VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 5. 2024

Nizozemski simfoniki Within Temptation bodo 21. junija izdali že sedmi live plošček. Tokratni bo nosil naslov Worlds Collide Tour – Live in Amsterdam. Tracklista:

Our Solemn Hour
Faster
Paradise (What About Us?)
Stand My Ground
Angels
Iron
Raise Your Banner
Entertain You
The Reckoning
Supernova
Don't Pray for Me
All I Need
Ice Queen
Mother Earth

29. 4. 2024

Predstavljamo novo melodični death metal skupino Cainites, ki jo sestavljajo člani zasedb Deathless Legacy in Motus Tenebrae. Zasedba bo 21. junija pri Scarlet Records izdala album Revenant, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Insomnium, Paradise Lost, My Dying Bride, Tribulation, Septic Flesh in The Vision Bleak. Kot prvo pokušino njihove glasbe lahko spodaj preverite videospot za pesem Darkness Awaits.

11. 4. 2024

Ameriški alternativni metalci Edge Of Paradise sporočajo, da so podpisali z založbo Napalm Records. V ta namen je band izdal tudi video za nov single Rogue (Aim for the Kill).

10. 4. 2024

Indonezijski brutalneži Anthropophagus Depravity so s komadom Obliterate the Sanctified napovedali drugi dolgometražec Demonic Paradise. Plošček, ki bo izšel 21. junija pri Comatose Music, prinaša vsega skupaj deset komadov:

The Obscure Realm
Dogma Weakened Souls
Malicious Catastrophe
Obliterate the Sanctified
Preaching Above Depravity
Demonic Paradise
When the Darkthrone Reigns
Pseudo Salvation
...of Condemnation
Delusions of the Unholy

26. 2. 2024

Ameriški power/thrash metalci Anubis so minuli teden izdali videospot za komad Priestess of Dark Paradise kot del albuma Dark Paradise, ki je tudi izšel prejšnji teden.

23. 2. 2024

Simfonični gothic metalci Imperia po daljšem delu v studiu končno napovedujejo izid novega albuma. Sedmi album Dark Paradise naj bi tako izšel letošnje poletje, za to bo pa poskrbela založba Massacre Records.

16. 1. 2024

Finski black metalci Ondfødt predstavljajo video za novi komad Paradiset s prihajajočega EP-ja Oldfodt, ki naj bi izšel 5. aprila pri Black Lion Records. Gre sicer za cover pesmi »Paratiisi«, ki jo je leta 1973 posnel finski rocker Rauli »Badding« Somerjoki.

16. 10. 2023

Angleški melanholični doom metal dvojec Suicide Season je podpisal za založbo Alone Records. Več informacij o razkritem sodelovanju sledi.

Sicer pa: zasedbo sestavljata Bruno Silva (Heavenwood) in Nuno Lima (Secrecy, Dementia 13), njuna glasba pa naj bi nagovorila vse ljubitelje bandov, kot so My Dying Bride, Paradise Lost, Saturnus, Anathema, Edge Of Sanity in Shape Of Despair.

13. 10. 2023

Finski metalcorovci One Morning Left predstavljajo video za komad Neon Inferno (Paradise) s prihajajočega albuma Neon Inferno.

4. 8. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo, da je pošlo že 50 % vstopnic za letošnjo izvedbo, ki jo 7. oktobra gosti dvorana Arena Wien. Vstopnice so na voljo tukaj, med nastopajočimi pa so letos:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

19. 7. 2023

Ameriški simfonični metalci Edge of Paradise so prejšnji teden izdali svoj peti dolgometražec Hologram. Hkrati so objavili tudi video za skladbo Basilisk, ki si ga lahko ogledate spodaj.

12. 7. 2023

Britanski doom metal projekt Arð pod vodstvom Marka Deeksa (Winterfylleth) ima novega bobnarja. To je postal Jeff Singer (ex-Paradise Lost, ex-My Dying Bride), ki bo zamenjal Calluma Coxa. 

9. 6. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo končni seznam zasedb, ki je sledeč:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

Norveški black metalci 1349 so svoj nastop na festivalu odpovedali. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

17. 3. 2023

Avstrijski okultni rockerji Dusk so podpisali pogodbo z založbo Argonauta Records za izdajo svojega debitantskega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal še letos.

»Navdušeni smo, da lahko oznanimo podpis z italijansko založbo Argonauta Records, ki deli in sprejema našo strast do težkih rifov in spogledovanje z zvoki 70. in 80. let. Za nas je to zelo posebna priložnost, da sodelujemo z založbo, ki ima tako vplivno zgodovino in celo vrsto uspešnih umetnikov v podobnih žanrih,« pravi skupina.

Dusk so bili nedavno potrjeni za letošnji Vienna Metal Meeting, na katerem bodo 7. oktobra v Areni na Dunaju nastopili v družbi skupin, kot so Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum in druge.

27. 2. 2023

Novonastali projekt vokalista Nicka Holmesa (Paradise Lost) in kitarista Grega Mackintosha Host je pretekli petek izdal prvenec IX pri Nuclear Blast Records.

Band je objavil tudi video za skladbo Divine Emotion. V tem videu so najstarejše portretne fotografije, ki so bile kdajkoli posnete, združene z najnovejšo tehnologijo, zaradi česar fotografije oživijo in pojejo.

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj