dagger
Serpentious Flames
Eradic Hate
Procreate Inverse
Krossfyre (Katharsis cover)

17. 5. 2021

Organizatorji češkega festivala ekstremne glasbe Obscene Extreme so potrdili letošnjo, 21. edicijo, ki se bo odvijala na običajni lokaciji v mestu Trutnov na severu Češke republike. Festival se bo odvijal med 16. in 18. julijem, nastopajoči pa bodo znani kmalu.

20. 10. 2020

Kot sedmi band je za Metaljot Raspaljot open air festival, ki bo 2. julija v Laškem, potrjen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert. Organizator je ob najavi zapisal:

»Naslednji potrjen band za Metaljot Raspaljot - open air festival 2021 je odličen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert! Skupina je nastala leta 2011, kar pomeni, da bodo naslednje leto obeležili 10 let delovanja! V tem času je skupina izdala 3 studijske albume, igrala na največjih svetovnih metal festivalih, kot so Hellfest, Brutal Assault, Summer Breeze, Obscene Extreme in mnogih drugih. V vseh letih obstoja je skupina počasi, a vztrajno gradila na svojem renomeju in naravnost odličnem odrskem nastopu, kar jih brez dvoma uvršča med največje svetovne crossover/thrash metal bande, kot so S.O.D., Suicidal Tendencies, D.R.I., Nuclear Assault in Municipal Waste. RUN TO THE PIT, MOSH FOR YOUR LIFE!«

10. 4. 2020

Benighted bodo danes pri založbi Season Of Mist izdali nov studijski album Obscene Repressed, ki mu lahko že v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Obscene Repressed
Nails
Brutus
The Starving Beast
Smoke Through The Skull
Implore The Negative
Muzzle
Casual Piece Of Meat
Scarecrow
Mom, I Love You The Wrong Way
Undivided Dismemberment
Bound To Facial Plague

12. 3. 2020

Francoski metal ekstremisti Benighted so posneli videospot za skladbo Nails s prihajajočega albuma Obscene Repressed, ki bo izšel 10. aprila pri založbi Season Of Mist.

27. 1. 2020

Benighted na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Brutus s prihajajočega studijskega albuma Obscene Repressed, ki bo izšel 10. aprila pri založbi Season Of Mist.

17. 12. 2019

Suicide Silence bodo 14. februarja pri založbi Nuclear Blast izdali šesti studijski album Become The Hunter. Na njem bodo naslednji komadi:

Meltdown
Two Steps
Feel Alive
Love Me To Death
In Hiding
Death's Anxiety
Skin Tight
The Scythe
Serene Obscene
Disaster Valley
Become The Hunter

Avtorica: Tina Urek
30. 10. 2019

Spomin na mrtve bodo v Postojni letos obeležili, kot se za tak praznik spodobi. V MCP namreč prihajajo nemški death metalci Crpytic Brood, ki se jutri podajajo na dvodelno turnejo z nič manj primernim naslovom In the Grip of Death, na kateri bodo predstavili svoj drugi studijski dolgometražec Outcome of Obnoxious Science, ki bo 22. novembra izšel pri War Anthem Records. Do zdaj so javnosti predstavili komada Biting Through Flesh in naslovni komad, za katerega so pred nedavnim objavili videospot.


Na prvem delu turneje, ki se bo pretežno vila po državah jugovzhodne Evrope, jih bo spremljal italijanski grindcore/death metal band Haemophagus, ki se bo pri nas predstavil prvič. V dobrem desetletju obstoja je izdal cel kup splitov, kompilacijo in tri studijske albume, ki jim lahko prisluhnete na njihovem Bandcampu. Poleg več koncertov po rodni Italiji in Evropi se lahko med drugim pohvalijo tudi z nastopi na festivalih Blutsvente, Bloodshed Fest in Obscene Extreme.


Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Na dan koncerta bo vstopnina 10 €, začetek pa je napovedan ob 21.30.

12. 7. 2019

Ameriška brutal death metal zasedba Devourment, ki se po šestih letih vrača z novim albumom z naslovom Obscene Majesty, je razkrila svežo skladbo Narcissistic Paraphilia. Novi album bo izšel 16. avgusta pri založbi Relapse Records.

19. 6. 2019

Po dolgih 6 letih se na sceno vračajo Devourment. 16. avgusta bodo pri založbi Relapse Records izdali album z naslovom Obscene Majesty, slišali pa boste lahko sledeče komade:
A Virulent Strain of Retaliation
Cognitive Sedation Butchery
Narcissistic Paraphilia
Arterial Spray Patterns
Profane Contagion
Dysmorphic Autophagia
Sculpted In Tyranny
Xenoglossia
Modum Sui Morte
Truculent Antipathy

Tukaj si lahko ogledate tudi visualizer za komad Cognitive Sedation Butchery.

Avtorica: Tina Urek
31. 5. 2019

Največji in najbolj zloglasen grindcore festival Extreme Obscene na svetu bo letos na Češko pripeljal nekaj vrhunskih ekstremnih skupin. Izmed nastopajočih na že enaindvajseti ediciji festivala velja posebej izpostaviti očete ameriškega grindcora Repulsion ter manj znane, zato pa starejše in nič manj vplivne Siege. Med največjimi imeni so še deathgrind velikani Misery Index, kultni Dropdead in nenazadnje brazilski mincecorovci Rot.

Death metal bodo zastopali legendarni Cannibal Corpse, Pungent Stench (oziroma danes imenovani Schirenc Plays Pungent Stench), nedvomno najbolj ogaben produkt avstrijski kleti, brutalci Gorgasm in Disavowed, tehničarji Psycroptic ter Vomitory in kultni Deranged s Švedske.

Crossover zastopajo staroste žanra, Cryptic Slaughter, ki sicer zdaj igrajo pod imenom Lowlife, nedvomno najuspešnješi crossover band novejšega časa Municipal Waste ter besni srbski trasherji Nadimač.

Letošnje leto je posebej posvečeno punku. Slišati bo mogoče hardcore legende davnih časov, kot so GBH, Oi Polloi in Negative Approach. Poleg velikih imen pa je čar Obscene Extrema zmerom v razmeroma nepoznanih in obskurnih bendih, ki pa niso nič slabši od velikih imen. Pogosto je prej obratno.

Poleg 69 bendov bodo že tradicionalno na festivalu tudi sadomazohistični showi in delavnice – med drugim bodo prostovoljci prebičani ali obešani na kavlje. Letos so v želji po pomalditvi scene prvič na voljo tudi posebne karte za najstnike (po znižani ceni za zgolj 20 evrov). Do 6. junija so festivalske vstopnice tukaj na voljo po predprodajni ceni 81 €. Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana